TDI scrie:După coondoleanţe pentru stupi, îţi urez butoaie pline - Delorine! Încaltea cât de mare fu sacul pe care-l purtai după tine când te dusei la pomul lăudat?
Multumesc! Butoaie? Slabe sanse! DA la ANUL ...
(Dar nu spune nimanui- de inteligent ce am fost, am fost in primavara la targul de la Bucuresti SPECIAL sa cumpar galeti de plastic. Am luat de 30 de litri- o capacitate de stocare de vreo jumatate de tona! Nu iti spun cum le-am plimbat cu tramvaiul traversand Bucurestiul! Si ma gandeam ca nu or sa imi ajunga! Deja ma gandeam ca o sa mai am nevoie! Mai ales dupa ce am citit la colegul nostru genutzu cata miere a facut el cu vreo 8 cutii dupa ce a murit tatal lui si s-a reapucat de apicultura! Am dat ceva banuti cu care, daca adaugam si cutia Nicot si multe alte prostii cine stie ce as fi putut sa fac! Ma gandeam daca anul trecut nu am produs nimic, anul asta rup ca am si mai multe cutii cu albine, 10 super puternice si ma trezesc ca nu am unde sa pun! Nu iti mai spun, oricum sa nu spui la NIMENI:) ca o buna parte din cutiile mele le-am facut cu 2 caturi de 1/2 si una din familiile pierdute urma sa primeasca un al doilea cat. Si inca nu am un cat construit la toate familiile trecand pana acum prin rapita, salcam, poliflora, acum tei, de unde primesc vesti ca exista totusi ceva in rame....)
Cand oare va veni acel maine? Fara sa am pretentia ca sunt original ci doar reiau un vers din Horatiu! Pana la urma, apicultura e un hobby, inca nu mi-am prospus sa traiesc din ea. Partenerii nostri calatoresc in Sicilii si in alte locuri antice de pierzanie, noi pe camp....cu vaca...a nu- la albine! Apicultura mentine mintea si corpul sanatos! Sudeaza familii, aduna prieteni si dusmani....Da-mi roiul, ba e al meu, ba e al tau!
Odă pentru Postumus - Perpessicius
Vai! Postume, Postume, cum mai trec anii!
Ce sarbezi şi iute mai trec, şi, sărmanii
De noi, cât trudim şi ne zbatem în viaţă
Şi toate sfârşesc tot la malul de gheaţă.
Zadarnic gonim un sezon după altul,
Că nu ne alină pământul, nici naltul
Văzduh şi nici marea, şi nu ne e bine
Decât pe-aşternutul bietei Proserpine.
Dar slavă lui Dis: că vom trece Cocytul,
Şi Phlegethon, Styxul, şi-om bea din coclitul
Letheu şi-ajutând lui Sisyph Aeolide,
Om sta la taifas cu surori Danaide.
Din „Albumuri - Album urban”
Sursa [url][url]http://www.cerculpoetilor.net/Oda-pentru-Postumus_Perpessicius.html[/url][/url]
Si cum tot citam din latini, inchei cu un salut al lor la care tin mult! Valeo!