Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Inca un incepator...

Mesajde Lucian63 » 29 Iun 2014, 17:19

delorin I scrie:Postez 2 fotografii de la poliflora...aici am stat 2 saptamani in asteptarea teiului cel mult laudat...

Superb! Ca-n povesti!

delorin I scrie:Si aici o fotografie cu apicultoarea casei...in mod nedrept am tinut-o in umbra pana acum...dar fara ea, eforturile mele ar fi trebuit sa fie mult mai mari! Fiind prezenta acolo, ea face cele necesare cand eu nu pot sa ajung! Ca nu face mereu ce trebuie dupa cum i se spune si ca face dupa capul ei, asta este o alta poveste...Cert este ca nu stiu ce as face fara ea...

O regina intre albinute! ... Sarut'mana si din partea noastra ... ca aveti grija de asa stupina ... si de "trantoras"!
Sanatate si spor in toate!
Lucian63

Mesajde delorin I » 29 Iun 2014, 22:46

Va multumesc domnule! Si dvs. toate cele bune!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 30 Iun 2014, 09:34

Am o neliniste trupeasca de cateva zile :D (adica de vreo 2 saptamani!) Vreau sa incerc sa -mi fac propriile regine! Si daca tot am luat cutia NIcot care de fapt e Jenter(adica am dat banii aiurea), ma mananca degetele sa fac niste tranvazari...acolo 20 de matci...Ce unealta sa-mi fac? Am vazut pe aici cateva idei, nici nu mai stiu pe unde...Cat de groasa sa fie sarma? Trebuie sa fie inox cu orice pret? Nu cred...

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 30 Iun 2014, 09:57

Sunt pe cale sa cer concediu doar ca sa fac nebunia asta...Sa mi gasesc linistea! :) Niste spite de umbrela gasite in disperarea dupa metal cred ca ar fi perfecte...Cat are oare lungime o larva de 3 zile? Sa stiu cat de mult sa o latesc in varf...

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde cristian bh » 30 Iun 2014, 10:24

Parca zicea cineva (tot pe aici) de o pensula mica.
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde delorin I » 30 Iun 2014, 10:59

Corect! Si iutasem ca am citit la Ovidiu despre metoda Margarit...Facem ansa...adica e gata in dublu exemplar..si pregatim si o pensulica...trebuie sa reusim pana la urma! Multumesc!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 01 Iul 2014, 07:04

Astazi NU VORBIM DESPRE ALBINE! :)

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 01 Iul 2014, 09:29

A tinut o ora si 30 de minute! Nu-i asa nea Gica? :D

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Crysty » 01 Iul 2014, 12:23

delorin I scrie:Corect! Si iutasem ca am citit la Ovidiu despre metoda Margarit...Facem ansa...adica e gata in dublu exemplar..si pregatim si o pensulica...trebuie sa reusim pana la urma! Multumesc!

Salut,

vezi ca are Dan Margarit un video despre transvazare (cu unelete cu tot).

in alta ordine de idei, in ultima poza am vazut ca ai in propietate o masina de transport. Poti sa ne dai mai multe detalii ? (tip, cati stupi transporti, impozit, etc)

Mersi
Crysty

Mesajde delorin I » 01 Iul 2014, 12:59

Salut Nu este proprietatea mea! Si dupa ce am pierdut 2 familii- aici se adauga vina transportatorilor care au lalait-o pana la o ora nepermisa pentru o distanta de 100 km, nu recomand ca solutie masina inchisa fara sistem de ventilare! Masina are 3,5 tone si acostat ca SH vreo 3500 Euro! Ieftin dar nu ne-am putut aseza la locul stabilit din mijlocul padurii pentru ca nu a putut urca plina o rapa cu drum umed din cauza unui motor prea mic! Asa ca...atentie pe ce dati banii! Nu orice masina merge pe teren accidentat sau pe camp! Prin urmare suntem pe un islaz la marginea padurii...

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Crysty » 01 Iul 2014, 13:28

delorin I scrie:Salut Nu este proprietatea mea! Si dupa ce am pierdut 2 familii- aici se adauga vina transportatorilor care au lalait-o pana la o ora nepermisa pentru o distanta de 100 km, nu recomand ca solutie masina inchisa fara sistem de ventilare! Masina are 3,5 tone si acostat ca SH vreo 3500 Euro! Ieftin dar nu ne-am putut aseza la locul stabilit din mijlocul padurii pentru ca nu a putut urca plina o rapa cu drum umed din cauza unui motor prea mic! Asa ca...atentie pe ce dati banii! Nu orice masina merge pe teren accidentat sau pe camp! Prin urmare suntem pe un islaz la marginea padurii...

Acesta este si motivul pentru care te-am intrebat, fiindca am vazut ca este cu bena inchisa. Noi avem un VW T4 cu bena deschisa, cu motor de 2,3 (cred), dar am aceeasi probleme. Daca pamantul este ud patineaza instant. Pot sa pun 30 stupi. Am si avantajul ca 90% dintre stupi ii am cu fund antivaroa.

Succes
Crysty

Mesajde State » 01 Iul 2014, 13:30

Crysty scrie:Noi avem un VW T4 cu bena deschisa, cu motor de 2,3 (cred), dar am aceeasi probleme. Daca pamantul este ud patineaza instant.

Pune-i lanturi de zapada cand esti pe drumuri nasoale.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde cantemir » 01 Iul 2014, 13:40

delorin I scrie:... nu a putut urca plina o rapa cu drum umed din cauza unui motor prea mic!...

Scuze, nu vreau sa te irit si mai tare!
Cata vreme functioneaza, orice motor e bun!
La urcarea unei rampe cu noroi, tractiunea (transmisia, adica) si cauciucurile sunt totul! Nu motorul! Asta face ce stie: se invarte! Daca si rotile se invartesc in gol, sub masina, nu mai e vina motorului.

Daca se opreste motorul in mers, fara sa se invarta rotile in gol... schimba soferul!
Sau pune lanturi!
Sau foloseste cabestanul! Ala are un motor de un singur cal (0,736kW). Te scoate de oriunde!
cantemir

Mesajde delorin I » 01 Iul 2014, 17:28

Domnule Cantemir, dupa acest an de pastoral- nimic nu ma mai irita probabil! Cand pleci la drum cu 2 apicultori "experimentati" care au in spate ceva ani de apicultura, te astepti ca incepator, cel putin dupa experienta forumului, sa dai de oameni priceputi sau macar capabili sa invete ceva din experienta trecutului astfel incat sa nu ai parte de gafe pe care le-ai fi facut tu singur fara experienta! Dar nu e mereu asa! Oameni care sa si invete ceva.- sunt destul de rari mai ales cand, cu un an inainte, pui stupii sub inalta tensiune si ai mari pierderi de aduni albina cu pumnul de la urdinis. In anul urmator nu te asezi tot sub sarmele de inalta tensiune in acelasi loc! E drept ca astfel de lucruri se scriu in carti...si nu oricine baga in seama literatura apicola, mai ales primele pagini...Cand un incepator iti spune- hai sa lasam deschisa trapa masinii ca sa circule aerul- chiar daca albinele mor de curenti si nu de frig, si tu spui ca nu e necesar...apoi dupa ce pleci la 3 noaptea sa dai drumul la albine la 14.30 ziua...sau ti spune ca ai avut pierderi ca au fost stupii tai prea puternici - uite eu i-am divizat si nu au nimic (asta cu matca de salvare ca acum 100 de ani,), cand doar unii vaneaza roiuri si se duc pe blat sa-i prinda sau tot ce prind inseamna ca este de la ei, ti se cam duce cheful de incumetriri si incuscriri in virtutea proverbului usor parafrazat"doar codrul e frate cu romanul"! Nu ma pricep la masini...sigur este important soferul dar cand ii recrutezi mereu cu arcanul- astazi maine si poimaine altul- poate pentru ca te uiti la fiecare pol (pana la un punct poate e corect) si tot timpul afacerile se fac in avantajul tau si nu al amaratului pe care il muncesti care incarca /descarca peste 100 de cutii timp de cel putin 12 ore si pe care il chiorasti cu 20 sau 30 de RON....cam greu sa -ti mai vina un om priceput sa-te ajute! Dar "aiasta-i Romania"! Si cu asta am reusit, sa dau inca o data vina pe altii! Sunt inca in cautarea propriei vinovatii...Oricum masina din imagine este cam prea mult pentru rapile pe care ar fi trebuit sa le urce...sau oricum a fost prea incarcata! Dar cand e trecut de amiaza, ai masina plina cu albine- si eventual nu ai nici lanturi la tine ca e primul an cand ti-ai luat camionul, desi faci apicultura de vreo 30...Cine o fi pagubasul? Incepatorul din fundul camionului :)) Soarta! Fatalitatea in persoana coborand de pe Acropolea padurii de tei!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde TDI » 01 Iul 2014, 17:36

După coondoleanţe pentru stupi, îţi urez butoaie pline - Delorine! Încaltea cât de mare fu sacul pe care-l purtai după tine când te dusei la pomul lăudat?
TDI

Mesajde cantemir » 01 Iul 2014, 18:11

delorin I scrie:... si tot timpul afacerile se fac in avantajul tau si nu al amaratului pe care il muncesti ...

Ceea ce ati spus in postarea anterioara, poate face subiectul multor discutii...

Eu as vrea sa ma refer doar la ce-am citat: O afacere e afacere, cat timp e in avantajul ambelor parti. Altfel se cheama "teapa" si e, desigur, paguboasa tuturor!

Semneaza: Liderul Sindical al Propriilor lui Angajati! (n-am pus zambirlici... ca treba-i serioasa!)
cantemir

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?