de 7Rame » 22 Oct 2014, 21:33
De la o vreme scapasem si eu de fluturi, total. Dar am dat peste soareci, si tot asa, cu turnulete de 7-8 caturi, fara otrava pt soareci. Au curentat vreo 100 de rame.
Legat de vatra, nu cred ca schimbarea vetrei este o solutie, si nici vecinul nu este de vina. El nu provoaca furtisagul, nu el trimite albina la furat, (eu nu as face asa, chiar daca ar avea de unde sa fure-uzura, moare, aduce boli etc) e in natura albinei sa faca asta daca are posibilitatea. Oricum, o albina hoata, este mai expusa decat cele care apara (si care in mod normal ar trebui sa fie in numar mai mare) adica risca mai mult. deci nu mi-as trimite albinele "la furat" nicicum, numai cu gandul ca intra prea uzate la ghem... Iti arat stup de 3 rame care sta intre cei de 9-10 rame, bine merci.
Normal, nu acuz, ci doar atrag atentia la felul cum se face manopera in conditii de cules zero. Sunt situatii cand nu poti sa deschizi un capac, nici nu trebuie sa deschizi ca ele "bat in capace", depinde de orele zilei, evita astfel de momente.
Legat de paduchi, marti a facut tratamentul la puiet zero, cu...taktic, nu fumigat, ci pus pe furnir.
In primele 2 ore....am numarat cu un prieten vreo 35-40, la un stup foarte populat.
Am bagat tabla, si la o zi dupa, adica astazi...iar vreo 25-30. Ma rog, astia or fi cazut imediat dupa ce am curatit marti tabla. Ma indoiesc ca maine mai gasec ceva, Deci...jale!! JALE!!! Ne minunam amandoi ce recolta bogata.
Si uite ca de azi...deja albina e spre ghem, si nu mai iese o saptamana!
Sa fie de bine. Ia lucrurile ca atare, si ai puterea de a incepe un nou inceput (daca imi accepti exprimarea)
Sunt sigur ca va fi un drum lung, si plin de lucruri frumoase, se vede la tine asta.
Asta e nr meu, daca te pot ajuta cu ceva, foloseste-l : In MP
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!