Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Baix - Oradea

Mesajde Florin Dobre » 21 Mar 2014, 17:47

Inca un argument pentru care mi-am propus sa marchez matcile doar dupa ce au trecut iarna. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde TDI » 21 Mar 2014, 17:58

Florine, acum venind eu cu o observatie - acum vreo 3 ani(culoarea alba) am avut in jur de 13 colonii cu 2 matci - aici a contat foarte mult faptul ca le aveam marcate. Am mai luat din matcile batrane, inlocuind matci tinere care erau slabe si pur si simplu am putut observa un fenomen destul de rar, avand in vedere ca in anii urmatori fenomenul a fost inexistent.
Durata de gasire a unei matci marcate e de mult mai mica comparativ cu durata de gasire a unei matci nemarcate. Pana la pragul de 10 rame cu albina mai e cum mai, dar dupa aceea e foarte util marcajul.
Imi aduc aminte cand am fost la un prieten apicultor si incercam sa gasim o matca trantorita intr-o colonie cu albine blonde, caractere de ligustica predominante - cred ca ne-a luat amandurora un total de 40 de minute pana am gasit-o - populatia de 10 rame pline.
Nu reusesc sa fiu suficient de explicit, dar concluzia mea ar fi sa le marchezi dupa imperechere. Ai mai multe avantaje. Domnul Ioan Guist spunea ca le marcheaza imediat ce le gaseste, imperecheate sau nu - referindu-ne la timpul necesar pentru marcare, probabil ca asta e metoda cea mai eficienta, - dar intr-o zona infestata masiv cu prigorii, nu m-as risca sa le marchez inainte de imperechere.
Sanatate!
Ultima oară modificat de TDI pe 21 Mar 2014, 18:12, modificat 1 dată în total.
TDI

Mesajde Baix » 21 Mar 2014, 18:05

Matca in cauza(cu lipsa marcaj) nu e marcata de mine. Eu marchez cu oja dupa imperechere si nu am avut probleme. Mai jos e si o poza cu matca. Sunt multumit de ea, face treaba buna.
Fişiere ataşate
Matca.JPG
Baix

Mesajde Baix » 21 Mar 2014, 21:06

Ziua 2 de colectat polen...2,2 kg de la 13 familii. E bine, sunt multumit. :mrgreen:
Prima zi a fost 1,6 kg.
Fişiere ataşate
polen2.JPG
Recolta de azi ambalata
Baix

Mesajde alt stupar » 21 Mar 2014, 22:49

hm, vine si nota de plata la polenul asta de-l colectati cu asa elan desi suntem abia in Martie 8-)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde popik50 » 21 Mar 2014, 23:04

alt stupar scrie:hm, vine si nota de plata la polenul asta de-l colectati cu asa elan desi suntem abia in Martie 8-)

Adrian, la noi e martie, la voi e aprilie din punctul de vedere al vremii ;)
popik50

Mesajde cristi_vidican » 21 Mar 2014, 23:05

alt stupar scrie:hm, vine si nota de plata la polenul asta de-l colectati cu asa elan desi suntem abia in Martie 8-)

Ce te miri? De parcă n-ai ști că stuparul ia mult și dă puțin
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde lucky5strike » 22 Mar 2014, 11:06

Baix scrie:O intrebare pt. lucky5strike

Matca e in regula. Insa markerul pe baza de apa, nu trece de prima iarna, orice ai face. Oja tine cam dublu, dar tot temporara e si ea. Trebuie remarcata, dar cel mai practic, fa cum ti-am spus. Asa stii in toamna cum sta treaba fara sa mai umblii cu foi dupa tine sau ochi pe rama.

Frumusel polenul, ai de toate acolo, fructiferi, salcie, urzicuta. Este valoros, investeste intr-o lada frigorifica si da-i bataie! Dar vezi sa nu scada rezerva in stup.

La mine zarzarul e in plin, papadia, sa vezi marsuri prin urdinis! :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Baix » 24 Apr 2014, 22:32

Asa arata salcamul la noi ieri. Asteptam cu nerabdare sa vedem padurea alba...
Fişiere ataşate
image.jpeg
Baix

Mesajde ovidiu_78 » 25 Apr 2014, 00:19

Nu la noi...ca in oras e de 2 ori mai mare...ci unde se merge la salcam ;)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde mcbos » 26 Apr 2014, 21:45

Cati stupi poti sa pui pe remorca cu 2 punti ? Rezista placa de ambreiaj a loganului ?
Munca te tine departe de viciu.
mcbos

Mesajde mausica » 27 Apr 2014, 00:33

mcbos scrie:Cati stupi poti sa pui pe remorca cu 2 punti ? Rezista placa de ambreiaj a loganului ?

Nu prea cred ca rezista.... :lol: :lol: Glumesc insa cred ca o tras ceva cu el ;) si merge fara greturi.Cu consumul sta mai prost el asa......ma mir ca nu ii e rusine :evil:
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Baix » 04 Mai 2014, 02:06

mcbos scrie:Cati stupi poti sa pui pe remorca cu 2 punti ? Rezista placa de ambreiaj a loganului ?

Pe remorca cu doua axe incam 30 de stupi. Am tractat-o cu loganul fara probleme, e mult mai buna decat una cu un ax pentru ca nu face balans la denivelari. Placa de presiune a loganului rezista, doar sa nu iti faci de cap cu urcari prea grele cu remorca plina.

Numai bine!
Baix

Mesajde Baix » 04 Mai 2014, 02:08

mausica scrie:

Nu prea cred ca rezista.... :lol: :lol: Glumesc insa cred ca o tras ceva cu el ;) si merge fara greturi.Cu consumul sta mai prost el asa......ma mir ca nu ii e rusine :evil:

Nu te lua de logan ca aproape ca nu consuma...stii tu foarte bine :evil:
Baix

Mesajde Baix » 04 Mai 2014, 02:17

Si o poza cu albinele dupa mutare ;)
Fişiere ataşate
Salcam.JPG
Baix

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Mai 2014, 05:52

rozul ala frumos mi-e tare cunoscut !!!
si tot aici pe forum l-am mai vazut !!!
Marius este prietenul meu !!!
si Cristi la fel !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?