Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: orlando

Mesajde orlando » 02 Mar 2012, 23:25

Merci de incredere vicpo.
orlando

Mesajde orlando » 31 Mar 2012, 13:54

a fost cineva dintre dumneavoastra alergic la intepaturile de albine?
orlando

Mesajde FLORINELU » 01 Apr 2012, 09:09

Orlando te salut si eu de aici din inima Banatului si iti urez un bun venit in randul apicultorilor.
ai cam starnit niste valuri pe aici cu intrarea ta,dar asta inseamna ca esti bagat in seama,si in final e foarte bine.
vina este doar a ta .de ce?ai "indraznit"sa intri pe forum pana nu ai albine,si sa mai ai si pretentii la nu stiu ce fonduri.eu iti doresc sa ai parte de ele ca sant destule,slava domnului.
uita-te pe forum la cei care sant nou intrati si au o anumita vechime in apicultura,nu se ia nimeni de ei,le vorbesc toti cu sarumana,dar incepatorii ca la armata pe vremea mea cu racanii.
asta nu inseamna ca trebuie sa fii suparat pe ei,in final nu au vorbit cu rautate,ci asa din spirit de gluma.iar unii apicultori stiu de gluma.
sa stii ca si eu as accesa fonduri europene,dar sant prea"tinerel"pentru ele.
sfatul meu ar fi ca in primul an sa incepi cu 2-3 stupi,sa-ti faci singur roi sa mananci si ceva miere ,iar intre timp mai inveti cate ceva si mai vezi ce si cum.
iar cand simti ca te impotmolesti intreaba si eu zic ca te vom ajuta cu drag :?: :?:
FLORINELU

Mesajde smady » 04 Apr 2012, 15:21

salut
Si eu am facut saltul de la nici un stup la un numar mare ( nerecomandat pe forum ) .
Sfatul meu este sa cumperi toate albinele de la un apicultor experimentat cu conditia sa te ajute si pe tine sau si mai bine ar fi daca daca ai mai da ceva si ar sta si ale tale aproape de ale lui , asa o sa inveti practic si o sa ai si parte de albinele tale si banii din fonduri .
Numai bine .
smady

Mesajde FLORINELU » 04 Apr 2012, 20:16

niciodata un apicultor nu va accepta de bunavoie sa stea albinele altuia langa a lui,deoarece ar fi o gramada de incoveniente,inclusiv la productia de miere.
FLORINELU

Mesajde orlando » 21 Apr 2012, 17:06

[quote="FLORINELU"]Orlando te salut si eu de aici din inima Banatului si iti urez un bun venit in randul apicultorilor.
ai cam starnit niste valuri pe aici cu intrarea ta,dar asta inseamna ca esti bagat in seama,si in final e foarte bine.
vina este doar a ta .de ce?ai "indraznit"sa intri pe forum pana nu ai albine,si sa mai ai si pretentii la nu stiu ce fonduri.eu iti doresc sa ai parte de ele ca sant destule,slava domnului.
uita-te pe forum la cei care sant nou intrati si au o anumita vechime in apicultura,nu se ia nimeni de ei,le vorbesc toti cu sarumana,dar incepatorii ca la armata pe vremea mea cu racanii.
asta nu inseamna ca trebuie sa fii suparat pe ei,in final nu au vorbit cu rautate,ci asa din spirit de gluma.iar unii apicultori stiu de gluma.
sa stii ca si eu as accesa fonduri europene,dar sant prea"tinerel"pentru ele.
sfatul meu ar fi ca in primul an sa incepi cu 2-3 stupi,sa-ti faci singur roi sa mananci si ceva miere ,iar intre timp mai inveti cate ceva si mai vezi ce si cum.
iar cand simti ca te impotmolesti intreaba si eu zic ca te vom ajuta cu drag :?: :?:[/quote[/b

Multumesc de sfat, si nu sunt suparat pe nimeni;ar fi chiar culmea sa fiu suparat cand sunt invatat de bine. acum am si stupii. o sa pun si poze. va salut
orlando

Mesajde augustin » 22 Apr 2012, 18:01

Daca esti incepator si incepi direct cu numar mare, vei avea tendinta sa le faci frizura la fiecare in parte si o sa suferi din lipsa de timp. Poti incearca, dar sa stii ca raportul timp de studiu/timp de lucru va lucra in defavoarea ta. Si eu sunt la inceput, si nici priceperea nu ma prea da afara din casa, am numar relativ mare si o gramada de frustrari (nu gasesti doua familii la fel, daca faci acelasi lucru la familii asemanatoare vei avea surpriza sa vezi ca reactioneaza diferit si nu sti de ce, iei cartea, citesti, intrebi pe altii, te scarpini in cap, faci media si mergi mai departe). Cam asta este. Tu hotarasti, tu dai cu capul, sa dea Dumnezeu sa-ti mearga orice hotarare ai lua.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Anterior

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?