Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: un OM si el

Mesajde duma » 16 Noi 2013, 14:43

un OM scrie:Rame cu urme de miere la lins. In jurul datei de 15 noiembrie. O parte mica din ce existau la un moment dat.

Si eu ..... punele frumos aranjeazala sa le " linga " nu pe jos .... improvizatii ..... ce mai bataie de cap de numa si cand colo ia uita puse duar la indemana lor .
P.S. iar am mai invatat ceva !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde un OM » 16 Noi 2013, 16:23

De cand mi-au murit doua familii acum cativa ani, mi-am invatat lectia.
Pe atunci taicamiu era vioara prima. Eu mai mult cu carca si aruncatul nasului peste umarul lui. Prins cu alte treburi m-a lasat sa bag la iernat o parte dintre stupi, vreo 7 din douazeci si ceva. Restul istorie.
un OM

Mesajde Bambucha » 16 Noi 2013, 19:09

Si eu am gasit acum vreo 10 zile un dadant care mai avea magazie de lins si folie despartitoare cu fanta laterala de juma' de centimetru intre cuib si magazie, integral mutat sus pe rame 1/2 albe fara miere. Nu as fi lasat magazinele peste iarna, insa am gasit interesanta aceasta permutare a ghemului.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde balu » 16 Noi 2013, 20:13

mi-a supravietuit o familie dupa diafragma, a avut mire suficienta pina prin februarie, poate inc martie cind am observat . am gasit familii dupa diafragma la inceput de decembrie pe rame goale, in special la orizontali, de acea e mai bine cA ramele goale sa fie scoase din stup.
balu

Mesajde gabi bee » 17 Noi 2013, 11:23

acum 2 saptamani cand am scos din stupi rama data dupa diafragma ,la un stup, surpriza , rama netrasa deloc !mi-am dat seama ca ceva nu e in regula si am cautat pe rama respectiva si exact cum ma asteptam am gasit matca ! ghemul era insa la locul lui pe cele 5 rame iar pe rama cu matca erau albine doar de-o rama ! deci surprize sunt mereu ! :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde un OM » 24 Noi 2013, 13:42

In stupii gasiti dupa diafragma nu am constatat prezenta matcii, pentru ca nu am cautat-o. Posibil sa fi fost, la cata populatie era pe doua rame.
Ieri am retras din singurul stup la care am vazut puiet mult prea mult pentru aceasta data, doua rame. A ramas in sase rame.
Foto doar cu rama mai plina de puiet.
Fişiere ataşate
Oct-dec2013002.jpg
un OM

Mesajde lucky5strike » 24 Noi 2013, 15:03

De principiu, dupa 1 noi nu mai deschid cuibul, maxim dau un ochi sondaj peste rame, la cateva cuiburi.

Daca as gasi la vreo familie puiet la ora asta, mi-as lua adio de la ea.

:geek:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde un OM » 24 Noi 2013, 15:43

Tocmai lucrul acesta l-am facut si eu, undeva spre 20 octombrie. Mi-a atras atentie faptul ca avea undeva la 3 rame capacit si 1-2 larvar. Un caz destul de izolat in stupina mea. Matca rosie imperecheata august, mutata intr-o familie a carei matca alba am "eliminat-o". Stup orizontal cu populatie bogata, restrans la 20 octombrie pe 6 rame aprope total capacite si 3 rame puiet diverse stadii. Am mai scos o rama ceva golita de puiet si miere prin 30 oct, iar ieri restul de 2 rame. Aveau prea putina miere pentru a ramane in stup.
un OM

Mesajde redoo » 24 Noi 2013, 21:20

un OM scrie:Tocmai lucrul acesta l-am facut si eu, undeva spre 20 octombrie. Mi-a atras atentie faptul ca avea undeva la 3 rame capacit si 1-2 larvar. Un caz destul de izolat in stupina mea. Matca rosie imperecheata august, mutata intr-o familie a carei matca alba am "eliminat-o". Stup orizontal cu populatie bogata, restrans la 20 octombrie pe 6 rame aprope total capacite si 3 rame puiet diverse stadii. Am mai scos o rama ceva golita de puiet si miere prin 30 oct, iar ieri restul de 2 rame. Aveau prea putina miere pentru a ramane in stup.

Ce se intampla cu puietul ramas in rama? nu compromite fagurele?
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde un OM » 24 Noi 2013, 22:18

La ora aceasta este scos din rama cu furculita, iar rama in cabina vagonului, alaturi de inca 6-7 rame. Vor fi"servite" afara, adeca mierea din ele, prin martie-aprilie, functie de temperaturi. Nu vor mai fi cazate in familii sau roi. Ajung la topitorul solar, alaturi de alte rame scoase la reforma , sau la cazan, depinde de timpul de care voi dispune.
un OM

Mesajde sammy » 27 Noi 2013, 21:26

Va salut! Ma bucur ca sunteti din aceeasi zona si poate ma puteti ajuta cu un sfat.
Am un sfert de ha pe care vreau sa cultiv plante melifere. M-am gandit la sulfina, dar n-am gasit inca o sursa de seminte. Ar fi, ca o a doua varianta, facelia.
Ideea e ca as vrea sa nu ma mai obosesc cu aratul si semanatul anual. Si pe viitor, dupa facelia(sulfina) sa-l impanzesc cu amorfa. Am cativa puieti pe care o sa-i plantez la margine. Ceea ce nu stiu e cat de repede se pot intinde. Sau, merge cu seminte de amorfa semante direct?
sammy

Mesajde un OM » 27 Noi 2013, 21:40

Sanatate. Nu am experienta in plantarea faceliei sau sulfinei. Amorpha este pentru mine un cules destul de bunicel de nectar, excelent de polen. Cu samanta de amorpha cred ca este mai greu, mai ales ca trebuie sa astepti cativa ani, chiar daca este un arbust. Esti relativ aproape de Dunare, pentru a face rost de arbusti mai maricei, timpul de asteptare scade. Nu sunt sigur, dar in partea dreapta a soselei dintre Remus si Fratesti parca am vazut arbusti de amorpha. Cand voi trece catre Giurgiu incerc sa ma interesez.
un OM

Mesajde un OM » 27 Noi 2013, 21:45

Amorpha se raspandeste destul de rapid in jurul arbustilor maturi. Poti avea parte de vorbe "frumoase" din partea vecinilor, daca ai parte de oameni mai muncitori, daca nu...no problem. Recomand arbusti maturi. In cel mai rau caz faci o excursie catre Gostinu. Nu o sa vezi vreun padurar care sa te impiedice :D .
un OM

Mesajde un OM » 27 Noi 2013, 22:00

Avenit iarna si pe ulita mea.
Fişiere ataşate
Fotografie-0017.jpg
un OM

Mesajde un OM » 27 Noi 2013, 22:02

Alta pozitie.
Fişiere ataşate
Fotografie-0019.jpg
un OM

Mesajde un OM » 27 Noi 2013, 22:03

Din nou.
Fişiere ataşate
Fotografie-0020.jpg
un OM

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?