de trantor » 30 Mai 2012, 20:43
"Lauda de sine nu miroase bine"
Astazi prind o fereastra de soare si zic hai sa scot mierea de salcam, dar…
Istoric:
01.05 pus gratie Hanneman si cat ½ deasupra cuibului ;
05.05 se deschide salcamul;
10.05 bagat al doile-a cat ½ cu 8 rame ½ FA , 4 intercalate in catul din mijloc (2) si 4 intercalate in catul de sus (3);
M-am mai uitat la cateva zile si am vazut ca a crescut toate ramele din catul 3 asa ca l-am lasat in pace;
Astazi 30.05 gasesc in el de sus in jos:
Catul 3 - 6 rame pline de puiet larvar, oua si mici coronate de miere si pastura , 4 rame cu miere
Catul 2 – 7 rame cu puiet capacit si larvar si 3 cu miere
Gratie Hanneman ( cumparate anul trecut intrucat dupa salcam in caturile date la lins a urcat matca si a ouat)
Cuib 1/1 plin de puiet capacit si coronate cu miere ( recunosc ca am scos doar trei rame : 10 cu miere si pasture , 9 cu puiet capacit si o botca de toata frumusetea in partea de jos, 6 puiet capacit si si doar inceputuri de botci neouate).
Am scos gratia si restul am pus la loc pe aceleasi pozitii curatind puntile de legatura intre caturi pline de puiet capacit de trantori.
Am vrut sa arunc gratia, dar fiind una din cele mai scumpe de la ACA am zis sa-i mai dau o sansa :
Maine o sa fac “turnul Babel” pun gratia peste cele doua caturi si mai pun un cat de ¾ deasupra – ori da un roi de toata frumusetea , ori rup gura targului cu culesul la tei.
I-as lua si doua rame cu puiet capacit din cuib.
Eu cred ca a avut gand de roire si din cauza vremii matca sluta, pregatita de zbor, a trecut prin gratie si a ramas acolo.
Unde am gresit? Unde gresesc maine?
Ultima oară modificat de
trantor pe 30 Mai 2012, 22:47, modificat 1 dată în total.
....