Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Inca un incepator...

Mesajde delorin I » 24 Feb 2014, 15:47

Pacat ca nu sunt explicate si literele! De pilda B- faza de doica, cam la cate zile se incheie?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 24 Feb 2014, 16:43

delorin I scrie:Pacat ca nu sunt explicate si literele! De pilda B- faza de doica, cam la cate zile se incheie?

,,Faza'' de doica tine din ziua a-IV-a pina in ziua a-XII-a,atunci intra in regresie glanda ce secreta laptisorul de matca... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 28 Feb 2014, 12:41

Multumesc! Este important!
Profit de ocazie si adaug aici un fragment dintr-un autor tocmai descoperit cu o poveste de viata si o opera demna de luat aminte!Janusz Korczak! Si nu doar pentru ca se poate aplica si in cazul unor incepatori in apicultura sau in orice alt domeniu!

"ÎNCĂ DE MICI, CREŞTEM CU SENTIMENTUL că tot ce e mare este mai important decât ce e mic. Sunt mare, se bucură copilul pe care-l aşezi pe o masă. Sunt mai înalt ca tine, afirmă el cu un sentiment de mândrie, măsurându-se cu cel de aceeaşi vârstă. E neplăcut să te ridici pe vârfuri, dar tot să nu ajungi acolo unde vrei, e greu să te ţii după adulţi când eşti copil şi ai paşii mai mici; chiar şi un pahar scapă din mânuţa prea mică a unui copil. Neîndemânatic, cu chiu cu vai se caţără pe scaun, urcă în maşi nă, urcă scările; nu ajunge la clanţa uşii, nu vede nimic pe geam, nu ajunge nici să agaţe sau să ia ceva din cuier, pentru că-i vine prea sus. Când ajunge într-o aglomeraţie, ceilalţi îl acoperă, dau peste el, nu-l observă. Este incomod, e neplăcut să fii mic.
Respect şi admiraţie trezeşte ceea ce e mare, ceea ce ocupă mai mult loc. Ce e mic e obişnuit, neinteresant. Oameni mici - necesităţi mici, bucurii şi necazuri mici. Îţi atrag atenţia un oraş mare, un munte înalt, un copac impunător. Zicem: O înfăptuire măreaţă, un om mare.
În schimb, copilul e mic, e uşor, are o masă mai mică. Trebuie să ne aplecăm, ca să ajungem la nivelul lui."
Din "Dreptul copilului la respect"

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 06 Mar 2014, 10:41

Un site si o carte din seria DUMMIES! Nu putea sa lase neacoperit sectorul constructiei de stupi!:)

http://www.dummies.com/how-to/home-gard ... ehive.html

Building Beehives for Dummies-Howland-Blackiston, 2009!!!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 06 Mar 2014, 11:10

Se pare ca exista si o editie mai noua 2012!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 06 Mar 2014, 20:29

Un subiect la moda:
VAnatorii de miere in NEpal!:)
http://www.youtube.com/watch?v=Wp_kevGjpqw
LA ora 20 00 urmeaza sa fie difuzat pe Digi Animal World un documentar despre vanatorii de miere din Nepal!

http://www.digi-animalworld.tv/vanatorii-de-miere/

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 06 Mar 2014, 20:33

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 06 Mar 2014, 20:36

Corectez! Multumesc Lucian!
Asta urmeaza sa inceapa!
http://www.digi-animalworld.tv/vanatorii-de-miere/

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 06 Mar 2014, 21:57

Tocmai s-a terminat!Impresionant! Cati dintre noi astai multi de pe aici, ar mai face oare apicultura in conditii de mare altitudine, atarnat pe o scara si eventual fara costum de protectie? Recomand fimul nu doar pentru partea de spectacol si frumusete a imaginlor!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 06 Mar 2014, 22:51

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde zimtelro » 07 Mar 2014, 08:21

zimtelro

Mesajde delorin I » 07 Mar 2014, 08:41

Multumim! EXCELENTA ACHIZITIE! Acesta este filmul! Si acestea sunt faimoasele albine Apis Dorsata, de 2 ori mai mari decat Apis Melifera din Europa! Ca fapt divers, mai ruleaza un film asemanator in aplicatia Seenow pe DocuBox! In voi cauta, l-am prins saptamana trecuta la final doar! Este despre initierea unui copil de vreo 14 ani in aceasta tehnica a adunatului de miere de la zeci de metri inaltime suspendat pe o scara! Daca aici s-a lasat cu un fagure cazut in capul unuia dintre sateni acolo se lasa cu ceva intepaturi asupra copilului! Oricum fagurii aceia uriasi de cativa metri precum si acele valuri ale albinelor- nu stiu daca in stup au loc asemenea activitati sunt niste imagini impresionante! Multumesc colegul!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 07 Mar 2014, 09:03

Posibil ca acesta sa fie filmul vazut de mine saptamana trecuta - ultimele minute-
http://www.imdb.com/title/tt2315946/ se numeste Facing Giant Bees! Daca nu il gasim online, desi vad ca si pe Tv France poate fi vazut daca ne logam, este in reluare pe Docubox in aplicatia SeeNOW- poate si in altele, pe 12-03.2014 la 04 00! (Desi e deja joi! :)) )

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 07 Mar 2014, 09:10

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 09 Mar 2014, 01:49

Buna seara!
Va salut! Probabil pentru ultima data!

Informaţie

Aţi fost banat pe acest forum pânăAstăzi, , 23:53.

Vă rugăm să contactaţi Administratorul forumului pentru mai multe informaţii.

Motivul banului: Afirmatii tendentioase si fara acoperire.

Numele dumneavostră de utilizator a fost banat.

Si acum sa va spun si eu ce cred! Pana acum am tacut! Afirmatiile pe care le-am facut nu sunt chiar asa picate din cer! Dar...oricum ar fi, nu accept nici macar pentru 30 de minute sa-mi se inchida gura! Nici pe linie de Militie si nici pe linie de Securitate! Constat ca in acest loc- unde mi-am facut multi prieteni si unde am cunoscut multi oameni absolut deosebiti, unde am invatat multe, din cand in cand, cate unul este pus asa in izolator si nu mereu in deplina corectitudine! Mie unul imi displace total tipul asta de intervenitie brutala, ruseasca sau mai degraba spus Cekista, fara motiv, departe de a fi impartiala in viata acestei comunitati sau a unor oameni! Vad cum injuraturile unora sunt sterse discret dupa cateva minute si ala nu pateste nimic desi este departe de a fi virgin, ba chiar nu stiu a cata recidiva - chiar nu are treaba cu apicultura ba chiar isi promoveaza bussines-ul fara jena- asta e una din scenele la care am fost martor aici pe forum! Eu unul nu doresc sa mai fiu parte la aceasta sarada in care s-a transformat acest forum, unde apar discutii inutile si total sterile generate de oameni fara ocupatii serioase, cu zeci de topicuri deschise fara legatura cu apicultura ci doar cu atacul la persoana in numele unei asa zise dispute intelectuale! Dupa mine astfel de lucruri nu demonstreaza decat frustrarea unor flori ofilite inainte de a inflori! Cunosc cazuri in care apicultori de valoare si cu experienta au plecat sau incetat din astfel de motive sa mai scrie aici! Cred intr-un forum liber, de bun simt, cu participanti ce sunt egali si nu cu supra zei care nu intervin cand trebuie si unde trebuie, dar cum deschid gura sa spun ceva de bun simt- ma trezesc banat! Din intamplare dreptul la libera exprimare este garantat in aceasta tara si a fost unul din principiile castigate de ceea ce unii numesc REVOLUTIE! Si am de gand sa ma lupt macar acum tardiv pentru acest drept si ma voi lupta cu oricine imi incalca drepturile! Cred intr-un forum fara gasti, si fara parti pris-uri.Le vedem destul in jur in viata de zi cu zi si nu cred ca au ce cauta pe acest forum! Deci- indiferent a cui este acest forum, aceasta comunitate si membrii ei au dreptul garantat de a se exprima liber in limita bunului simt si fara a fi trasi de maneca - hai cu noi la mititica sa stam la o cafeluta in celula nr 7! Aceasta atitudine o consider depasita sau cel putin asa ar trebui sa fie in societatea romaneasca dar vad ca tenebrele unei lumi apuse reapar din cand in cand te miri unde!
Desi am cont si pe celalalt forum, am ramas cumva legat de acest loc unde m-am invrednicit a dezvolta o pagina personala si multe altele! Dar cu toate acestea, oricand renunt la orice tip de postare si orice fel de cont pe un forum ce practica cu totul altceva decat dezbaterea, libertatea de expresie si inegalitatea intre membri! Consider ca daca o persoana este banata definitiv postarile sale ar trebui si ele sterse ca fiind proprietetea lui intelectuala si contributia lui a forum de orice fel ar trebui stearsa! NU am intrat aici sa dezvolt subiecte civice, politice sau de alta natura! Dar in situatia de fata, cand incet incet apicultura tinde sa dispara din paginile acestui forum, cand oameni cu experienta inceteaza sa scrie din cauza mocirlei, unde in afara de o
relatie de prietenie cu unii colegi nu mai e mai nimic - consider ca e vremea sa ma retrag! Va salut si va doresc spor! Cred ca singura mea experienta forumista- aceasta de apicultor, e vremea sa inceteze!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde mircea » 09 Mar 2014, 02:40

delorin I scrie:Buna seara!
Va salut! Probabil pentru ultima data!
Si acum sa va spun si eu ce cred! Pana acum am tacut!
..............................................................
--------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------
Va salut si va doresc spor! Cred ca singura mea experienta forumista- aceasta de apicultor, e vremea sa inceteze!

Totusi...prea mare risipa de cuvinte .
Vorbiti despre libertati, dar dupa cum probabil stiti, libertatea pleaca de la nivel de individ .
Cand libertatea individuala este respectata, sigur este respectata si libertatea colectiva.
Ori dv. cereti oarecum excluderea unui anume coleg (nu va impacientati, nu direct), apoi ii fabricati si un dosar "beton", aducand ca argumente propriile perceptii, subiective sau nu. Noi ce ar trebui sa facem ?...Sa-l excludem ?
Poate maine un coleg la fel de vehement o sa va ceara excluderea, tot cu un dosar "beton". Ce facem atunci ?
Nimeni nu-si permite sa se joace de-a forumul pe aici, cu toata convingerea dv. ca asa ar fi.

Vorbiti despre militie, securitate, kgb....cel mai probabil din carti sau "hartii".
E bine si asa, dar acelea sunt simple hartii . Drame ce le-au trait altii, nu dv .
Asta este cu totul altceva . Nimic nu va da dreptul sa proiectati destinele altora, asupra propriei persoane.

Sper sa luati decizia definitiva cu intelepciune .
Daca doriti sa parasiti forumul este alegerea dv. , puteti reveni oricand doriti. Din partea mea, cu placere !
Si eu va salut !
Mircea
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?