Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Oct 2012, 20:00

poze facute la acelasi stup la ore diferite !!! nu stiu unde gresesc cu condensul asta , dar undeva sigur gresesc !!!
o cauza poate fi faptul ca stupul este de 12 rame si inauntru are doar 11 !!!
alta cauza nu pot sti !!!
subarul este scos , cat sub cuib cu rame crescute , peste folie polistiren extrudat de 6 mm !!!
am zis ca rezolv condensul cu polistirenul !!!
se pare ca nu prea !!!
nea Gica , Dumnezeu sa-l ierte , spunea ca unde este condens este un mic "hornuletz " !!!
propolizat vad ca este destul de bine !!!
mai vedem ce facem !!!
Fişiere ataşate
rsz_1dscn4308.jpg
rsz_1dscn4340.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ANITEI » 25 Oct 2012, 21:15

Capsatorul e Parkside de la Lidl? Am fost tentat si eu saptamana trecuta sa-l iau dar m-am multumit cu o cutie de capse si cuie pt cel pneumatic. Am facut bine! ;)
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Oct 2012, 21:53

nu bine !!! foarte bine !!! as fi putut sa-l schimb in seara asta cu unul bun , pardon , functional , dar nu mai era nici unul pe raft !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ovidiu_78 » 25 Oct 2012, 21:59

Cauta bonul si iti iei banii inapoi!!!garantat ti-i da
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde jenica67 » 25 Oct 2012, 22:47

Condensul apare ori ca ai un mic hornulet, cum zicea Gica, ori rezistenta termica a capacului, este prea mica. Deci inauntru este temoeratura mare si deasupra foliei este temperatura prea mica, si la contact aerul cald cu o suprafata rece, condenseaza. Pune deasupra foliei in capac un polestiren de 20-30 si vezi daca mai ai condens. O alta cauza, capacul nu calca bine peste corp, deci la fel, nu etanseaza.
jenica67

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Oct 2012, 23:03

peste folie este polistiren extrudat de 6mm !!! peste polistiren podisorul din OSB tot de 6mm in care sunt ziare la discretie !!!peste podisorul inalt de 7cm vine capacul !!!
posibil sa fie de vina terenul mlastinos care incepe din spatele stupilor !!!
acolo este un loc mai jos unde cateodata si vara dimineata este ceata !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde vasilescu adrian » 25 Oct 2012, 23:18

ves.lucian.zabrani scrie:nu bine !!! foarte bine !!! as fi putut sa-l schimb in seara asta cu unul bun , pardon , functional , dar nu mai era nici unul pe raft !!! :P :P :P

astaseara ma uitam la capsator si imi imaginam cum incherb rame cu el..chiar imi propusesem sa-mi iau unul la primavara dar m-a lamurit..
dar de autofiletanta (aia mica) de la lidl ce ziceti..merita 80 de lei sau este si ea doar de frumusete?..
salutari si numai bine!..
"o clipa n-a fost atenta natura si s-a nascut omul...o clipa sa nu fie atent omul si natura-si repara gresala"Albert Einstein
vasilescu adrian

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Oct 2012, 23:23

sculele profesionale sunt scumpe , dar lucrezi cu ele cat vrei !!!
cu astea semi sau mai rau , usor cu tata !!!
dar pe langa casa , o scula ieftina este buna daca nu o fortezi si lucrezi cu ea cat mai rar !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde vasilescu adrian » 25 Oct 2012, 23:30

eu nu as folosi-o decat pentru corpurile de stupi(deci blana de brad)si poate pt dat gauri la rame..totusi este cam micuta dar pentru inceput mi-ar prinde bine(zic eu)..
spor la incherbatul ramelor!..
"o clipa n-a fost atenta natura si s-a nascut omul...o clipa sa nu fie atent omul si natura-si repara gresala"Albert Einstein
vasilescu adrian

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Oct 2012, 23:36

daca vrei una buna , ia-ti un Skil asa cum vezi in pozele mele !!! Skil-ul este copilul mai mic al lui Bosch !!!
exista intr-o vreme un set format din bormasina de 500w , flex de 115cm diametrul panzei si cu puterea de 650w , daca nu ma insel , si a treia scula era un pendular de vreo 400 de w !!! trag de toate de cativa ani si nu m-a dezamagit niciuna !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde vasilescu adrian » 25 Oct 2012, 23:49

eu vreau multe..problema este ca le vreau cu bani putini si nu se poate ;) ..
am la tara si bormasina,si pendular..insa autofiletanta o vreau asa..pentru mine..
peste iarna trag speranta sa fac(nu singur) un abrict..l-am tachinat pe tati pana a cedat..si momentan nu mai pot pretinde si alte unelte scumpe..
salutari si numai bine!..
vasilescu adrian

Mesajde cristi_vidican » 25 Oct 2012, 23:51

Pentru înșurubat și găurit mai bine cumperi cea mai ieftină bormașină cu fir. Este pe la OBI, CMI, cam 70 de lei, când e la promoție e cam la 50.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde robert.s_robert » 25 Oct 2012, 23:57

e la bricostore o marca proprie ieftina,garantie 2 ani autofiletanta pe la 60-70 ron.bafta!
0762616363
robert.s_robert

Mesajde vasilescu adrian » 25 Oct 2012, 23:58

am avut una mai mica care era numai buna pentru ce-mi trebuia mie,dar s-a prajit rotorul in ea..si am ramas doar cu una,care este prea mare(puternica),adica nu are reductorul din buton ca cealalalta si pleaca prea brusc(sficuie capetele de surubernita)..
vasilescu adrian

Mesajde vasilescu adrian » 26 Oct 2012, 00:00

robert.s_robert scrie:e la bricostore o marca proprie ieftina,garantie 2 ani autofiletanta pe la 60-70 ron.bafta!

pai nu stiu..este bricostore in gorj?..
vasilescu adrian

Mesajde vasilescu adrian » 26 Oct 2012, 00:03

sper ca nu se supara domnul lucian ca am postat pe langa subiect pe pagina lui..
imi cer scuze..sper ca nu va-ti suparat..
vasilescu adrian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?