Odata cu sfarsitul verii am reusit sa-mi termin planul de a reconditiona toti stupii orizontali, stupi care imi aduceau probleme in stupina atunci cand faceam tratamentul cu varachet (pierdeam mult fum) sau pe timpul iernii cand soriceii largeau crapaturile de pe fundul stupului si-mi deranjau familiile. Pot sa spun ca acum sunt OK. La tratamentele facute recent cu varachet s-au comportat ff. bine, lucru ce m-a multumit. Pe langa cei orizontali am mesterit si 3 nuclee de imperechere. Doua le-am facut din caturile stupului de la domnul Lucian Avram, si unul dintr-un stup vertical care avea fundul praf. Intr-un nucleu sunt 3 compartimente, fiecare cu cate 3 rame de jumatate. Ca diafragma am spus la inceput ca o sa pun tabla, dar ma mai gandesc. As opta pentru polistiren extrudat subtire, ca sa pot sa prind folia cu pioneze... ma mai gandesc.
In prezent detin 3 familii si un roi pe 3 rame-(roi rezultat in urma unui esec. Am marcat o matca cu mai multa vopsea decat trebuia si a murit .Familia si-a tras botci si a rezultat o matca de salvare, destul de bunicica...singura matca ce mai oua bine la ora asta. Pe celelalte matci din pacate nu am reusit sa le schimb, nu mai oua cum as vrea eu dar... nu mi-e rusine cu ele.
Pot sa spun ca am terminat cu hranirile de completare, continui insa cu cele de stimulare pe baza de miere. Nu am folosit zahar in niciuna dintre hraniri. l-am administrat inainte de floarea soarelui pentru ca nu mai aveau o lacrima de miere in stup.
Numai bine!
Cateva poze...