Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pustu stuparul

Mesajde pustu » 29 Dec 2013, 02:26

Closcutz scrie:Zborul de la tine imi place si mie.

m-a uns pe suflet cu toate ca nu au zburat decat o jumatate de ora cat am fost eu si poate putin inainte
Closcutz scrie: Sitele de la cutii nu-mi pac deloc! Blocheaza usor accesul si in eventualitatea in care nu intervii, dar temperatura creste cred ca apar probleme la familia in cauza.

anul trecut am iernat in stupi orizontali care aveau urdinisul de 20 cm lungime si 6 mm inaltime si nu am stiut eu de gratie antisoareci ca nu mi-a trebuit . eu decat opturam din lungime . acum daca tot aveam plasa aia m-am gandit sa o folosesc si rau am facut . cand am vazut azi plasa infundata la primul stup m-a luat durerea de cap
Closcutz scrie: La familia unde zborul era timid trebuia sa lasi capacul si podisorul dat la o parte sa se dezmorteasca si sa zboare si ele.

asta recunosc ca nu am stiut si n-ai idee ce rau i-mi pare. unde mai pui ca am vazut la colegul Calmus Daniel [care tot azi a filmat un zbor de curatare] mai multi stupi desfacuti exact cum zici tu . acu e tarziu , maine se anunta 3 grade maxim in zona bucurestiului
Closcutz scrie:Nu mi-a placut ca ai rama aceea intre peretele stupului si polistirenul extrudat...va mucegai cand familia se va apuca de crescut puiet!

si ce sa-i fac daca o scot ? ca ce nu e capacit e cristalizat . sau mai bine o pun deasupra cuibului in pozitie orizontala in loc de turte cum am vazut la nea marin din serbia ? :arrow: sa traiesti nea marine
Closcutz scrie: Trebuie sa ai polistirenul la perete.

polistirenul e pe post de diafragma , adica flancheaza cuibul
Closcutz scrie: Rama care era jumatate cu miere era rama alba si trebuia trecuta dupa diafragma sa o descapacesti in martie, nu e rama de cuib, mai ales ca spuneai ca nu are albina pe ea.

cand am restrans cuibul aveam albine pe ultimul interval , poate ca nu erau strinse in ghem , adica nu am lasat-o intentionat acolo . si azi dupa ce am scos-o am vazut pe rama urmatoare ceva albine in partea de jos in fata pe acelasi interval si m-am gandit s-o las acolo ca tot avea miere si cea mai buna diafragma este o rama cu miere , parca asa zicea colegul alt stupar , colegul dila daniel .poate si alti pe care inca nu i-am citit
multumesc pentru sfaturi Closcutz , sanatate si numai bine i-ti urez
ps : sa traiesti nea adi
sa traiesti nea dane
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde pustu » 12 Ian 2014, 13:04

pustu

Mesajde pustu » 12 Ian 2014, 13:20

pentru colegul maximotgv :
in jurul satului am avut si rapita pe langa floare , iar salcamul doar in sat .
pastoral poate din 2015 , anul asta sigur nu
sanatate si numai bine
pustu

Mesajde alt stupar » 12 Ian 2014, 13:25

Pustule...bine ca filmasi... ia hai matale "in sedinta" ;)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde CORNEL V. » 12 Ian 2014, 13:41

Sa incep eu :mrgreen:
N-ai avut ce face cu banii care i-ai aruncat pe regine?...ca sa ce?...sa bagi un pumn de albine la iernare?
Si fiindca intervenii si alt stupar...salut Adi...vroiam sa-l dau exemplu,ca bate la taste de vreo cativa ani si spune sa nu se bage asa ceva in iarna...bani aruncati aiurea,munca aiurea,nervi cu caruta
Pustu,nu mi-o lua in nume de rau...dar ti-ai facut-o cu mana ta
CORNEL V.

Mesajde dorindafi » 12 Ian 2014, 13:54

sal. colegu pustu
daca ai acesat fonduri europene shi ai fost obligat sa ai la control un anumit nr de cutii , nu te condamn
dar sa expui un asemenea film e greu digerabil pt cei care au avut bunavointza sa vizioneze ceace ai postat
dorindafi

Mesajde alt stupar » 12 Ian 2014, 14:08

na stai ca io continui... te superi, sterg tot si ramai iar Alba ca zapada :roll:
1. Vatra faina, lazi misto... pasiune este ! Ia si pune mana si de la anu` fie si "ratiune" :!:
2. zici in film "rezerve angro" pe ramele alea neocupate... alea-s rezerve ma ???
100% ca atat a fost si-n toamna, vezi bine ca n-a avut cin`se-nfrupta din ele... baga la cap ca o rama la iernat sa aiba ~dublu de cat arati tu acolo !
2. Din cata albina mai ai in viata in ala de-l arati, plus din ce se vede moarta pe fund, plus din ce se banuie ca s-a scos afara da` nu prea multa ca n-a avut cine s-o care... la ce minuni te asteptai sa-ti faca matcile alea de septembrie ??? Bai, nici daca cumparai matci de la tata crescatorilor situatia nu era mai buna ! Albina batrana, stup stat saptamani orfan... ce sa "repare" cumparata aia din septembrie-nainte ???
3. Matca cu aripi franjurate... dam pe-o bere ca nu asa ai cumparat-o ?
Habar n-am si nici nu-s curios de cine ti-a trimis-o insa dupa ce se vede pe rame se deduce si situatia din stup anterior introducerii doamnei... nici in cel mai bun moment al ei colonia aia n-a fost stup, nici macar roi teapan nu a fost !!!
Se vede limpede urmele botcilor de salvare trase la marginea suprafetelor cu puiet si marginile alea de care zic... sunt pe mijlocul ramei :oops:
Apoi, se prea poate ca la momentul introducerii, starea de besmeticire mai ca era instalata, ti-au frecat matca aia la introducere de vai de steaua ei... ori tu ai introdus-o prost ori stupul nu era preparat pentru acceptare... cert e ca au intins-o de vai de ea...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Florin Dobre » 12 Ian 2014, 14:15

Am vazut filmuletul a doua oara...mai atent.
Nelamurirea mea e alta...
Acolo sunt 5 rame.
Matca si un polonic de albina.
Albina moarta de pe fundul cutiei nu e albina de 5 rame...nici de una macar.
Cand i-ai strans cuibul care era situatia?

p.s. E posibil ca matca sa nu aiba vina.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 12 Ian 2014, 14:21

Adi, postasesi deja cand am dat trimite. Pe cuvant ca n-am copiat nimic. :)
E de bine... :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde pustu » 12 Ian 2014, 16:41

alt stupar scrie:Pustule...bine ca filmasi... ia hai matale "in sedinta" ;)

of doamne ca de cand astept
ca de fapt asa am si inceput
pustu scrie:...lasand la o parte emotiile , balbele si alte cele va rog sa-mi spuneti ce fac gresit in mica mea stupina...

sa traiesti nea adi
pustu

Mesajde pustu » 12 Ian 2014, 16:49

CORNEL V. scrie:Sa incep eu :mrgreen:
N-ai avut ce face cu banii care i-ai aruncat pe regine?...ca sa ce?...sa bagi un pumn de albine la iernare?
Si fiindca intervenii si alt stupar...salut Adi...vroiam sa-l dau exemplu,ca bate la taste de vreo cativa ani si spune sa nu se bage asa ceva in iarna...bani aruncati aiurea,munca aiurea,nervi cu caruta
Pustu,nu mi-o lua in nume de rau...dar ti-ai facut-o cu mana ta

am vrut sa salvez familia si daca stau sa ma gandesc cu mintea de acum parca tot nu as unifica de frica sa nu pierd alta familie
sa traiesti nea cornele
sanatate si numai bine
pustu

Mesajde pustu » 12 Ian 2014, 17:05

dorindafi scrie:sal. colegu pustu
daca ai acesat fonduri europene shi ai fost obligat sa ai la control un anumit nr de cutii , nu te condamn
dar sa expui un asemenea film e greu digerabil pt cei care au avut bunavointza sa vizioneze ceace ai postat

fonduri nu am accesat si nici nu am de gand , cel putin anul asta
momentan ma gandesc cum sa am 200 si sa declar 50 si nici sa nu ma prinda
daca nu s-o putea , trecem la fonduri , macar sa platim taxe si impozite cu ele
cat despre impactul emotional al imaginilor filmate eu cer scuze sincer tuturor celor care s-au simtit lezati in vreun fel si promit sa incerc sa filmez problemele cu care ma confrunt mai cu "indulgenta"
sa traiesti nea dorine
pustu

Mesajde pustu » 12 Ian 2014, 17:36

alt stupar scrie:na stai ca io continui...
..............................................

motiv de suparare nu vad si pentru mine nu conteaza daca sunt alba ca zapada sau cenusareasa , important e sa ma gaseasca printul
1- asta e telul de vreo 2 ani dar incet incet ne formam , pacat de ele
2- poate ca nu se vede dar alea 3 rame care se vad fara albine sunt pline de miere , dulcofruct , sirop invertit . au in jur de 3 kg , la ochi , cei drept mai putin capacit
2 bis - ideea mea a fost sa trec iarna
3- dau eu berea si va spun ca matcile cand le-am cumparat erau ca 2 bibelouri , de 10 ori mai frumoase ca ale mele si asa m-am bucurat si ce emotii aveam cu gandul ca mai salvez si eu ceva
cat despre stupii mei asa sunt toti : in cel mai bun am avut cel mai mult 5 rame cu puiet , nu de puiet
sa traiesti nea adi
multumesc pentru sfaturi
pustu

Mesajde pustu » 12 Ian 2014, 18:15

Florin Dobre scrie:Am vazut filmuletul a doua oara...mai atent.
Nelamurirea mea e alta...
Acolo sunt 5 rame.
Matca si un polonic de albina.
Albina moarta de pe fundul cutiei nu e albina de 5 rame...nici de una macar.
Cand i-ai strans cuibul care era situatia?

p.s. E posibil ca matca sa nu aiba vina.

vina matcii consider ca este doar ca nu mi-a facut si mie un ou de albina , mi-a facut doar de trantori
cat despre lipsa albinelor am mai spus : am mai curatat eu de cateva ori , am avut si multi trantori pe care la un moment dat i-au scos afara , parca zic eu intr-un film ca mi se pare ca am mai multi trantori decat albine , din cauza agitatiei or fi iesit la urdinis si au fost culese de prigorii , parca am filmat si despre resturi de albine pe capacele de sub pom
tratamente au avut toti cate 4 si la cei 2 cu probleme sigur au prins unul in lipsa totala de puiet asa ca nu cred ca au plecat din cauza paduchilor , cei drept la cei doi nu am pus benzi cu mavrirol asa ca varroa se poate sa se fi dezvoltat mai mult
sa traiesti nea florine
pustu

Mesajde stefanmadalin » 12 Ian 2014, 18:58

Salut,
Am vazut intr-o filmare de-a ta , in partea dinspre DN ca ai 2 relee de telefonie(??) in apropiere. Cum se impaca albinele tale cu ele? Ceva neobisnuit?
stefanmadalin

Mesajde pustu » 12 Ian 2014, 19:56

stefanmadalin scrie:Salut,
Am vazut intr-o filmare de-a ta , in partea dinspre DN ca ai 2 relee de telefonie(??) in apropiere. Cum se impaca albinele tale cu ele? Ceva neobisnuit?

nici nu stiu ce ar trebui sa observ si nu am avut cu ce sa compar
albinele mele parca sunt ceva mai agresive fata de ce am mai vazut
sanatate si numai bine
pustu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?