Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 14 Mai 2013, 21:22

daca tot nu poti intelege cum pot trai unii fara Dumnezeu , sfatul meu este ca sub nici o forma sa nu te straduiesti sa-i intelegi !!! pentru nimic in lume !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ovidiu_78 » 15 Mai 2013, 10:30

ves.lucian.zabrani scrie:daca tot nu poti intelege cum pot trai unii fara Dumnezeu , sfatul meu este ca sub nici o forma sa nu te straduiesti sa-i intelegi !!! pentru nimic in lume !!! :P :P :P

Uite lucian

Vulturul si cocosul
“Un vultur zbura in inaltimi, se desfata de frumusetea lumii si gandea in sinea lui: “Trec in zbor peste departari intinse: peste vai si munti, mari si rauri, campii si paduri; vad multime de fiare si pasari; vad orase si sate si cum traiesc oamenii. Dar cocosul de la tara nu cunoaste nimic in afara ograzii in care traieste si nu vede decat cativa oameni si cateva dobitoace. Voi zbura la el si-i voi povesti despre viata lumii”. Si vulturul a venit sa se aseze pe acoperisul gospodariei si a vazut cat de tantos si de vesel se plimba cocosul in mijlocul gainilor lui si s-a gandit: “inseamna ca e multumit cu soarta lui; dar, cu toate astea, ii voi povesti cele ce cunosc”. Si vulturul a inceput sa-i vorbeasca cocosului despre frumusetea si bogatia lumii. La inceput cocosul l-a ascultat cu atentie, dar nu intelegea nimic. Vazind ca nu intelege nimic, vulturul s-a mahnit si i-a fost greu sa mai vorbeasca cu cocosul. La randul lui, cocosul, neintelegand ceea ce-i povestea vulturul, se plictisea si-i era greu sa-l asculte. Si fiecare a ramas multumit de soarta lui.

Asa se intampla atunci cand un om invatat vorbeste cu unul neinvatat si, inca si mai mult, atunci cand un om duhovnicesc vorbeste cu unul neduhovnicesc. Omul duhovnicesc este asemenea vulturului, dar cel neduhovnicesc este asemenea cocosului. Mintea omului duhovnicesc cugeta ziua si noaptea la legea Domnului [Ps 1, 2] Si se inalta prin rugaciune spre Dumnezeu, dar mintea celui neduhovnicesc e lipita de pamant sau e bantuita de ganduri. Sufletul celui duhovnicesc se desfateaza de pace, dar sufletul celui neduhovnicesc sta gol si imprastiat. Omul duhovnicesc zboara ca vulturul spre inaltimi, simte cu sufletul pe Dumnezeu si vede lumea intreaga, chiar daca s-ar ruga in intunericul noptii; dar omul ne-duhovnicesc se bucura sau de slava desarta, sau de bogatii, sau cauta desfatarile trupesti. Si atunci cand un om duhovnicesc se intalneste cu unul neduhovnicesc, legatura amandurora e lucru plictisitor si anevoios. (Sfantul Siluan Athonitul)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ves.lucian.zabrani » 17 Mai 2013, 22:08

azi am topit ceara !!! nu am mai facut-o de vreo 2 ani !!! :P :P :P
Fişiere ataşate
rsz_picture_010.jpg
rsz_1picture_008.jpg
rsz_1picture_022.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 17 Mai 2013, 22:11

dupa ceara , am reusit sa storc mierea de la salcam !!! am avut si ajutor !!! de nadejde !!!
Fişiere ataşate
rsz_picture_018.jpg
rsz_2picture_014.jpg
rsz_1picture_027.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 17 Mai 2013, 22:14

la stupul asta de vreo doua saptamani tot rup pe botci !!! poate s-au adunat pe scandura de zbor sa vada terenul si maine sa o taie !!! dimineata ma ocup de el !!! de fapt vreau sa ma apuc de toti !!! au inceput de astazi sa aduca polen de amorpha la greu !!! e buna amorpha dupa salcam !!!
Fişiere ataşate
rsz_2picture_029.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde Arhivistu » 18 Mai 2013, 08:26

Salut,tot ma uit pe net dupa o centrifuga de vreo cateva zile si am vz la un pret bun una asa cum e ta, cred, cu picioarele verzi...cum se prezinta centrifuga ta,esti multumit de ea? isi merita banii>? mersi :)
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 18 Mai 2013, 09:23

am luat-o de la Novisad la un pret foarte bun !!! 150 euro am dat pe ea !!! pana acuma merge foarte bine !!!4 rame mari sau 8 rame 1/2 tangentiala !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde Arhivistu » 18 Mai 2013, 17:53

super pret..importatorii astia le aduc de acolo si le vand la 250 de euro...mna, si ei ar traii :P
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 19 Mai 2013, 00:08

recolta de ieri !!! multumit sunt !!! :P :P :P
Fişiere ataşate
rsz_1picture_001.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 19 Mai 2013, 00:33

astazi am facut pasul 2 pentru trecerea de la Dadant pe MER !!! primul pas a fost inlocuirea a doua , trei rame Dadant cu 4 sau 6 rame de MER !!! cuiburile fiind formate de doua corpuri MER suprapuse , exact echivalentul Dadantului !!! o munca destul de anevoioasa , dar a mers destul de bine pana la urma !!!
pasul 2 a fost formarea cuibului stupilor tot pe doua corpuri de MER dar numai cu rame 1/2 redus !!! am avut cate 10 rame construite in fiecare cat , caturi pe care tocmai le-am extras ,si in care am gasit cate 4 , 5 rame cu puiet capacit , numai bune pentru ce aveam eu nevoie , plus cele care au fost dinainte in cuiburi , plus cateva rame cu fagure artificial !!!
prima operatiune de astazi a fost izolarea matcii in scula de marcat matci la fiecare stup pe rand , apoi am pus in cuiburi cate 20 de rame MER , am lasat matca sa coboare pe rame in jos , peste am pus gratia Hanemann , apoi inca doua corpuri de MER cu ramele 1/1 care inainte erau in cuib !!! din aceste rame va ecloziona puietul de care am mare nevoie !!!
peste 21 de zile nu voi mai avea nici o rama Dadant 1/1 in stupi !!!
voi incerca din ramele 1/1 care se preteaza sa decupez care un fagure 1/2 redus !!!
sincer nu pot fi 100% convins ca va merge bine ceea ce imi doresc , dar 99% cred ca va fi in regula !!! ma bazez inclusiv pe ceea ce spunea nea Gica , Dumnezeu sa-l ierte , despre volumul ideal al cuibului , manopera mai putina , etc !!! le mai stiti si voi !!!
acuma ma gandesc ca peste vreo 9 zile , atunci cand in ramele de 1/1 care acum sunt deasupra gratiei Hanemann va fi doar miere , pastura si puiet capacit , as mai intercala un corp de MER intre corpul 2 si corpul 3 , peste corpul 3 punand gratia Hanemann !!!
daca nu va merge , oricand pot trece din nou pe cuiburi cu rame 1/1 , iar corpurile MER sunt ideale pentru caturi !!!
mai studiem si mai vedem !!!
asa aratau stupii mei astazi ( ma rog , ieri ) !!! :P :P :P
Fişiere ataşate
rsz_1picture_020.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 19 Mai 2013, 00:35

in timpul operatiunii de permutare a ramelor , o albinuta de-a mea a gasit ceva de lins !!! sigur i-a placut , dupa cum se vede !!! :P :P :P
Fişiere ataşate
rsz_picture_008.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 19 Mai 2013, 00:37

asa arata o rama de MER !!! si zic eu ca arata bine !!! se poate observa insarmarea in " M " !!! :P :P :P
Fişiere ataşate
rsz_1picture_013.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 19 Mai 2013, 00:39

o rama cu puiet capacit !!! faina blonda , ce ziceti ??? :P :P :P
Fişiere ataşate
rsz_2picture_009.jpg
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 19 Mai 2013, 00:57, modificat 1 dată în total.
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 19 Mai 2013, 00:40

si una cu polen mai mult !!! de nici doua zile nu i-am adus acasa , ca vin cu polen de amorpha la greu !!! :P :P :P
Fişiere ataşate
rsz_1picture_019.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 19 Mai 2013, 00:42

recolta de la salcam de anul asta !!! nu este foarte mult , dar eu ma declar multumit !!! :P :P :P
Fişiere ataşate
rsz_picture_023.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde Mircea_63 » 19 Mai 2013, 00:44

Luciane, sunt curios: cate kg /stup in medie?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?