Sincer nici eu nu stiu care ar fi explicatia.Ori matca a fost cu probleme cum spui,dar eu nu am vazuto niciodata si am cautat rama cu rama de n ori si nu doar eu,si un prieten care are ceva mai multa experienta decat mine si mi-a spus si el ca e bezmetic.Dar ar fi o explicatia mai plauzibila

) el mi-a dat o rama cu botci pe care am bagato in stup,m-am uitat dupa ceva vreme si mi-a parut ca nu au acceptat botcile,in fine,nu prea ma stiu eu cu cititul prin rame

)probabil a iesit matca de acolo,albinele care mai erau lucratoare au luat-o in ingrijire si acum iata ca am vre-o 3 rame ouate frumos.Maine mai bag o rama la crescut pt ca nu mai am faguri claditi.Treaba cu siropul nu prea ma pricep deloc,eu am 4 rame in stup acuma,iar albina acoperitoare sa zic ca e pt 2 rame.Cam cat sirop ar trebui sa le bag?si mai e o problema,eu luni plec pt o saptamana,ma intorc abea sambata,nu pot sa le bag sirop pt o sapt?furtisag nu stiu daca as putea declansa pt ca e singurul stup pe care il am,iar in raza mea nu mai are nimeni albine,doar la aproape un km.