Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Un om liber

Mesajde cobi » 06 Feb 2012, 21:42

Pe cata suprafata ati semanat facelia? S-a vazut ceva la cantar sau mai mult pentru intarirea familiilor?...

In rest: sa fiti mereu un om liber si multi ani de stuparit!
cobi

Mesajde aurelt60 » 07 Feb 2012, 10:57

Draga cobi; am semanat pentru inceput doar o suprafata mica si doar din curiozitate , nu am teren suficient pentru cultura mare, dar pentru perioada dintre culesuri est buna. In cartile de specialitate se spune ca da cam 1000-1200 de kg. la hectar deci comparabila cu teiul si alte plante.Inainte de 89 se cultiva pe suprafete imense ca nutret pentru animale tocmai pentru ca contine zaharuri.Eu am vazut filmulete cu astfel de cultura si stuparii erau foarte multumiti de recolta. Daca ai unde sa o cultivi (chiar pe suprafata mica)incearca si vei ramine surprins, mai mult deatit,cu un kg.poti insaminta aproape un hectar, iar saminta recoltata dupa uscare totala i-ti permite sa si vinzi. Incearca si vei fi multumit. PS.daca nu ai saminta se poate lua in aprilie de la tirgul apicol de la Baneasa sau incearca pe la sc. agrosem
Ai grija ce iti doresti pentru ca este posibil sa se indeplineasca!
aurelt60

Mesajde FLORINELU » 07 Feb 2012, 16:42

domnule aurelt,eu am stupina intr-un sat unde pamantul este necultivat in totalitate. pot semana cat vreau.am inteles ca nu trebuie pregatit pamantul,doar o seaman(facelia),prin toate gradinile din jur ca doar albinele mele merg la cules.
ce zici merge? as dori daca poti sa-mi dai niste sfaturi. cu multumiri. :o
FLORINELU

Mesajde pin » 07 Feb 2012, 18:13

Iti spun eu la primavara daca a iesit ca asa am facut eu (inainte sa ninga). Pe la carte cred ca zice ca se seamna si se distrug buruienile.
pin

Mesajde nae » 07 Feb 2012, 18:25

FLORINELU scrie:domnule aurelt,eu am stupina intr-un sat unde pamantul este necultivat in totalitate. pot semana cat vreau.am inteles ca nu trebuie pregatit pamantul,doar o seaman(facelia),prin toate gradinile din jur ca doar albinele mele merg la cules.
ce zici merge? as dori daca poti sa-mi dai niste sfaturi. cu multumiri. :o

Nu semana in buruieni ca nu merge ,sigur .
A semanat un prieten in primavara ,a calculat sa infloreasca dupa salcam ,a fost seceta si nu s-au dezvoltat bine (plantele ) ,n-au fost vizitate de albine ... Eu am semanat ~10-20 mp si am prasit-o ,a inflorit // cu salcamul ,plantele vizitate , s-a trecut repede .
Bafta ! In buruieni arunca sulfina .
nae

Mesajde sakala » 09 Feb 2012, 14:23

astazi am fost la stupi acolo a viscolit tare sa inchis drumul si la-u dezapezit dupa 2 zile si stateam cu frica in san mai ales pe drum pana acolo parca mergeam cu masina prin tunel dar cand am ajuns surpriza nu erau acoperiti ,urdinishurile nu aveau zapada,nu erau infundate iar langa folie in ext zapada 1,5m deci foarte folositoare
la anul le fac gard de 2m din scandura si o sa fie mai bine oricum sunt multumit de folie
succes si iernare usoara in continuare
sa auzim de ;) bine
sakala

Mesajde stefanm » 11 Feb 2012, 22:12

Ce frumos!OM LIBER!!De fapt asta ne dorim cu totii,libertate si demnitate dar pentru asta trebuie sa muncim asa cum doar ALBINELE noastre o fac:organizat. Va felicit pentru decizia luata si nu ascund ca imi doresc si eu acelasi lucru dar peste vreo 5 ani(am47) si la 100 stupi (am doar 20)
Ceea ce stiu e ca nu stiu nimic.Socrate
stefanm

Mesajde kissi » 11 Feb 2012, 22:44

Felicitari! E foarte greu sa fi om liber, in lumea asta in continua globalizare. Multi chiar nu vreau, s-au obisnuit sa execute doar, fara sa gandeasca, mai ales ca statul nu vrea sa gandesti. Bafta in continuare.
kissi

Mesajde FLORINELU » 11 Feb 2012, 23:07

fiindca vorbeati de libertate,eu ma simt cu adevarat liber in mijlocul stupilor mei,unde fac ce vreau(si ce trebuie)si nu mai primesc de la nimeni ordine.
iar daca albinele ies cu bine din iarna asta,totul va fi in regula.
nu le-am vazut de 2 saptamani,marti sper sa ajung la ele. :arrow: :arrow:
FLORINELU

Mesajde aurelt60 » 12 Feb 2012, 10:42

Pentru colegii care au postat; nu mi-a fost usor sa iau decizia asta dar decit sa muncesc la stat pe banii care oricum nu asigurau nici cheltuielile zilnice mai bine prestez la mine in curte si am in primul rind liniste,timp pentru gradinarit,urmaresc zilnic stupii si zic mai departe nu mai am copii de tita iar de mincat nu maninc cu sapte gurii.Strictul necesar il am si nu i-mi doresc neaparat casoi mare si nici piscina cu un vagon de apa.Acum (am descoperit tara frumoasa pe care o avem ) dar pe care serviciul nu m-a lasa sa o vad decit la televizor, iar la mare nu am mai fost cam de 20 de ani.....acum a venit vremea ... si poate dumnezeu i-mi mai da ragaz.
aurelt60

Mesajde namzeb » 12 Feb 2012, 11:53

Zici ca esti liber doar in stupina dar aici nu esti liber cit om mai fi si cit om mai putea sa si vorbim liber.Ai auzit de ACTA? si asta nu ar fi nimic daca nu ne vom trezi si cu niste impozite pe familia de albine sa te faca sa renunti.Spun asta ca acum dupa noul recensamint s-au luat in evidenta tot .Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde jenica67 » 12 Feb 2012, 19:01

Au luat pe mas., ala a fost recesamant ? Pe tine te-a intrebat cate albine ai, ca pe mine nu m-a intrebat nimeni ?
jenica67

Mesajde aurelt60 » 13 Feb 2012, 11:51

Pentru toti stuparii.....in urma cu doua ore am facut un mic experiment la stupi ...am vazut asta intr-un mic reportaj in emisiunea (in limba maghiara)la un tip care avea citiva stupi....am pus intre scindurica de zbor si peretele frontal al stupului un plastic rigid,cam de 10/30cm.rezemat oblic pentru a proteja urdinisul de zapada cazuta din ninsoare.Acum am vazut ca urdinisul nu mai aste acoperit cu zapada.Am postat asta pentru ca nu am citit scris de altii si mi sa parut o solutie interesanta.Tipul avea o bucata de sticla care cred ca este mai buna, topind zapada la primele raze de soare.Voi incerca si eu cu bucati de geam pe viitor.Cred ca solutia este destul de interesanta, dar poate ca voi aveti alte solutii , incercati sa postati si pentru altii.
aurelt60

Mesajde aurelt60 » 14 Feb 2012, 14:44

Astazi am facut si filmulete cu mica mea stupina.
aurelt60

Mesajde aurelt60 » 23 Feb 2012, 18:25

Am citit mai multe postari si se vorbeste despre suplimente de mincare deasupra pe rame, eu cind am cumparat primele familii am intrebat persoana daca da de mincare suplimentar si mi-a zis asa ca nu sta sa faca bucatareala pentru albine ; am inteles un lucru.... daca le lasi mincare suficienta( mierea lor) nu trebuie sa iti faci probleme. Eu nu am pus nimic deasupra, nici nu pun si la ultima vivita auditiva totul a fost bine.
aurelt60

Mesajde namzeb » 23 Feb 2012, 18:55

Aurel nu te lasa pacalit iarna aceasta a fost cu temperatura scazuta mult timp si albinele au consumat mult asa ca, cu prima ocazie fa un control. Familie cu hrana suficienta dupa mine am gasit-o moarta de foame zicind ca au miere nu poti sti pina nu vezi o zi este suficient sa il pierzi.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?