Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Din 'stupina' lui samuellazea

Mesajde samuellazea » 26 Aug 2014, 09:03

~~
Fişiere ataşate
2014-08-25_193955.jpg
rama verso
samuellazea

Mesajde cristi_vidican » 26 Aug 2014, 09:28

Foarte frumoasă. Mai avea puțin și ponta și pe lemn :lol:
Urmărește-o și în celelalte criterii de selecție!
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Florin Dobre » 26 Aug 2014, 09:32

In cate familii ai acum astfel de rame de puiet?
Eu n-am asa ceva acum. Hrana a prins avans mare in defavoarea suprafetelor cu puiet. Pe la roi am mai vazut cate una.
La momentul asta nu mai bag rame la ouat...ar fi in zadar. Matcile au redus motoarele.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde FLORINELU » 26 Aug 2014, 09:39

felicitari Sami,foarte bine arata,dar arata-ne rama aceasta si peste 2 saptamani.
FLORINELU

Mesajde samuellazea » 26 Aug 2014, 09:52

cristi_vidican scrie:Foarte frumoasă. Mai avea puțin și ponta și pe lemn :lol:
Urmărește-o și în celelalte criterii de selecție!

Sunt cu ochii pe ea ca pe butelie :)
samuellazea

Mesajde samuellazea » 26 Aug 2014, 09:55

Florin Dobre scrie:In cate familii ai acum astfel de rame de puiet?
Eu n-am asa ceva acum. Hrana a prins avans mare in defavoarea suprafetelor cu puiet. Pe la roi am mai vazut cate una.
La momentul asta nu mai bag rame la ouat...ar fi in zadar. Matcile au redus motoarele.

Sincer? mai mult pe la roiuri am vazut. Dar sunt mai multe asa pe cap de roi. Chiar am ramas surprins placut de ce am vazut. Aseara nu am avut prea mult timp sa stau sa fac poze ca aratam mai multe rame. Sa vedem de acum ce va fi ;)

Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde samuellazea » 26 Aug 2014, 09:57

FLORINELU scrie:felicitari Sami,foarte bine arata,dar arata-ne rama aceasta si peste 2 saptamani.

O sa incerc sa tin minte rama si sa o pozez peste 2 saptamani ;) vedem ce va fi
samuellazea

Mesajde cristi_vidican » 26 Aug 2014, 10:11

samuellazea scrie:Sunt cu ochii pe ea ca pe butelie :)

Fă-i asigurare de viață! :lol:
Ai grijă la roi cu rezervele de mâncare. Pentru că reginele tinere pontează mai bine, se consumă din miere, plus că roiul n-are capacitatea de acumulare așa de mare.
La ora asta ar cam trebui finalizate completările. Chiar dacă mai e puiet, poți băga rame unde să depoziteze mierea. Apoi restrângi și descăpăcești. Poate că ai făcut deja asta.
P.S. Un sfat la completare ... Dă-le sirop (asta dacă n-au rezerve acumulate deja) mai mult decât crezi că au nevoie. din 2 motive:
1. S-ar putea ca să mai consume din rezervă până la intrarea în iarnă.
2. În cazul unei primăveri mai capricioase stai liniștit. eu consider că mai bine la dau acum siropul care l-aș da în primăvară pentru stimulare.
Ce să mai zic de turtă. Decât 1 kg de turtă în februarie, mai bine 2 kg de zahăr acum.
cristi_vidican

Mesajde samuellazea » 26 Aug 2014, 10:54

cristi_vidican scrie:
samuellazea scrie:Sunt cu ochii pe ea ca pe butelie :)

Fă-i asigurare de viață! :lol:
Ai grijă la roi cu rezervele de mâncare. Pentru că reginele tinere pontează mai bine, se consumă din miere, plus că roiul n-are capacitatea de acumulare așa de mare.
La ora asta ar cam trebui finalizate completările. Chiar dacă mai e puiet, poți băga rame unde să depoziteze mierea. Apoi restrângi și descăpăcești. Poate că ai făcut deja asta.
P.S. Un sfat la completare ... Dă-le sirop (asta dacă n-au rezerve acumulate deja) mai mult decât crezi că au nevoie. din 2 motive:
1. S-ar putea ca să mai consume din rezervă până la intrarea în iarnă.
2. În cazul unei primăveri mai capricioase stai liniștit. eu consider că mai bine la dau acum siropul care l-aș da în primăvară pentru stimulare.
Ce să mai zic de turtă. Decât 1 kg de turtă în februarie, mai bine 2 kg de zahăr acum.

Referitor la cazul 2 si eu sunt de acelasi principiu. La mine acum sunt pe F40 deci sunt ok. Am de unde sa le dau :) Cat despre capacitatea roiului de acumulare nu am stiut. Dar e mare diferenta intre mutat intre rame si acumulat din hranitor? Stiu ca e diferenta dar nu stiu cat de mare. Spre exemplu un litru de sirop il proceseaza intr-o noapte, oare de mutat o muta cu mult mai repede? Sti la ce ma mai gandeam? Sa dau la familii sirop sa umple rame ( ca are capacitate de procesare mai mare) si sa le dau la roi gata capacite. Ce parere ai? Si inca ceva, am cateva rame de 1/2 din magazii care sunt capacite si care vreau sa le dau tot lor. Sa le dau descapacite acum dupa diafragma sau ar fi mult mai benefice in primavara dupa diafragma?
Multumesc fain de sfaturi

Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde cristi_vidican » 26 Aug 2014, 18:00

Să încep cu ultima întrebare...
Mai bine să aibă acum mierea în zona cuibului. Părerea mea. O au aproape când au nevoie în primăvară de ea.
Și datul după diafragmă primăvara e bună, pt că e ca o stimulare și albina trage mierea lângă puiet.
Eu nu dau sirop primăvara decât rar, nici nu descăpăcesc.
Dacă ai albină suficientă în stup, știe ea mai bine ce să facă.
Ca să simplific ce am spus: dă-le acum să le ajungă până la 1 aprilie.

Referitor la mutarea mierii dintr-o ramă în cuib, uneori ia mai repede, alteori mai greu. Dacă e descăpăcită o ia mai repede. Aici e mult de discutat pt că sunt situații și situații.
Ideea e că dacă albina simte miere necăpăcită în zona unde nu e cuibul, o va trage în cuib, mai ales în când se lasă frigul.
cristi_vidican

Mesajde peterneamt » 26 Aug 2014, 19:25

Corect . ........ ;)
peterneamt

Anterior

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?