Buna dimineata,
Despre....platforma
Sunt 4 randuri x 10 stupi/rand. Pe interval mai incap 18 stupi( 2 randuri).
Intreag stelajul e facut din cornier.
La exterior ( fata stupului,partea cu urdinisul) deplasarea pe orizontala este impiedicata de cornier.
La randurile de jos ,in spatele stupilor, exista o tija metalica filetata la capete,trecuta prin niste urechi sudate de stelaj.O tija la 5 stupi, paralela cu axa platformei.La randurile de sus lipseste aceasta tija,aici existand cornier si in spatele stupului ( ca si in fata stupului).
Deasupra stupilor,peste capace, vine o platbanda stransa cu piulete pe niste tije verticale .Aceste tije verticale sunt sudate la partea inferioara de stelaj.La randurile de jos sunt 12 tije/rand: dupa fiecare 2 stupi ,2 tije-una la inaltimea cuibului si una la inaltimea catului, amandoua filetate la partea superioara.La randurile de sus sunt .....2 variante.Un rand-similar cu cel de jos.Celalalt rand are doar 6 tije,tija avand insa doua portiuni filetate: una la partea superioara- la inaltimea catului si una la inaltimea cuibului. La fiecare doi stupi,o bucata de platbanda.Deci 2 stupi alaturati trebuie sa aiba aceeasi inaltime ca sa poata fi stransa platbanda (amandoi cu cat sau amandoi fara) .
Intre stelajul din stanga si cel din dreapta exista o teava rectangulara ( si in fata si in spate, perpendicular pe axa platformei) prinsa la capete de stelaj cu surub si piulita.Asta e pozitionata ....fix sa dau cu capul in ea
Nu stiu cat v-am lamurit.Daca e nevoie apelez la.....sefu.El stie mai bine ce si de ce a facut!
N-am avut probleme la transport cu
deplasarea stupilor.E adevarat ca mergem incet

.