Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stefan Madalin

Mesajde liviutzbogos » 13 Mai 2014, 13:07

Te salut, agronomule :D
Ma, si mie imi place agricultura, foarte mult, dar scolarizarea am facut-o pe teologie. Pe ce merg mai departe ramane de vazut :lol:
Cum ti se comporta lazile doar cu ulei? De cati ani le ai asa? Pe viitor si eu vreau sa le dau doar cu ulei, de vopsit vreau sa vopsesc doar reductorul de urdinis, sa fie asa, de reper.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde stefanmadalin » 13 Mai 2014, 19:41

Pana sa ajung un agronom adevarat mai este mult de tras.

Primii stupi cu ulei de in tratati au facut aproape 1 an si deocamdata se tin bine. O parere obiectiva acum nu pot spune despre uleiul de in, dar de vopsea sa numai aud. Asa suntem noi la inceput, testam, vedem ce ne satisface, ce se potriveste...

Stupul mare dat cu ulei de in si scanduri de zbor albastre a iesit asa dintr-o greseala, nicidecum intentionat.
stefanmadalin

Mesajde liviutzbogos » 13 Mai 2014, 21:54

Eu pana acum nu am treaba cu vopseaua. Stupii i-am dat cu vopsea pe baza de apa, anul trecut, in vara. Pana acum stau bine, nu se scorojeste vopseaua. Dar eu as vrea sa merg doar pe ulei de in pt ca nu mai cheltui atat si cu vopseaua, nu mai e atata manopera si...parca si arata mai bine :) Cu urmatoarele lazi o sa incerc.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde stefanmadalin » 14 Mai 2014, 19:28

Ca pret, sunt cam la egalitate uleiul si cu vopseaua, dar vopseaua cea mai ieftina....
Sa vedem cum evolueaza cei de anul trecut pe care i-am dat doar cu o mana de ulei, parca i-as mai da cu o mana in toamna. Oare o merge pufait cu un stropitor deala de geamuri?
stefanmadalin

Mesajde liviutzbogos » 14 Mai 2014, 20:01

stefanmadalin scrie:Ca pret, sunt cam la egalitate uleiul si cu vopseaua, dar vopseaua cea mai ieftina....
Sa vedem cum evolueaza cei de anul trecut pe care i-am dat doar cu o mana de ulei, parca i-as mai da cu o mana in toamna. Oare o merge pufait cu un stropitor deala de geamuri?

Sincer,nu mai tin minte cat am dat pe o cutie de vopsea pe baza de apa, dar eu le-am dar si doua maini de ulei de in. Numa o mana mi se pare putin, nu stiu cat reuseste sa se imbibe in lemn. Cu ce le-ai dat, cu pensula? Eu am dat si uleiul, si vopseaua cu un trafalet de burete, a mers atza. Cu pufaitoarea aia nu cred ca merge, e prea vascos uleiul.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde stefanmadalin » 14 Mai 2014, 20:04

Cu pensula. Stiu ca erau niste pufaitoare cu mecanism de metal special pt solutii mai groase,le-am vazut undeva, numai stiu unde,... :idea:
stefanmadalin

Mesajde liviutzbogos » 14 Mai 2014, 20:07

stefanmadalin scrie:Cu pensula. Stiu ca erau niste pufaitoare cu mecanism de metal special pt solutii mai groase,le-am vazut undeva, numai stiu unde,... :idea:

Nu stiu, nu am vazut... dar data viitoare incearca si tu cu trafaletul ala minune si ai sa vezi diferenta. Ai un randament de zece ori mai bun fata de pensula.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde stefanmadalin » 29 Mai 2014, 06:18

Ceva ceva miere oi extrage si eu. Rama 1/2 bagata la crescut in stup orizontal. Recuperat de pe unele si fagure cu puiet capacit de trantore.
Fişiere ataşate
Untitled.jpg
stefanmadalin

Mesajde ady12 » 29 Mai 2014, 22:47

stefanmadalin scrie:Ceva ceva miere oi extrage si eu. Rama 1/2 bagata la crescut in stup orizontal. Recuperat de pe unele si fagure cu puiet capacit de trantore.

Sunt harnice albinele tale,ziceai de o intalnire asa k de la apicultor la apicultor,mai este valabil? :lol:
A studia şi a nu gândi este o risipă. A gândi şi a nu studia este periculos.
ady12

Mesajde stefanmadalin » 29 Mai 2014, 23:25

Maine is liber. Ce zici? Am de sapat prin campul de ameliorare de dimineata,sper sa nu ma apuce mai tarziu de 12.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 01 Iun 2014, 23:57

Ieri extras 26 kg miere, rapita + salcam din 4 stupi din cei 5 iesiti din iarna.

Acestia 4 au fost impartiti in jumate, cum am mai spus, si au strans ceva. Cel de-al 5-lea, desi are matca de anul trecut, albina buna si multa, n-a strans nimic, chiar i-am bagat miere. La mine in sat nu a extras nimeni miere, asa ca tind sa cred ca mi-am facut un bine fara sa vreau cu impartitul familiilor imediat dupa rapita.

Din pacate am 2 matci neimperecheate din 7 roiuri din cauza vremii cred. Bagat puiet proaspat la ele din nou.
La anul poate o dau si eu pe nuclee/micronuclee pt a evita chestiile astea,neplacute.

Deja se vede anul prost. Un vecin si-a scos la vanzare stupina, altul a bagat abni grei ...ca sa le tina in viata cu ''zacar''.
stefanmadalin

Mesajde liviutzbogos » 02 Iun 2014, 22:10

stefanmadalin scrie:
Din pacate am 2 matci neimperecheate din 7 roiuri din cauza vremii cred. Bagat puiet proaspat la ele din nou.
La anul poate o dau si eu pe nuclee/micronuclee pt a evita chestiile astea,neplacute.

Cate zile au de la eclozionare? Ale mele au inceput sa ponteze abea dupa 16 zile (timpul maxim pe care ill da cartea), mai asteapta un pic, poate-poate.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde stefanmadalin » 04 Iun 2014, 16:28

Primul a fost divizat pe 28 aprilie. Din el am facut 2 roiuri. Niciuna nu s-a imperecheat.
La 1 saptamana i-am divizat si pe ceilalti, care au avut succes 100%. Doar ce incepusera ponta matcile.
stefanmadalin

Mesajde liviutzbogos » 04 Iun 2014, 18:07

Aseara am "achitat" si eu unul care se bezmeticise. Nu s-a mai intors matca...poate a gasit pe altul, stiu eu :lol: L-am scututrat si cu albina care s-a intors am facut un roi cu matca imperecheata.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde stefanmadalin » 15 Iun 2014, 18:16

Saptamana asta am fost plecat in Polonia, in zona Kędzierzyn-Koźle. A fost proiectul ''Leonardo da Vinci''- Agropuzzele Polonia.
Este vorba de proiectul de va vorbeam eu asta iarna, initial ma luasera in Slovacia, dar m-au trimis in Polonia, si nu-mi pare rau absolut deloc de schimbare. Am fost delegatii din Slocavia,Cehia,Portugalia,Croatia,Polonia,Romania.
Scopul proiectul este de a cunoaste fermieri din alte tari, experiente....absolut tot. Intr-o saptamana am vizitat vreo 10 ferme,fabrici,institutii....
Pentru mine experienta a fost incredibila. Deabia astept anul viitor cand Romania o sa organizeze intalnirea.
Cat despre POLONEZI, sunt cu cateva sute de ani inaintea nostra din punct de vedere moral si financiar. O sa revin cu imagini si impresii, imediat ce iau pozele de la colegele mele care au surprins momentele interesante.

Pana atunci pun o poza facuta de mine, in zborul de la Katovice spre Frankfurt. A fost pentru prima data cand am zburat, la inceput mi-a fost teama, dar apoi abia asteptam turbulentele sa mai simt si eu putina adrenalina in sange. Neam de neamul meu n-a zburat cu avionul.
Fişiere ataşate
katovice frankfurt.JPG
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 15 Iun 2014, 18:21

Superb peisajul.
Fişiere ataşate
Frankfurt -Bucuresti..JPG
stefanmadalin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?