Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde Mircea_63 » 04 Iul 2012, 17:22

Degeaba... daca nu functiona stickul! :lol:
Luciane, m-ai sunat, dar am fost plecat cateva zile din tara...
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Iul 2012, 20:58

da fratilor !!! si azi dimineata ziua a inceput la 4 !!! si inca mai am treaba !!! am dat toate corpurile de doua ori cu ulei de in sicativat !!! au mai ramas sa dau a doua oara doar 20 de caturi !!! astea mai pot sa astepte !!! 10 sper sa le folosesc in vara asta !!! sper sa nu raman cu speranta !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 07 Iul 2012, 18:44

salutare fratilor !!! am venit cu poze !!! prima cu cuiburile si cu caturile ( cate 3 la fiecare stup ) de 1/2 redus !!! am lucrat la ele de mi-a venit acru !!! dar mierea e dulce !!! si tot singur !!! parca cateodata as mai vrea pe cineva cu mine !!!
Fişiere ataşate
rsz_2dscn3114.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 07 Iul 2012, 18:45

mai am cate un slab ajutor de la bunicul meu !!! dar tot e ceva !!!
Fişiere ataşate
rsz_4dscn3119.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 07 Iul 2012, 18:54

care va sa zica asa arata noii mei stupi !!! capacul se sprijina pe braul podisorului , dar nu ma deranjeaza deloc !!!
la cuib braul este decupat pentru urdinis !!!
dreptunghiul rosu pe care il vedeti in poza este decuparea pe care am facut-o si la unul dintre caturi !!! asta pentru ca mie imi place sa iernez cu un cat sub cuib !!! iarna trecuta am avut doua caturi sub cuib , dar poate ca este prea mult !!! ma mai gandesc !!!
mai este un avantaj cu catul sub cuib !!! la acest model daca as vrea sa intorc toamna cuibul cu 180 de grade nu as putea fara cat sub cuib !!! m-ar incurca braul !!! e bun braul !!! protejeaza de ploaie si nu mai este nevoie de coltare !!!
Fişiere ataşate
rsz_1dscn3123(2).jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 07 Iul 2012, 20:30

Luciane,mai dat gata cu stupii tai cei noi.
arata bine,bunicul arata foarte bine,dar merii sant super.ai pus stupii la poza ca sa se vada merii,dar noi ne-am prins.
cu braul ala nu prea ma impac eu,pentru ca atunci cand vei vrea sa ridici magazia propolizata bine nu vei putea baga dalta sa o dezlipesti,iar cu spatele tau.....
dar totusi trebuie udati,nu te baza pe ploaie ca vezi ca e seceta mare pe aici :lol: :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 07 Iul 2012, 20:32

apropo de ajutoare,unde sant juniorii?
exploatezi doar baranii? :?: :?:
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 07 Iul 2012, 20:53

ala mare lucreaza , ala mic vrea sa mearga si el la lucru pe perioada vacantei dar acolo unde si-a depus CV-ul , aia nu-l mai suna !!!
in legatura cu braul este o poza pe undeva la Adi Hodis in care se vede o piesa fixata sub brau de care se sprijina dalta cand vrei sa ridici corpul de sus !!!
am uitat sa-i fac poza , dar urmeaza !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde mihai33 » 08 Iul 2012, 00:05

lucica,..
este f bun braul,..dar..ai sa iti doresti sa il fi pus in partea de sus...chiar daca spui ca va intra apa...daca anul asta mai apuci sa folosesti caturile,...si sper din toata inima sa le ai pline,...in iarna vei muta braul sus..:)).....te las sa te convingi singurel..:))..ai grija cand bagi dalta intre cuib si cat ...tine bine de stup..:))...si inca ceva.ai grija la unghii :D
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Mesajde ves.lucian.zabrani » 08 Iul 2012, 03:10

mai vorbim noi !!! ca doara aici suntem !!! prezenti pe net !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde stuparul2011 » 12 Iul 2012, 17:59

buna,
salutare fratilor !!! am venit cu poze !!! prima cu cuiburile si cu caturile ( cate 3 la fiecare stup ) de 1/2 redus !!! am lucrat la ele de mi-a venit acru !!! dar mierea e dulce !!! si tot singur !!! parca cateodata as mai vrea pe cineva cu mine !!!

nea lucianeeee stiu cum este sa faci lucrul singur.
dar fii tare.
numai bine
stuparul2011

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Iul 2012, 18:06

zici ca stii cum este sa lucrezi singur ??? poate facem o echipa !!! ce zici ???
ves.lucian.zabrani

Mesajde Crysty » 12 Iul 2012, 19:45

ves.lucian.zabrani scrie:asta pentru ca mie imi place sa iernez cu un cat sub cuib !!! iarna trecuta am avut doua caturi sub cuib , dar poate ca este prea mult !!! ma mai gandesc !!!
mai este un avantaj cu catul sub cuib !!! la acest model daca as vrea sa intorc toamna cuibul cu 180 de grade nu as putea fara cat sub cuib !!! m-ar incurca braul !!! e bun braul !!! protejeaza de ploaie si nu mai este nevoie de coltare !!!

Buna ziua,

eu frazele astea 2 nu le-am inteles deloc.
Cum adica iernati cu catul sub cuib ? Puneti prima data catul si peste cat, cuibul ?
Si daca vreti sa il intoarceti cu 180 de grade, de ce nu il intoarceti cu totul, ce rost are sa ramana fundul in aceeasi pozitie ?

ce imi scapa... :?:

Multumesc
Crysty

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Iul 2012, 20:49

iti spun eu ce iti scapa !!! daca cuibul se pune peste un cat spre toamna ghemul de iernare va fi mai protejat , fiind mai la inaltime !!!
a doua chestiune !!! cuibul se intoarce cu 180* daca are rezerve mari in partea din spate a cuibului !!! acuma spre toamna puietul va fi pe peretele cu soarele , timpul se raceste si rezervele cresc in partea din spate !!!
iarna daca ramane ghemul in partea din fata unde a fost puiet urca pe mancare pana la speteaza de sus a ramelor , o ia spre soare , adica spre peretele cu urdinisul si daca papa tot , nu prea se pot intoarce in partea din spate a stupului !!!
la stupii cu cuibul fara brau se poate intoarce cuibul fara probleme , daca este fund detasabil , pentru ca urdinisul face parte din fund !!! si urdinisul trebuie sa ramana in aceeasi pozitie tot timpul !!!
la modelul pe care il am acum din cauza braului nu pot sa intorc cuibul !!! pot doar daca este peste un cat sau daca intorc ramele in cuib !!! si asta se poate face !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde stuparul2011 » 13 Iul 2012, 16:54

buna,
nea luciane cu voia Domnului vom face o ochipa buna.....
sa avem sanatate si spor la munca,apoi vor veni si rezultatele.
daca avem noroc,in toaman,sper sa ne vedem la Sfanta Manastire Bodrog si mai discutam despre una alta.
pana atunci va doresc toate cele bune si sanatate.
numai bine
stuparul2011

Mesajde Crysty » 14 Iul 2012, 08:38

ves.lucian.zabrani scrie:iti spun eu ce iti scapa !!! ..........................acuma spre toamna puietul va fi pe peretele cu soarele , timpul se raceste si rezervele cresc in partea din spate !!!
iarna daca ramane ghemul in partea din fata unde a fost puiet urca pe mancare pana la speteaza de sus a ramelor , o ia spre soare ,............

Cateodata raman interzis la cate va puteti gandi. Acum sa va intreb, catul il umpleti cu ceva sau il lasati gol ?

Multumesc
Crysty

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?