Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: nedelcu octavian

Mesajde stuparul2011 » 13 Dec 2011, 13:05

DSC02930.JPG
anul viitor vom face treaba.....nu ca anul acesta
DSC02930.JPG (30.13 KiB) Vizualizat de 5523 ori
:lol:
DSC02931.JPG
masca de la bunicul.....
DSC02932.JPG
afumator de la bunicul....cu putine reparatii merge,pentru cate familii am eu deocamdata.
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 13 Dec 2011, 13:06

va multumesc
numai bine
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 13 Dec 2011, 13:26

buna,uitati ce am eu in stupina la aceasta data.......... :?: :?: :?:
DSC02939.JPG
lateral
DSC02940.JPG
spate
DSC02941.JPG
o fumusete

va multumesc
numai bine
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 14 Dec 2011, 01:12

buna,
am doua intrebari......
1---albinele nu inteapa trantorii cand ii scot afara toamna?sau albinele bolnave?
2---albinele lucratoare produc feromoni ce intervin in rientare si aparare?(glanda nassonov?)
va multumesc
numai bine
stuparul2011

Mesajde IonutMioveni » 14 Dec 2011, 11:06

Sal'tare colegu'!
Am sa incerc sa iti raspund eu la intrebari in masura cunostintelor mele despre albine.
1.Depinde de caz....cum trantorii nu poseda ac ei nu au mijloc de aparare si astfel nu au multe solutii. Fie de cum vad albinele o tulesc pe urdinis in vazduh si se intorc spre seara cersind adapost ,dar fara rezultat , fie sunt asaltati de 2-3 albinute si e intepat , fie ramane izolat intr-un colt al stupului si moare de foame. ( Toate 3 cazuri le-am regasit in cartea lui Maurice Maeterinck "Viata albinelor").Acum din ce am observat eu pe viu ...intr-o anumita zi stabilita de albine trantorii sunt asaltati si " ies la brat" :D cu 2 albinute pana la urdinis ca mai apoi sa fie lasat in grija uneia care isi ia rolul de călăret in serios , îsi încovoaie abdomenul si nu se lasă până nu inteapă trântorele. Duce o lupta aprigă pe rampa de zbor , uneori cazând pe pământ abii combatanti.
Unii trântori încearcă să se strecoare printre strejele stupului , uneori chiar reusind , dar dupa 2-3 sec observi cum sunt întorși din drum de 2-3 albine și sunt alungați.
În cele mai multe cazuri, dacă cumva moartea albinei în cauză nu survine în stup (moarte naturală) atunci albinele bolnave si neputincioase părăsesc de bună voie familia simțind clipa cum se apropie și în același timp nedorind să devină un inconvenient familiei.

2.Toate albinele sunt dotate cu aceasta glandă Nasonov (am găsit și denumirea de Nasanoff) .
Aceasta glandă olfactivă servește albinelor:
la orientare atunci când găsesc un cules nou de nectar dau semnalul,
-chiar și mătcii când vine de la împerecheat,
- dă semnalul de adunare a suratelor pentru împărtașirea cunoștințelor despre noul cules de nectar,
- la roire atunci când cercetașele găsesc locul de stabilire a familiei nou formate.
Glanda este pusă în funcțiune când albina stă cu piciorușele întinse , abdomenul ridicat și dând din aripi.Când mă gândesc la asta fac asocire cu avionul ce lasă dâra de noxe in uma sa.

Unde am greșit , nu voit rog pe cei experimentați să mă corecteze.
Multumesc! :)
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde stuparul2011 » 14 Dec 2011, 13:57

buna,
domnule ionut,chiar daca ati gresit undeva este oricum un inceput si m-am lamurit cat de cat vizavi de aceste intrebari.
sa vedem daca mai raspunde cineva si astfel vom avea o idee mult mai completa.
eu am intrebat deoarece in cartea pe care am citit-o aseara scria ca albinele nu inteapa trantorii si am vrut sa ma conving daca este adevarat.
legat de ziua aceea am observat si eu ca peste tot in stupina este aceeasi,de parca toate albinele s-au vorbit intre ele.
va multumesc
numai bine

Voi judecati dupa trup;Eu nu judec pe nimeni. IOAN 8:15
stuparul2011

Mesajde FLORINELU » 14 Dec 2011, 20:56

stuparul2011 scrie:
DSC02930.JPG
DSC02931.JPG
DSC02932.JPG

bine ai venit Octavian.te saluta un vecin din Tmisoara.din pozele tale nu-mi place cum ai lipit fagurii:nodul acela la sarma nu are ce cauta acolo.fa-l in spate.fagurii s-au deformat la lipitura .incearca alta metoda de lipire.daca fagurii nu sant destul de lati lasa distanta sus pentru ca acolo construiesc albinele dar in jos numult succes.apropo am copilarit in Valcani.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 14 Dec 2011, 21:12

FLORINELU scrie:
stuparul2011 scrie:
DSC02930.JPG
DSC02931.JPG
DSC02932.JPG

bine ai venit Octavian.te saluta un vecin din Tmisoara.din pozele tale nu-mi place cum ai lipit fagurii:nodul acela la sarma nu are ce cauta acolo.fa-l in spate.fagurii s-au deformat la lipitura .incearca alta metoda de lipire.daca fagurii nu sant destul de lati lasa distanta sus pentru ca acolo construiesc albinele dar in jos numult succes.apropo am copilarit in Valcani.

in legatura cu izgonirea trantorilor.:dupa stiinta mea albinele nu-i inteapa.e si normal prea mare sacrificiul la fiecare trantor sa moara o albina.ele doar ii indeparteaza de hrana si nu le mai permit accesul la ea.trantorul fiind TRANTOR nuisi cauta hrana si moare de foame.
FLORINELU

Mesajde stuparul2011 » 15 Dec 2011, 01:19

buna,
domnule florinelu,in primul rand va multumesc pentru sfaturile legate de lipirea fagurilor.ei sunt fotografiati din partea in care este lasata sarma la vedere daca pot sa zic asa.
pastram legatura pe privat daca sunteti de acord pentru a mai schimba o vorba despre Valcani.....daca sunteti de acord.poate mai veniti pe aici si ne vom intalni.
va multumesc
numai bine
stuparul2011

Mesajde proapis13 » 15 Dec 2011, 09:12

FLORINELU scrie:dupa stiinta mea albinele nu-i inteapa.e si normal prea mare sacrificiul la fiecare trantor sa moara o albina.ele doar ii indeparteaza

Vezi ca la afirmatia asta faci o mare eroare pe caro o mai pot citi si altii si raman cu aceeasi idee
Acul albinei trece cu usurinta prin invelisul chitinos al suratelor fara sa ramana acolo
Citeste cu atentie aici http://www.proapicultura.ro/biologia_al ... erant.html despre aparatul vulnerant
Atunci când o albină înţeapă o altă insectă ea caută locurile moi şi fragile, locurile lipsite de apărare, adică membrana intersegmentară, segmentele chitinoase alcătuind o carapace impenetrabilă. Acul se poate retrage din membrană după ce veninul a fost pompat, fiind intact poate funcţiona din nou, veninul refăcându-se prin activitatea glandelor acide şi alcaline.
La înţeparea unui mamifer acul nu se poate retrage din derm, barbele, zimţii fixându-se în acesta ca un harpon.
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde stuparul2011 » 16 Dec 2011, 23:38

buna,
asta era intr-un fel si parerea mea(legat de ceea ce spune domnul proapis).
eu ma gandeam in felul urmator: daca acul albinei ramane infipt in mana noastra cand umbam la ele,eu nu credeam ca acelasi lucru se intampla si cu trantorii deoarece eu ma gandeam ca este imposibil ca invelisul lor sa fie asa de puternic,ca pielea noastra,pentru a impiedica albina sa isi retraga acul.
va multumesc
numai bine
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 23 Dec 2011, 03:18

buna,
ceva superb

exercise dog
http://www.youtube.com/watch?feature=fv ... IRE38&NR=1

undeva in romania
http://www.youtube.com/watch?v=cD1_PDaX ... re=related

Sarbatori Fericite
va multumesc
numai bine
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 25 Dec 2011, 21:30

buna,
doresc,ca in aceasta perioada a Sfintelor sarbatori sa urez tuturor apicultorilor(si nu numai)de pe forum un calduros Craciun Fericit si La Multi Ani.
iernare usoara si multi roi in primavara.toate cele bune,implinirea tutoror dorintelor legate de apicultura si nu numai,sanatate familiior dumneavoastra si celor dragi.sper ca ati avut multi colindatori in ajun.....
va multumesc
numai bine
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 26 Dec 2011, 16:19

buna,
doresc sa postez ceva interesant,sper sa nu fie postat pe undeva pe forum,eu nu am vazut.
Romania lui Grigore Lese,Ultimii Rapsozi,Intoarcerea la Traditii.

http://inregistrari.antena3.ro/view-23_Dec-2011-Vorbe_grele_cu_Victor_Ciutacu-30.html

Romania Patrimoniu Unesco

VA RUGAM SA PARTICIPATI LA POPULARIZAREA DEMERSULUI PUBLICISTIC SI FOTOGRAFIC GASIT IN LINK-UL DE MAI JOS PRIN EXPEDIEREA LUI CATRE PRIETENII SI APROPIATII DVS.

http://www.patrimoniuromanesc.ro/

Este in limba romana si engleza, are 882 de imagini, impartite in 43 de galerii, care se incarca individual, asa ca va trebui asteptat citeva secunde la fiecare galerie, cand se incarca prima data. Contine poze din toate sit-urile romanesti declarate patrimoniu UNESCO. A fost creat de o persoana pasionata, cu un efort intins pe o durata de trei ani, din resurse financiare proprii. Jos, sub fotografii, in stanga sagetilor de inainte si inapoi este un mic buton info (I) cu date despre locurile prezentate! Fiecare poza poate fi marita cu clic dreapta si "zoom in".
Fotografiile sunt superbe

Doua persoane care merita toata stima si respectul nostru,parerea mea. Vizionati si sunt convins ca va veti convinge de spusele mele.
va multumesc
numai bine

SARBATORI FERICITE!
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 04 Ian 2012, 22:45

buna,
doresc sa intreb ceva in legatura cu formarea unui roi.
daca vom infometa albinele,la formarea unui roi,cateva ore(14-16,am gasit undeva)pana cand acestea vor consuma toata mierea pe care o au in gusa in momentul respectiv...Dispar complet sporii de loca europeana? exista dupa aceea la o anumita perioada de timp ca acest roi(sau mai tarziu fiind familie)sa se mai imbolnaveasca de loca?
va multumesc
numai bine
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 05 Ian 2012, 16:40

pregatirea parcului botanic din stupina pentru primvara ce urmeaza
DSC03240.jpg
DSC03241.jpg
DSC03242.jpg

numai bine
stuparul2011

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?