Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bezna Zorilor in Stuparit

Mesajde Bezna Zorilor » 25 Oct 2017, 12:03

Indiscutabil, desi aproape orice forma de certitudine o asociez cu puscaria, exista un spatiu reflexiv care nu este nici cunoastere, nici morala, si cu atat mai putin deprinderi cu gust dulceag, care danseaza aproape insinuant si ipocrit cu o esarfa, programatic transparenta asezata pe ochi, pentru a se asigura ca putem privi, perfid mecanism, mai mult spre lume decat spre noi, dar, care atunci cand il percepi, ai sentimentul ca mereu e luna plina.

Brusc, gloabele refuza jareticul, balaurii par canisi ce urineaza de frica, feti-frumosii nu se mai prezinta la nunta de trei zile si trei nopti, si toate cele lumesti, intr-un amestec de inutil si ridicol, par a incremeni.

Tu te uiti absent la cunoastere, si vezi ata groasa alba care leaga morala, cu o cusatura imperfecta, de sinele arlechin. Iti trece prin minte sa schimbi esarfa, sa se vada ori numai spre afara, ori numai spre tine. Nu stii ce sa faci...
Fişiere ataşate
f129470632c5aab23d5bae660f9350b7--wolf-girl-teen-wolf.jpg
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde Bezna Zorilor » 25 Oct 2017, 14:56

Domnu' LUPU',

Faptul ca v'ati transformat in SPAM este singura modalitate pe care o aveti la indemana pentru a va proteja autoritatea recent subminata? Zic si io, desi era deja evident.

Vedeti ca daca va vad pe marginea prapastiei, nu sunt sigura ca va intind o mana, ci mai degraba va imbrancesc. Asta asa, ca sa punem in practica ceea ce cunoasteti si Dvs despre iobagii rasculati, transformati in comunisti.

Hai cu logica macar, ca la umor m'ati convins.
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde Bezna Zorilor » 25 Oct 2017, 18:14

Ca sa nu prapadim spatiul de pomana, tu intrebandu'ma de unde am scos'o pe asta cu autoritatea, iti raspund in avans spunandu'ti ca - din lipsa de umor si din incoerenta ideilor de care suferi de ceva vreme incoace, desi te ocupi, culmea, cu detectarea lui, ma rog...zici tu...
Bezna Zorilor

Mesajde Bezna Zorilor » 25 Oct 2017, 22:51

Deseori, canaliile cu norma intreaga se ung cu smirna. Inutil, respiratorii obisnuiti, chiar si cei care se tin de nas pentru a trage duhoarea umana numai pe gura, le vor simti prezenta. Ei vor puti, oricum, ca niste sfinti nespalati de la geneza. Unul de la matematica, putin mai filosof, ar putea spune ca intersectia dintre inteligenta si caracter s-ar putea sa-ti dea multimea vida. Neavand ce face, eu, am cateva rezerve. Inteligenta nu cred ca va muri de foame, ea isi va gasi de lucru chiar si in gropile urat mirositoare ale caracterului, ce-i drept, sarmanul, caracterul, nu poate face mare lucru pentru inteligenta, dar macar va respira un aer ceva mai curat. Eu, insa, am sentimentul ca in fiecare an liliacul va inflori degeaba.

Imagine
Bezna Zorilor

Mesajde Bezna Zorilor » 27 Oct 2017, 22:54

Un text pe care l'am scris acum cativa ani ca raspuns la mizeria aia de articol al lui Plesu pe care el il numeste DACA NU ESTI JUNG SAU FREUD VISEZI CA PROSTUL.
(inteleg ca LUPU' ALBINELOR a rezolvat toate celelalte probleme si acum posteaza impaiat in puscarie cu picioarele cracite)

Acesti domni care s'au transformat in niste caini de televiziune si si'au compromis imaginea, sunt domnii care predica morala la noi, adica pe toate posturile...si pe internet.

Domnul Plesu, in relatia sa cu Cartea Rosie, pe care ne'o tot prezinta de ceva vreme incoace, nu e in masura sa atentioneze poporul cu nimic cu privire la ea, deoarece nu e nici psiholog, nici psihiatru, ci doar un obsedat, repetand ce Jung a spus deja in cateva carti despre modul cum trebuie abordata, care de fapt nu e o carte in sine. Iar articolul domnului Plesu, chiar si scos din context, abureste de gratuitate.

E greu sa te vari in politica si sa realizezi la un moment dat ca moralitatea si alte concepte pentru care pledezi, nu se prea leaga de fenomenul politic, sa te retragi si sa ramai totusi cu o imagine indoielnica. Nu de alta, dar exista oameni de cultura si cu coloana vertebrala, de care pot fi comparati nevertebratii.

Daca exista un context nu se poate face abstractie de el - atitudine care nu e axata pe evolutie si nici nu va fi.

Trecand peste faptul ca toata viata ne e pusa sub semnul intrebarii, incercand sa citesc cate ceva din Jung, departe de a ma compara cu el, am gasit macar o atitudine asemanatoare cu a mea, si anume cand si'a dorit sa inteleaga ceva - nu tot, ca e imposibil - de ce murim, de ce sunt razboaie samd, ci lucruri care aveau legatura cu el, a inceput sa caute, sa dispere, sa se intrebe pana cand a simtit ca e foarte aproape sa o ia razna, si a continuat, si felul in care descrie senzatiile pe care le'a avut cand a inceput sa descopere lucruri pe mine nu ma poate lasa rece. Nu stiu daca e neaparat o atitudine sanatoasa, dar in punctul asta mi'e greu sa ignor anumite lucruri. Nu caut raspunsuri in cartile lui sau ale altuia, in visele lui sau ale altuia, sau ale mele. Doar caut ceva, iar atunci cand voi gasi sau voi afla voi fi recunoscatoare indiferent pe ce cale va veni, de unde, sau cum, sau in ce fel. El a cautat o imagine cat mai de ansamblu, un context, a incercat sa'si largeasca viziunea pentru ca asa a simtit ca se va apropia de ce cauta, si acum am senzatia ca e fireasca tendinta lui. Nici el nu stia ce cauta, doar ca a fost norocos si a descoperit.

Si iarasi, in punctul asta nu pot sa iau in seama un ratoi ca Plesu care vorbeste de precautie in analize si abordare si o face intr'un mod absolut gratuit, doar ca sa vada lumea ca are si el o parere, pentru ca in fond nu va tine nimeni cont de ea. Cei care pot sau incearca sa priceapa ceva din Jung nu au nevoie de parerea lui Plesu, iar cei care pot sa cada in capcana cartii despre care vorbeste el, intelegand si folosind anapoda acele simboluri, la fel, o vor face oricum si nu vor fi salvati nicidecum de atentionarile lui Plesu, asa cum cei care vor gasi in carte o sursa de manipulare a altora spre avantajul lor, financiar sau de alta natura, nu'si vor descoperi subit latura morala in urma lecturii articolului lui Plesu. Intamplarea face ca il cunosc si e aberant sa citesc si sa interpretez un articol de'al lui ignorand aspectul asta, iar o presupunere vis a vis de atitudinea mea de a'l salva pe Jung m'ar jigni.

Pentru cine cauta ceva, Plesu nu va fi niciodata un suport in vreun demers de acest gen. Stupid articol - "io v'am spus, aveti grija". Cunosc atitudinea lui, nu poate emite nimic original prin care sa atraga atentia si atunci face avertizari...neinteresant...
Bezna Zorilor

Mesajde Mircea_63 » 27 Oct 2017, 23:14

Argumentele tale sunt doar atribute. Vei fi avand dreptate, dar expunand doar parerea ta despre Plesu, nu dovedeste nimic.
De ce zici ca nu zice bine? Ca nu e psiholog! Ba, candva a fost ministru, deci a facut politica si astia...cah.
Iar daca e Plesu, n-are dreptul la umor si autoironie. :?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Bezna Zorilor » 27 Oct 2017, 23:18

E un invidios. Explic de ce. Din nou, cu copy paste...din niste scrieri mai vechi.

Argumentele sunt doar atribute...pentru cine nu intelege. Aia ie. M'am hotarat sa nu ma mai exprim pe aici in real time pentru ca...uneori nu are rost. Asa ca lipesc si eu texte care se potrivesc si vad ce iese. :lol:
Ultima oară modificat de Bezna Zorilor pe 27 Oct 2017, 23:20, modificat 1 dată în total.
Bezna Zorilor

Mesajde Bezna Zorilor » 27 Oct 2017, 23:19

Purtam in noi toate atributele speciei. Frumosi, mai putin frumosi, urati, pana la cei care urasc oglinzile.
Inteligenti, prosti(acestia sunt multi), i*m*becili, artisti, sensibili, sociabili, singuratici, vicleni, creduli, bolnaviciosi in spirit si trup, vigurosi, genii. In general mare lucru nu cred ca putem schimba. Unii, insa, traiesc iluzia ca anumite schimbari de grad la care se supun in cadrul categoriei lor le poate schimba chiar natura. Nutrind deci, sa treaca in cadrul altei categorii, fiecare dupa preferinte. Acestia, cum spuneam, fac parte din categoria celor multi. Dar nu numai ei. In afara de faptul ca suntem cu totii "bipezi si cu unghii late", ca sa citez un intelept, tocmai aceasta tendinta desarta de a ne schimba natura mi se pare ca mai poate defini specia. Unii abuzeaza.
Se gaseste uneori cate unul care brusc modifica tinta, rupe doua uluci din tarcul categoriei lui, si-i ataca pe ceilalti. Acestia sunt spoitorii de truisme si idei geniale regurgitate prin saliva lor incleiata de prostie si ingamfare. Daca ar fi sa ramanem rigurosi, ei ar trebui sa faca parte din categoria prostilor, dar si a acelora care au buzunarele burdusite cu pietre, pregatiti oricand sa sparga oglinzi.
Altii, daca au vazut ca nu au facut mare lucru cu viata lor, joaca la cacealma, supraliciteaza si incearca sa repare vietile altora. Acestia sunt mentorii, mentorasii, consilieri de tot felul, pentru toate problemele. Un fel de vraci cu masti umaniste si cu doua cursuri copiate de la un student mediocru de la psihologie. Toata lumea trateaza pe toata lumea, balamuc in aer liber, pacienti ipohondrii sau reali isi pun vietile pe mesele contaminate de ignoranta ale acestor impostori. In foarte multe cazuri, cred ca pacientii sunt chiar mentorii care isi trateaza in mod egoist propriile insatisfactii. I-as include in categoria celor vicleni.
Dupa modelul familiei Prigoana, care si-a instalat televiziunea in holul casei pentru a surprinde imagini din bucatarie, sufragerie, dormitor si veceu, altii, neavand banii igienizatorului, si-au facut blog. Fiind foarte multi, evident fac parte din categoria prostilor.
Un lucru ar trebui sa ne fie clar. Vom sfarsi in acelasi tarc, cu aceeasi culoare a ochilor cu care ne-am nascut. Orice preocupare de a rupe gardurile pentru a incerca sa devenim ceea ce nu vom fi niciodata va fi un esec. Numai fluturii din omizi taratoare ajung sa zboare. Eu asa cred. Unii dintre noi nu vom zbura niciodata.
Bezna Zorilor

Mesajde Mircea_63 » 27 Oct 2017, 23:29

Nah, asa vede el defilarile diferitelor vedete de carton si a formatorilor de opini care se pricep la orice si ii vedem mereu la TV. Poate o fi si invidios, mai stii.
Aveam un prof de mecanica putin cam alcoolic, dar trasnet de bun. Il invidiam! Am baut degeaba...
Mircea_63

Mesajde cristian bh » 27 Oct 2017, 23:37

Mircea_63 scrie:Aveam un prof de mecanica putin cam alcoolic, dar trasnet de bun. Il invidiam! Am baut degeaba...

Vezi tu don*soara,.....cand citim alde d*astea,...facem uneori pipi pe ce scrise alde JUNG si cei ca el? :D
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Mircea_63 » 28 Oct 2017, 12:20

Citind un text de-al lui Plesu, tragem concluzia ca este invidios.
Odata ce am ajuns la concluzia asta, mai departe tragem concluzia ca scrierile sale sunt gresite.
Acuma ia arata-ne si noua unde este logica? Mama ei de logica!

Eu nu-ti cer cum ai cerut tu Lupului, ba chiar te rog ca in cazul in care -evident- nu poti, sa nu cumva sa te pui cu picioarele in sus si sa ne arati rusinica!
Mircea_63

Mesajde Bezna Zorilor » 28 Oct 2017, 12:30

Mai citeste o data textul meu. Si inca o data. De cate ori e nevoie.

Oamenii, atunci cand nu se pot raporta la logica, isi arata frustrarile. Asa si Plesu, si LUPU'. Ma pui sa comentez ceva pe aceasta tema ce este evident.

A bine, am uitat ca tu esti de parerea ca logica e ceva subiectiv. De aceea nu am cum sa mai comentez pentru ca eu, din start, nu ma pot raporta la aceasta chestiune.

De aci inainte voi posta texte si...nu prea voi mai raspunde. Chiar daca oamenii incep sa isi scoata ochii.

Sa ma apuc eu sa predau sintaxa frazei si logica si alte chestii elementare...zau, nu are rost!
Bezna Zorilor

Mesajde Mircea_63 » 28 Oct 2017, 12:48

Adica sa ma inchid singur in beci si sa tot citesc o ineptie pana imi oboseste neuronul si ajung sa spun ca tine.
Pai nu te-am rugat sa nu ne arati rusinica?
Mircea_63

Mesajde Bezna Zorilor » 28 Oct 2017, 13:17

63, daca ceea ce am scris eu prin

"Si iarasi, in punctul asta nu pot sa iau in seama un ratoi ca Plesu care vorbeste de precautie in analize si abordare si o face intr'un mod absolut gratuit, doar ca sa vada lumea ca are si el o parere, pentru ca in fond nu va tine nimeni cont de ea. Cei care pot sau incearca sa priceapa ceva din Jung nu au nevoie de parerea lui Plesu, iar cei care pot sa cada in capcana cartii despre care vorbeste el, intelegand si folosind anapoda acele simboluri, la fel, o vor face oricum si nu vor fi salvati nicidecum de atentionarile lui Plesu, asa cum cei care vor gasi in carte o sursa de manipulare a altora spre avantajul lor, financiar sau de alta natura, nu'si vor descoperi subit latura morala in urma lecturii articolului lui Plesu. Intamplarea face ca il cunosc si e aberant sa citesc si sa interpretez un articol de'al lui ignorand aspectul asta, iar o presupunere vis a vis de atitudinea mea de a'l salva pe Jung m'ar jigni."

ti se pare o ineptie si o sfidare a logicii,

atunci nu cred ca mai sunt lucruri de spus...pentru ca nu ne putem raporta la ceva, ci la ospiciu.

Faptul ca incerci sa salvezi blana lupului ca sa'ti faci macar o vesta pentru iarna ce va veni curand...peste Stuparitul...e in sine o raportare incorecta fata de Mircea. Ma duc pe pamflete sa explic de ce, ca am ceva sa ii spun blanosului.
Bezna Zorilor

Mesajde Mircea_63 » 28 Oct 2017, 13:45

Sustii ca logica e una singura. Ia spune-mi, daca iau o sticla de 1L si introduc in ea 0,5 l de lichid, va fi pe jumatate plina sau pe jumatate goala.
In stiintele exacte, da, aplicand logica obtinem aceleasi rezultate.
Rezultate, nu rezultat!
Pana si in matemtica:

X^2 - 1 = 0 are ca rezultat -1 si +1
Mircea_63

Mesajde Bezna Zorilor » 28 Oct 2017, 15:51

Tu sustii ca ceea ce a scris LUPU' in cele 3 puncte au o logica. Una anume. Da', si nebunii din ospiciu au o logica. A lor.

Asa ca te rog, daca ai inteles ce a vrut LUPU' sa spuna, tradu si mie. Fii translatorul meu, pentru ca eu nu ma pot raporta la balamuc.

In legatura cu logica mult discutata, eu chiar inteleg ca tu vrei sa o pui la colt pe profesoara de romana la sintaxa frazei. Vrei sa o desparti in modul tau personal. La fel si pe profesara de logica de'a 9'a, vrei sa ii spui ca e nebuna ea. Si ca tu esti subiectiv.

Chestiunea si mai grava este ca problemele de logica se propaga in probleme de ordin moral. Asta mi se pare cum mult mai grav si mai prapastios.

Asa ca,

Eu am sa parasesc padurea si am sa ma mut la o bunica ecologista la oras.

Ca sa nu pierdem vremea, bea tu jumatatea plina a sticlei, desi eu cred ca te faci turta si din cea goala, si culca'te putin sub masa...pana vine o alta revolutie. Somn usor!
Bezna Zorilor

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?