Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupina se poate chema si daca ai 2 stupi?

Mesajde Florin Dobre » 27 Feb 2014, 08:56

Buna dimineata nea Eugen!
Iti zic io faza cu nr. 1...fiind doar doua capace, e clar ca ala nemarcat e nr. 1...n-ai cum le incurca. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde claudiuppp » 27 Feb 2014, 09:04

of, ma chinui tare cu stupii astia. am facut 4 stupi la cineva, dar is facuti parca la misto. nu-s standardizati, n-au nici o cota ca lumea, unul din ei parca are forma de romb, nu se potriveste nimic de la unul la altul. dupa ce i-am adus acasa mi-am pus mainile-n cap si am inventat tot felul de injuraturi. imi iesea albina pe deasupra prin niste fante. la faza asta nici nu pot sa ma gandesc sa fac roiuri pana nu cumpar alti stupi.
Parerea mea de incepator nu conteaza, dar poate naste idei geniale
claudiuppp

Mesajde cobi » 27 Feb 2014, 09:46

claudiuppp scrie:of, ma chinui tare cu stupii astia. am facut 4 stupi la cineva, dar is facuti parca la misto. nu-s standardizati, n-au nici o cota ca lumea, unul din ei parca are forma de romb, nu se potriveste nimic de la unul la altul. dupa ce i-am adus acasa mi-am pus mainile-n cap si am inventat tot felul de injuraturi. imi iesea albina pe deasupra prin niste fante. la faza asta nici nu pot sa ma gandesc sa fac roiuri pana nu cumpar alti stupi.

Aici chiar e o problema. Pune cateva poze, poate te ajuta cineva, mai ales ca printre stupari sunt si unii f buni tamplari. Data viitoare cred ca sti cum sa procedezi. Spor!
cobi

Mesajde alexx » 27 Feb 2014, 13:14

Am si eu probleme cu stupii care nu sunt stas nu pot sa mut nimic de la unu la altul de anul asta merg numai pe stas
alexx

Mesajde FLORINELU » 27 Feb 2014, 18:18

janese scrie:la nr 1 nu ti-a mai ajuns vopseaua sa scrii si pe capac???
sau daca este capacu sucit...zic doar atat: deja de la doi stupi ai inceput cu dezordinea!!!! :lol:
frumoasa capra pe care ai pus stupii!...vorba mea...U 80!!!sa tina!!!
la picioare ai pus placi sudate 100x100x6 sa nu se afunde in pamant??sau ai asigurat cu bolovanii aia de beton? :P
implica-te!!!

janese,pai tu le vezi pe toate si nu ai observat ca omul a pregatit planul B,solutia de rezerva, adica paletii. :lol:
FLORINELU

Mesajde claudiuppp » 27 Feb 2014, 18:24

bolovanii i-am pus sa dea bine la cumpana :( terenul naspa. am in plan sa-i urc mai sus cand oi avea mai multi, acolo e terenul drept si mai mult loc
claudiuppp

Mesajde jenica67 » 27 Feb 2014, 19:37

Nu te supara, dar suportii tau au o solutie foarte dificila de asezare a suportului pe un teren denivelat. Dupa mine, mai bine daca din una din diagonale faceai doua bucati, care sa tina fixe picioarele din staga si din dreapta intre el, astea sudate la 150 mm, de captele de jos ale picioarelor, iar din cealalta diagonala, faceai o piese sa lege intre ele, de la mijloc cele doua piese (primele). Faceai un suport mult mai solid, care satea mai bine pe teren acidentat decat varianta ta, unde daca la mijloc ai solul inaltat, suportul tau este in aer si nu tine nici picioarele din stanga sau dreapta sa nu se strambe in orice directie.
jenica67

Mesajde claudiuppp » 27 Feb 2014, 20:48

cele 4 picioare intra in pamant circa 20 de cm, diagonalele au rolul de a impiedica vreun picior sa intre in pamant mai mult decat trebuie. suportul e f stabil crede-ma
claudiuppp

Mesajde claudiuppp » 18 Mar 2014, 09:53

cred ca la familia mare am ramas fara matca :( am gasit doar puiet capacit, albina multa, comportament de "fara mama", offff. cand ma gandesc ca le-am scos cu bine din iarna si sa moara matca in martie e frustrant :(
claudiuppp

Mesajde claudiuppp » 18 Mar 2014, 11:37

Imagine

o poza din categoria "sa ne cunoastem mai bine" :)
claudiuppp

Mesajde claudiuppp » 19 Mar 2014, 09:38

claudiuppp scrie:cred ca la familia mare am ramas fara matca :( am gasit doar puiet capacit, albina multa, comportament de "fara mama", offff. cand ma gandesc ca le-am scos cu bine din iarna si sa moara matca in martie e frustrant :(

alarma falsa, alaltaieri le-am transformat turtele in sirop si a doua zi am deschis din nou sa caut puiet, era ouata o rama intreaga, la celelalte nici nu m-am mai uitat sa nu deranjez. se vede treaba ca turta, desi cu de toate in ea, o luau mai greu.
claudiuppp

Mesajde claudiuppp » 30 Mar 2014, 20:05

Imagine

asta mi-am cumparat de la targul de la blaj, dupa mari eforturi si strangeri de inima, dar pasiunea invinge toate greutatile. :)
claudiuppp

Mesajde claudiuppp » 30 Mar 2014, 20:07

Imagine

mi-am mai luat si scula asta draguta, nu am avut bani pentru cea care gaureste si capseaza 5 dintr-odata.
claudiuppp

Mesajde claudiuppp » 30 Mar 2014, 20:12

am ajuns joi seara la blaj cu familia, sotia si baiatul. nu am gasit nici o camera libera in cele 4 pensiuni si 1 hotel si a trebuit sa dorm in masina. frig, frig, frig, parca nu se mai termina noaptea.
claudiuppp

Mesajde claudiuppp » 30 Mar 2014, 20:13

astazi am sustinut examenul la cursul de apicultor. l-am luat :P , am carton, :lol: :lol: :lol:
claudiuppp

Mesajde proapis13 » 30 Mar 2014, 20:27

Felicitari :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?