Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 30 Mai 2014, 20:09

la un pui de par salbatic pe care urmeaza sa-l altoiesc la primavara am gasit un musuroi de furnici facut pe tulpina !!!
inca nu am vazut asa ceva pana acuma !!!
:P :P :P
Fişiere ataşate
rsz_1picture_009.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde redoo » 30 Mai 2014, 20:32

ves.lucian.zabrani scrie:mi-a inflorit EREMURUS !!!
una din florile mele preferate !!!

Si a mea a inflorit...o sa pun poze dupa ce-mi repar leptopul,acum ma chinui pe un rahat de tableta.Dau navala albinele la eremurus?
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde ves.lucian.zabrani » 30 Mai 2014, 20:51

sincer , azi am vazut o albina ca-i dadea tarcoale !!!
nu ratez eu sa-i fac o poza atunci cand apare o albina pe langa EREMURUS !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 31 Mai 2014, 20:59

mi-a inflorit un par !!!
cu siguranta din florile astea nu voi avea nici macar o para !!!
Fişiere ataşate
rsz_picture_003.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 31 Mai 2014, 21:01

soiul WILLIAMS ROSU arata tare bine !!! au mai ramas 5 in singurul mugure cu floare din acest soi !!!
Fişiere ataşate
rsz_picture_021.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 31 Mai 2014, 21:03

azi am pus la " muiat " vreo 70 de faguri Dadant !!! doar i-am trecut pe MER !!!
ii las cateva zile sa se moaie camasuiala !!!
la topit ceara pun poze cu siguranta !!!
Fişiere ataşate
rsz_11picture_022.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 31 Mai 2014, 22:24

[youtube] http://youtu.be/mcKpAEPNNsw[/youtube]

Cred ca pana la urma am salvat-o !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde BotaPaul » 31 Mai 2014, 22:32

ves.lucian.zabrani scrie:azi am pus la " muiat " vreo 70 de faguri Dadant !!! doar i-am trecut pe MER !!!
ii las cateva zile sa se moaie camasuiala !!!
la topit ceara pun poze cu siguranta !!!

Nu va suparati,cum adica la imuiat ? nu inteleg
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 31 Mai 2014, 22:46

Eu am inteles ca daca nu pui fagurii vechi la muiat , camasuiala din celule va absorbi ceara atunci cand vei topi fagurii !!! si bostina ta va contine mai multa ceara !!!
punandu-i la muiat , camasuiala se umezeste si nu va mai absorbi ceara cand topim !!! vom topi cu mai multa ceara la final !!!
este prima data cand fac asa ceva !!!
va anunt eu cata ceara am topit din 68 de faguri Dadant !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Arhivistu » 31 Mai 2014, 23:49

Daca nu scoti macar 10 kile nu ti se prea merita deranjul,ce metoda,scule, o sa folosesti? :D
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 01 Iun 2014, 06:48

am un catlan in magazie !!!
acolo topesc !!!
o strecor si cam atat !!!
era buna o presa pentru bostina !!!
dar deocamdata , nu-i !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde dicu.ion57 » 01 Iun 2014, 09:03

Lucian asa este ,daca inmoi faguri negri,cantitatea de cera creste dar depinde foarte mult si de topitor ,s-au cum topesti ceara,in alt vas pe care il folosesti.Camasile de nimfa absoarbe ceara ca sugativa.Eu selectez faguri pe caregorii,desi cind vind ceara s-au o schimb pe faguri ,practica acelasi scazamint .Am vindut ceara si la un salon de infrumusetare dar aici conditiile au fost mai stricte ,dar si pretul pe masura,
Eu am prezentat topitorul meu de ceara,si sint foarte multumit de rezultate ,dar bineinteles ca se poate topi si altfel cu rezultate foarte bune.Daca ai timp ,si ti se pare ca a ramas ceara multa in bostina ,mai topeste inca odata.
Spun acuma cum procedez si eu cind mi se pare ca mai ramine ceara in bostina,dar numai la faguri vechi.
Am un tuci mai mare dar se poate folosi si alceva ,pun bostina din nou la fiert direct in tuci dar cu apa ceva mai multa ,si dupa fierbere adun cit se poate camasile cu o spumiera de bucatarie ,iar restul continutului strecor printro sita ceva mai mare ,ochiul 2-3mm ca sa nu se infinde si din cind in cind scutur sita ca se aduna mezerie si ma incurca la srecurat.
Dupa ce termin de strecurat las vasul cu ceara sa se raceasca si daca este nevioe o retopesc cu o alta sarja de cera ca aceasta are multi impiritati.Nu se mai stringe ceara multa dar daca vrei sa recuperezi se poate face .Succes
dicu.ion57

Mesajde TDI » 01 Iun 2014, 10:46

ves.lucian.zabrani scrie:am un catlan in magazie !!!
acolo topesc !!!
o strecor si cam atat !!!
era buna o presa pentru bostina !!!
dar deocamdata , nu-i !!!
Cel mai bun sistem pe care l-am văzut şi la care am topit funcţiona pe principiul teascului, apă clocotită, presiune şi timp - fără presiune mecanică şi/sau abur sau apă clocotită randamentul este mic. La sistemul de teasc şi presiune doar la fagurii vechi sau foarte vechi 120-140 grame pe fagure, iar fără teasc 80-110 grame pe fagure. În primăvara asta am pus şi eu faguri la înmuiat, nu am fost impresionat.
TDI

Mesajde Arhivistu » 01 Iun 2014, 11:36

Daca nu ai scule ca lumea nu prea ti se merita sa ii topesti,eu din 40 de faguri am scos 4,5 kile de ceara,am avut o presa dinaia tip teasc,de stiam nici nu ma apucam de treaba...mai bine ii dai la schimb cu foite....am vazut ceva anunturi pe net ca la 10 faguri vechi iti dau 12 foite.
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde dicu.ion57 » 01 Iun 2014, 23:26

TDI nu are ce sa te mpresioneze,ca intradevar este munca multa .
Se preteaza aceasta treaba la colegi care are timp ,au stupi mai putini,si doreste mai multa ceara.
Este adevarat ca nu multa dar pentru uni conteaza mult .
Pentru cei comozi nici nu poate fi vorba de asa ceva,ca si eu de multe ori vreau sa renunt ,dar in final ma bucur ca obtin ceva in plus.Tu crezi ca bostinari sint chiar fraieri,cind umbla sa cumpere bostina si faguri vechi.
Ei stiu ca mai ramine destula ceara ,iar daca da o foita la un fagure vschi fi sigur ca el cistiga dublu, pentru asta spun si eu ca ustensilele de topit trebuie sa fie performante ,si cu putina munca si ingeniozitate se poate face.
dicu.ion57

Mesajde ves.lucian.zabrani » 01 Iun 2014, 23:42

domnule Dicu , spune-mi si mie ce scula performanta sa-mi fac !!!
am ceva in cap , dar nu sunt sigur ca este cea mai buna solutie !!!
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?