Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde iunicu » 13 Dec 2012, 22:26

Nea florine, eu selectie printre rame nu prea am avut din ce sa fac. Cele cu putina miere au fost date la lins cele mai bronzate in centru si cele mai blonde pe margini.
Plasa pe 1/4 din fundul stupului, folie care coboara dupa diafragma si miere pana jos pe toate ramele. Vreau sa salt podisorul abia pe la jumatatea lui gerar ca sa arunc o pivire prin folie.
Poza facuta acum 2 saptamani. Ghemul era rasfirat.
Imagine
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde FLORINELU » 14 Dec 2012, 09:00

Iunicule,dupa cum vad eu acel stup arata foarte bine atat cat se poate vedea di o poza,albinele sant jos,ceea ce inseamna ca au mancare suficienta.
eu am numai o parte din stupi cu fund antivarooa si nici la aia nu folosesc folie de loc. am eu o chichita impotriva foliei la stupi am citit intr-o carte de apicultura ca nici ziarele nu sant indicate ca izolatie,de folie nici nu se punea problema (cred ca la Antonescu),motivul:o mai buna circulatie a aerului,deci folosesc izolatie numai din textile si sant multumit. o sa-mi spui ca ai fund antivarooa,deacord cu fundul nu si cu folia. ceea ce nu inseamna ca eu susustin ca folia nu e buna,dar inca nu m-am convins ca e neaparat n ecesara.
in alta ordine se pare ca si tu superi de boala incepatorului ca toti incepatorii si cum am fost si eu la timpul meu. nu mai deschide stupii pe timpul iernii fiindca nici nu-ti dai seama ce mult rau le faci ,daca au mancare destul,si se pare ca au ,lasa-i in pace pana in martie,ca tot nu ai ce le face acuma.eu nici turte nu le dau numai in caz de forta majora,iar ai tai dupa cum spui tu au mai multa mancare decat ai mei,si atunci eu te sfatuiesc sa-i lasi in pace,si trateazate de boala incepatorului cu plimbari printre stupi cu mainile la spate :lol:

.........si cu o dusca de palinca ca doar e frig :lol: :lol: .
si zapada de la urdinis e recomandat sa o cureti cat mai rar si cat mai cu grija ptr. anu le deranja.

hai ca te-am tinut destul de vorba si poate ai treaba :lol:
FLORINELU

Mesajde iunicu » 14 Dec 2012, 09:43

Multumesc de sfaturi, Ai mare dreptate cu boala incepatorului dar am ales o zi calda sa arunc o privire. Erau 14 grade C. Am vrut sa ma uit mai mult din curiozitatea de a verifica eventualul condens de pe folie.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde FLORINELU » 16 Dec 2012, 17:32

ultima recolta din anul acesta ,astept targurile apicole sa o schimb pe faguri artificiali.
18 kg. fix,cine nu crede sa o puna pe cantar.
Fişiere ataşate
comeat 2012 012.JPG
FLORINELU

Mesajde popageorgian » 16 Dec 2012, 21:24

frumos domnu florinelu :D
eu am fix 0 kg :lol: :lol:
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde stuparul2011 » 16 Dec 2012, 22:20

buna,
nenea florinelu o sa fie ceva faguri acolo... :D
numai bine si sanatate
stuparul2011

Mesajde FLORINELU » 17 Dec 2012, 08:43

popageorgian scrie:frumos domnu florinelu :D
eu am fix 0 kg :lol: :lol:

insista si ma vei intrece. :twisted:
FLORINELU

Mesajde sakala » 17 Dec 2012, 10:32

florine zimi si mie o metoda prin care topesti ceara eu din 15 faguri si niste ceara stransa in timpul sezonului am facut cam 2,5 kg de ceara dupa ce am dato prin strecatoare oricum vreau sa imi cumpar si eu un topitor cu abur am gasit pe anunturi la un pret accetabil si o sa imi confectionez si unul solar deci tu topesti cu abur?
sakala

Mesajde FLORINELU » 17 Dec 2012, 10:50

folosesc topitorul solar,incepand de anul asta,(e facut de mine) si sant multumit de el. dupa ce am topito la solar o mai topesc odata intr-o oala smaltuita,o las sa se raceasca si vezi rezultatul.
mai topesc si asa faceam pana nu am avut solarul,intr-0 caldare mare de fiert la porci unde fierb bostina curatata de pe faguri cu multa apa si cand fierbe o strecor ce e lichid printr-o sita iar dupa racire rezultatule acelasi.
daca nu esti multumit de calitate,mai repeti operatia si cu fiecare repetare creste si calitatea, dar nu la infinit.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 17 Dec 2012, 10:53

din 15 faguri ti-a iesit bine 2,5kg , cantitaea de ceara difera in functie de cat de colorati sant fagurii.
vezi ca am poze pe forum si cu top. solar si cu caldarea.
mult succes.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 20 Dec 2012, 20:34

azi am fost prin oras,am facut niste poze,o sa pun si pe forum,sper sa nu supar pe nimeni pentru ca nu sant din domeniul apicol.
urez tuturor apicultorilor care sant membri acestui forum,nemembri care il urmaresc,si sant destui,apicultorilor din romania si nu in ultimul rand prietenilor mei de pe forum (putini dar buni) un craciun fericit sarbatori fericite si la multi ani.
la multi ani tuturor celor ce poarta nume de Stefan,Vasile,si Ion si derivate din ele si care isi vor sarbatori onomastica in curand.
Fişiere ataşate
timisoara dec.2012 001.JPG
a venit craciunul.
timisoara dec.2012 008.JPG
avem si brad
timisoara dec.2012 007.JPG
masa e plina
Ultima oară modificat de FLORINELU pe 20 Dec 2012, 20:52, modificat de 3 ori în total.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 20 Dec 2012, 20:36

ceva de sete
Fişiere ataşate
timisoara dec.2012 005.JPG
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 20 Dec 2012, 21:40

Nea Florine, trebuia sa pozezi si suncile alea atarnate si carnatii :D S-a umplut Piata Operei de bunatati din porc...dar si pretul lor e pe masura gustului.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 20 Dec 2012, 22:16

Liviule imi pare rau ca trebuie sa te contrazic.le-am gustat pe unele, gustul nu e pe masura pretului,nici nu se apropie. :cry:
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 21 Dec 2012, 22:38

Eu nu am avut ocazia sa le gust ca e post... dar saptamana asta numa ce am taiat vitelul si porcul... nu dau eu carnatul si sunca mea pe ale lor :lol: Ca aspect arata foarte bine, iar la gust m-ai lamurit dumneata :)
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Dec 2012, 23:29

nu-i voie sa te lauzi ca tii post !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?