Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde iunicu » 21 Ian 2013, 21:05

Cred ca merge pe mar sau par!
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Ian 2013, 22:12

gutuiul din cate stiu eu se prinde doar pe soiuri de gutui !!! gutuiul este folosit ca portaltoi la unele soiuri de par , care au afinitate buna cu gutuiul , sau la hascul sau mosmon !!! mai studiez si ne mai scriem !!! mai cam incuiat cu intrebarea asta !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Un albinar » 22 Ian 2013, 11:56

Domnule Lucian. Am vazut cateva poze cu stupii dvs. cu folie pe ei . Va rog sa-mi spuneti cum reusiti sa nu aveti nici un pic de condens.Tot din poze am inteles ca stupii sunt cu fund din sita. Cat de mult aveti tras suberul. Ca un incepator ce sunt (prima Iarna) mor de grija albinutelor pentru ca nu reusesc sa elimin de tot condensul la 5 stupi din poliuretan. Suberul este deschis cam jumatate din suprafata fundului si ma tem sa il deschid mai mult de frica gerului ( -19 grade la stupina). Stiu teoria din carti cu rezistenta la frig dar practica si frica ..!!. Toata stima si consideratia pentru ce ati realizat.
P.S. Scriu pentru prima data si cred ca v-am trimis din greseala si un mesaj privat. Scuze.
Un albinar

Mesajde delorin I » 22 Ian 2013, 12:32

Cand incepeti prima taiere la gardul belgian? Nu aveti pe aici niste fotografii cu el pe rod? Trebuie sa fi fost spectaculos! Asa pe culorii! :)
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Ian 2013, 18:04

Un albinar scrie:Domnule Lucian. Am vazut cateva poze cu stupii dvs. cu folie pe ei . Va rog sa-mi spuneti cum reusiti sa nu aveti nici un pic de condens.Tot din poze am inteles ca stupii sunt cu fund din sita. Cat de mult aveti tras suberul. Ca un incepator ce sunt (prima Iarna) mor de grija albinutelor pentru ca nu reusesc sa elimin de tot condensul la 5 stupi din poliuretan. Suberul este deschis cam jumatate din suprafata fundului si ma tem sa il deschid mai mult de frica gerului ( -19 grade la stupina). Stiu teoria din carti cu rezistenta la frig dar practica si frica ..!!. Toata stima si consideratia pentru ce ati realizat.
P.S. Scriu pentru prima data si cred ca v-am trimis din greseala si un mesaj privat. Scuze.

ai primit mesaj privat !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Ian 2013, 18:05

delorin I scrie:Cand incepeti prima taiere la gardul belgian? Nu aveti pe aici niste fotografii cu el pe rod? Trebuie sa fi fost spectaculos! Asa pe culorii! :)

daca cauti pe pagina mea personala , gasesti destule poze cu gardul belgian !!! numai sa ai rabdare ca am cam multe pagini !!!
taierile se pot incepe atunci cand nu se mai asteapta geruri puternice !!! :P :P :P
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 22 Ian 2013, 18:18, modificat 1 dată în total.
ves.lucian.zabrani

Mesajde proapis13 » 22 Ian 2013, 18:12

La adresa de mai jos ai mai multe carti interesante ,printre care taierea pomilor si
toate soiurile de meri din Romania si multe altele la fel de interesante
In perioada asta au mari reduceri de preturi
http://www.editura-ceres.ro/pdf/catalog ... _ceres.pdf
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Ian 2013, 18:18

mutumesc mult , prietene !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Ian 2013, 18:21

Astazi am avut musafiri !!! Ovidiu 78 nu a mai putut de dorul albinelor si a sosit la Zabrani !!! le-a adus si ceva dulce albinelor !!! le dau papa mai incolo !!! :P :P :P
Fişiere ataşate
rsz_2picture_006.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde Razvan HD » 22 Ian 2013, 21:41

Nu prea este zapada la dumneavoastra ... :)
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde gigibecalul » 22 Ian 2013, 22:03

Nea Luciane, seteaza si matale data aparatului ca iti arata tot 2012 si risti sa nu te creada lumea ce zici!!! :lol: :lol:
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Ian 2013, 17:03

da , il setez diseara !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Ian 2013, 17:06

sa va arat ce am lucrat vreo 3 zile !!! am facut o copertina la gaini !!!plus ceva policarbonat , plus cetarna si burlan !!! :P :P :P
Fişiere ataşate
rsz_1picture_003.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde bostina constantin » 23 Ian 2013, 17:14

Nu ne-ai aratat gainele si ouale :lol: :lol: :lol:

Sa fii sanatos :)
ps ce e aia cetarna ;)
bostina constantin

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Ian 2013, 18:51

Jgheabul unde vine apa de pe copertina si pleaca spre burlan !!! gainile se vad in poza !!! cu ouale las-o mai moale !!! vezi ca a mai fost unul , Nastase parca il cheama , care le-a cerut colegilor sa-i numere ouale !!! si pana la urma , nu stiu daca din cauza asta , a ajuns la bulau !!! :lol: :lol: :lol:
ves.lucian.zabrani

Mesajde bostina constantin » 24 Ian 2013, 10:04

Multumesc pt raspuns :)
Stiu ca nu te superi, de aceea am sa pun doua poze pe postul tau, sa vezi cine are aua :lol:
Dar inainte am sa povestesc ce am facut eu seara trecuta cand sotia a ramas la nepoti si eu mi-am facut singur cina;
am pus 0,7-0,8 l apa intr-o craticioara, am aruncat o ligura de sare si am tinut-o in flacara pana a dat in clocot.
Am spart trei oua [cu o mica pauza intre ele] in apa in clocot, le-am tinut pana am crezut ca galbenusul e molciu.
Separat, am topit intr-a tigaie un cubulet de unt, am pus ouale fierbinti, le-am crestat putin pana la galbenus, am ras putina branza peste si restul intuiesti :roll:
Sanatate!!
Fişiere ataşate
DSC02343 (Small).JPG
Andrei cu oua
DSC01350 (Small).JPG
cos cu oua
bostina constantin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?