tiby visan scrie:am avut si eu unul acum 2 ani la mine asa am intrat in iarna cu el eu habar n-aveam de ce sunt agitate abia in primavara toti aveau puiet numa el nu iam pus o rama cu puiet si,sa tras botca dar nu sa dezvoltat mai deloc de aceia zic ca acolo nu ai matca.
Florin Dobre scrie:Mosule, ce-i ala poslet?
Florin Dobre scrie:Au scos afara suratele moarte si diverse resturi.
Cand zborul s-a potolit, mi-a sarit in ochi una din familii care continua sa aiba activitate la urdinis.
Am filmat o scurta secventa. Sunt nerabdator sa aflu opiniile voastre.![]()
Bambucha scrie:Bafta! Hai ca nu mai e mult!
Florin Dobre scrie:L-am deschis azi. Sa fi fost 13-14 grade la umbra...zburau frumos.
Familia era una bagata pe 5 rame.
Am luat ramele la mana si matca ciuciu. Pe una din rame erau 2 potirase false cu ceva in ele(ca o pastura lucioasa).
Ramele bine acoperite de albina si cu rezerve multumitoare...mai merge scoasa o rama.
Albina foarte blanda si aspect general sanatos.
Ici si colo cate una flutura din aripi dar fenomenul nu era inca generalizat.
Matca fusese una marcata de mine ca fiind din 2012 dar se poate sa fi fost mai batrana.
Bun...
Am 2 roi bagati la iernat pe 3 rame.
Am ales unu' si l-am desfacut...luat ramele la control.
Bine populat si rezerve chiar bune. Nu ma asteptam sa stea bine cu papica tinand cont de marimea roiului(3 rame).
Matca prezenta, sanatoasa si...ocupata -> puiet(oua/larve) cat podul palmei pe rama centrala.
Bun...
Am departat ramele familiei orfane lasand loc de o rama intre ele.
Am stropit de sus cu tuica(mirosea bine). Cativa stropi.
Am intercalat ramele roiului intre cele ale familiei...rama cu matca la mijloc.
Am apropiat/strans ramele si am pus diafragma/podisor/impachetaj/capac si am mai picurat cativa stropi de tuicomicina.
L-am mai urmarit la urdinis in cursul zilei. Parea ok...maine verific daca matca e in regula.
A rezultat o familie pe 8 rame...maine o sa-l strang; sa-i scot una sau chiar doua rame.
Pe vechea pozitie a roiului, la familiile invecinate mai venea rar cate o albina care cerea azil...fara scandal.
Florin Dobre scrie:Maine voi stii sigur daca-i rezolvat cazul.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori