Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ignatov Andrei

Mesajde ignatov andrei » 06 Dec 2013, 01:50

Vezi ca ai inteles gresit? De ce pui problema asa? N-ai vazut si in celelalte postari, referitoare la "n" metode de obtinut matci, ca eu am evitat sa discut? Nu ma bag, pentru ca stapanesc cresterea matcilor foarte bine, si nu se merita sa pierd timpul cu ineptii! Nimeni nu m-a intrebat serios de adevarata CRESTERE DE MATCI, adica ce anume urmarim si cum obtinem! Toti ma intreaba sau imi spun de "metode deosebite" sau nu, dar de caractere si insusiri nu vorbeste nimeni! De ce crezi ca eu le spun "ragalii"?!? Am vazut prea multi "crescatori" la viata mea! Cine vorbeste cu mine de Nicot, sau alte panarami din astea, nu va beneficia de nicio atentie din partea mea cand vine vorba de matci!
ignatov andrei

Mesajde delorin I » 06 Dec 2013, 07:00

Ok! Am inteles! :)
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde State » 06 Dec 2013, 10:04

ignatov andrei scrie:State, daca le lasam pe "ele" sa aleaga, vedem diferenta! Dar daca umblam cu "cut", "copy" si "paste", patim ca la loterie! Posibilitatea de a alege ceva prost, este mai mare cand avem de unde (alege)!

Am inteles si asta , e ok.
Intrebarea ar fi acum asa: Le mai putem numi matci selectionate ? :roll:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde ignatov andrei » 06 Dec 2013, 10:24

State scrie:
ignatov andrei scrie:State, daca le lasam pe "ele" sa aleaga, vedem diferenta! Dar daca umblam cu "cut", "copy" si "paste", patim ca la loterie! Posibilitatea de a alege ceva prost, este mai mare cand avem de unde (alege)!

Ca si selectie - sa-i spunem empirica - da! La urma urmei, tot selectie se cheama, pentru ca apicultorul va alege de la o familie pe care o crede el buna! E posibil sa fie chiar o familie peste medie - nu numai in stupina lui - astfel apicultorul perpetuiaza material biologic de calitate, lucru foarte bun si pentru vecinii din zona (daca ar sti si ar gandi toti apicultorii asa, adica sa tina cont si de ce este in jurul lor)! Dar, dupa cum am mai spus, e un fel de loterie! Nu ai un control asupra fenomenului, control care sa-ti dea siguranta ca faci ceva bun!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 06 Dec 2013, 10:27

delorin I scrie:Ok! Am inteles! :)

Ce-ai inteles, ZMEULE?!?
ignatov andrei

Mesajde State » 06 Dec 2013, 10:34

ignatov andrei scrie:
Ca si selectie - sa-i spunem empirica - da! La urma urmei, tot selectie se cheama, pentru ca apicultorul va alege de la o familie pe care o crede el buna! E posibil sa fie chiar o familie peste medie - nu numai in stupina lui - astfel apicultorul perpetuiaza material biologic de calitate, lucru foarte bun si pentru vecinii din zona (daca ar sti si ar gandi toti apicultorii asa, adica sa tina cont si de ce este in jurul lor)! Dar, dupa cum am mai spus, e un fel de loterie! Nu ai un control asupra fenomenului, control care sa-ti dea siguranta ca faci ceva bun!

Multumesc , sa traiesti ! Te mai stresez in 2014. Totusi doresc sa aplic si metoda de schimbare, sa vad diferenta in curtea mea. Pentru mine se anunta anul experimentelor. :D
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde ignatov andrei » 06 Dec 2013, 10:38

Mai State, tu poti sa experimentezi ce vrei! Intelege doar un lucru:
- viitoarele matci sa fie crescute in BOTCI, de la inceput, nu in "celule modificate"!
ignatov andrei

Mesajde BogdanU » 06 Dec 2013, 10:51

ignatov andrei scrie:Mai State, tu poti sa experimentezi ce vrei! Intelege doar un lucru:
- viitoarele matci sa fie crescute in BOTCI, de la inceput, nu in "celule modificate"!

E...cate putin cate putin facem tolba mare ... de informații ... cine are tolba ca a mea are fundul spart si se pierde cam tot! :lol:
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde andrei_calinescu » 06 Dec 2013, 12:00

ignatov andrei scrie:
State scrie:

Bine zis empirica.
Si nu e derizoriu aspectul ca o buna familie crescatoare nu e neaparat productiva la miere - asa cum deseori se sugereaza.
andrei_calinescu

Mesajde peterneamt » 06 Dec 2013, 12:14

I-exact. Florile frumoase cresc printre buruieni..... ;)
De obicei are un prag de dezvoltare mai ridicat, prag după care începe să acumuleze provizii......... :D
peterneamt

Mesajde ignatov andrei » 06 Dec 2013, 12:39

andrei_calinescu scrie:Bine zis empirica.
Si nu e derizoriu aspectul ca o buna familie crescatoare nu e neaparat productiva la miere - asa cum deseori se sugereaza.

Domnule Calinescu, am onoarea!
Nu ma pot abtine sa nu remarc faptul ca imi cititi pagina! Multumesc!
Sa fiti sanatos si vesel!
ignatov andrei

Mesajde Dila Daniel » 06 Dec 2013, 13:27

ignatov andrei scrie:Mai State, tu poti sa experimentezi ce vrei! Intelege doar un lucru:

prea multa filozofie
la baza,adica natural,matcile tot in "celule modificate"se fac!
Intr-un stup nu exista decat doua feluri de celule...fara botci.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde ignatov andrei » 06 Dec 2013, 14:01

Dila Daniel scrie:

prea multa filozofie
la baza,adica natural,matcile tot in "celule modificate"se fac!
Intr-un stup nu exista decat doua feluri de celule...fara botci.

Mai, sa fie...! Chiar asa?!? Pai "floricelele" crescute pe marginea fagurelui, se cheama "celule modificate?!? Cele confectionate cu ajutorul calapodului, tot asa se cheama?!?
Eu m-am referit la celula cu destinatie initiala, iar apoi este modificata! Botca... este BOTCA!
Raman la parerea ca a fost o gluma!
ignatov andrei

Mesajde Dila Daniel » 06 Dec 2013, 14:56

gluma cred ca se vrea a fi incercarea cu explicatia dumneavoastra catre mine a ceea ce se vrea a fi o botca :)

botcile sunt si ele de doua feluri
-naturala(din celula modificata)
-artificiala(facuta de om)
afirmatia dvs.de a fi crescuta matca in botca de la inceput,nu este posibila.
Si matci de calitate ies si din cea naturala.

daca doriti cu mine (cel putin)un dialog corect pe teme apicole si nu numai,incercati sa nu mai aveti o pozitie ca de profesor la elev.

...nici asta nu este gluma.
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde ignatov andrei » 06 Dec 2013, 15:25

Dila Daniel scrie:
daca doriti cu mine (cel putin)un dialog corect pe teme apicole si nu numai,incercati sa nu mai aveti o pozitie ca de profesor la elev.

...nici asta nu este gluma.

Cu tot respectul, va las pe d-voastra sa hotarati daca se merita sa purtati un dialog, corect, cu mine!
ignatov andrei

Mesajde Dila Daniel » 06 Dec 2013, 18:06

tot cu respect va afirm ca DA,dar constructiv.
Oricand mi-ar face placere sa facem schimb de idei si experientza.
Dupa mine sunteti un apicultor experimentat si stapan pe sine care are ce spune...
voi face tot posibilul sa nu mai intru in polemica cu dvs.,ca nu acesta este scopul meu pe forum.Sper insa si la un ajutor din partea dvs...
toate cele bune!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?