de delorin I » 18 Iun 2014, 16:51
proapis13 scrie:Studiul facut in Romania specifica destul de clar ca in conditiile pedoclimatice de la noi,
o albina in scurta ei viata de culegatoare poate aduna doar o lingurita de miere, 5g

Avem clar o problema...O fi albina noastra mai productiva?

Cam mare diferenta....
Vin de la Piata Sudului! Vad pe unul cu miere...in jur de 50 de ani...cateva borcane cu miere maronie...Intreb: Ce aveti aici? R: (dupa cateva secunde bune) Rapita cu salcam! 9 lei cel de 400 gr! Ca un producator de miere ce am devenit e trist asa sa descoperi ca in aceste locuri nu conteaza omul de nici un fel ci doar cu cel il pacalesti! Piata- in virtutea valorilor noaste absolute locul cel mai virtuos de facut cumparaturi din oras, - MA DUC LA PIATA nu la hyper market, cred ca e unul dintre locurile cele mai vizate de talharii de oameni! Sa fie pe undeva oare un forum al celor ce invata cum se face miere falsificand-o? Ne interesam? Dupa ce am vazut astazi incep sa cred ca mierea de rapita cu salcam- ar trebui sa fie printre cele mai greu de falsificat...Macar asa sa fi avut un spectru de cristalizare alb, cat de cat...o culoare galben deschis...nici o speranta!
Anul trecut, am dat tot acolo peste un mos batran ce vindea miere pe care o carase cu un carut! Abia mergea! Mierea la un pret exceptional! Nu cumpar unu ci 2 borcane...dupa prima lingurita am avut ARSURI! Intreb ce fel de miere e - de salcam! O culoare galena pe care o am si acum in borcanul din fata ochilor! Ce e de facut? Sa il fi dat pe amaratul acela pe mana politiei? Cine stie cine l-a manat la munca sa-si vanda zaharul cu aroma de pasta de dinti...
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!
“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)