Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 01 Oct 2011, 18:03

sa vedeti ce am mai facut astazi !!! am pus cuiburile peste magazia cu rame si peste inca o magazie noua !!! lipsa de spatiu , lucru mai putin si CLOPOTUL mai mare !!! urmeaza etansarile !!!
am facut 25 !!! la al 25-lea asa de tare m-au napadit albinele ca ultimul am fost obligat sa-l aman !!! au intrat si sub masca , pe ciorapi , m-au intepat si prin salopera , si prin bluza !!! am luat cel putin 50 de intepaturi !!!
la ultimii 7 nu am mai avut fum !!! am zis ca merge si fara !!! a mers pana la ultimul !!!
am fost singur la stupi si drept va spun cuiburile M-AU RUPT !!! nu stiu cate kilograme ar trebui sa aiba un cuib in perioada asta dar sunt mult peste un sac de adeziv pentru faianta si gresie ( un sac are 25 kg) !!!eu zic ca se invarte undeva pe langa 35 , 40 kg !!!
a scris undeva Pupemea cum se calculeaza cata miere ai in cuib !!! cat are ciubul +cat au ramele +cat au albinele = ramane cata miere ai in cuib !!!
cateva am reusit sa le iau la purecat si am mai vazut doar puiet capacit la unii , la altii si puiet larvar !!! in nucleii de imperechere am vazut si oua !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn1950.jpg
rsz_1dscn1949.jpg
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 01 Oct 2011, 19:11, modificat 1 dată în total.
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 01 Oct 2011, 18:11

Turbina , generatorul de 60 MW si alte instalatii .
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde liviu1965 » 01 Oct 2011, 20:38

Luciane, nu neglija sanatatea... adica salele ( mijlocul corpului ) duce la hernie. Si e nasola tare.... Suntem amandoi la o varsta la care ..... trebuie sa ne gandim ca nu mai avem 18ani. Si eu " mutam muntii " si acum caut o varianta de lada..... cat mai usor de manipulat.

Te salut,
liviu1965

Mesajde ves.lucian.zabrani » 01 Oct 2011, 22:30

hernie am avut la 14 ani !!! inghino scrotala !!! am fost operat si gata !!!
cred ca te referi la hernie de disc !!! nu prea am probleme cu greutatile !!!
ma doare in schimb spatele daca stau in picioare mult timp nemiscat sau daca stau aplecat mult timp ma indrept greu !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde paul » 04 Oct 2011, 15:13

Salut Lucian .Iti multumesc pt.mesajele de pe MP ,dar sunt curios daca si tu le-ai primit pe ale mele ?! Daca nu ,inseamna ca iarasi trebuie sa trec ...la tocat "varza "! :lol: P.S. Te rog daca poti sa-mi raspunzi tot aici ,ca pe acolo ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Oct 2011, 20:21

maine seara cand ajung acasa !!! acuma ti-am raspuns de la un vecin de la Zabrani !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 05 Oct 2011, 20:20

asa arata 3 dintre ramele din stupii mei !!! am stupi in care si in ramele de pe mijlocul stupului este miere puna la partea de jos a ramei !!! e drept ca de la jumate in jos este necapacita !!! este mierea pe care au carat-o din caturile unde am descapacit eu mierea !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn1960.jpg
rsz_2dscn1977.jpg
rsz_1dscn1958.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 05 Oct 2011, 20:26

atentie !!! nu faceti si voi ce am facut eu !!! din gresala am atins cu o rama coltul stupului si vedeti consecintele !!! REPEDE APA SI SPALAT BINE !!!
la alt stup vedeti aglomeratia !!! este din cauza ca STUPUL NU ESTE FOARTE ETANS !!! MIROASE A MIERE !!! REPEDE CARPA CU MOTORINA SI STEARSA IMBINAREA DINTRE STUPI PE TOATA LUNGIMEA !!!
AM SCAPAT CU BINE !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn1961.jpg
rsz_dscn1965.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 05 Oct 2011, 20:31

asa arata o familie buna !!! nu sunt foarte multe albine sus pentru ca au primit fum !!!
sunt doar 9 rame din cauza ca am scos rama claditoare !!!
OARE NU AR TINE FIGURA SA PUNEM RAMA CLADITOARE IN CAT SI NU IN CUIB ???
EU AM RC DIN RAMA DE CAT CU LATIMEA REDUSA LA 37 MM !!!
Fişiere ataşate
rsz_1dscn1964.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 05 Oct 2011, 20:36

aici vedeti inversarile de corpuri pe care le-am facur sambata trecuta !!! SAMBATA CU INTEPATURI MULTE !!!
jos este fundul detasabil , peste o magazie fara rame ( inca nu sunt imcheiate) , o magazie cu rame care a fost peste cuib pana sambata trecuta , cuibul , podisorul si capacul !!!
cuibul este la o inaltime de aprox. 70 , 80 cm !!!
Fişiere ataşate
rsz_1dscn1966.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde gica » 05 Oct 2011, 20:59

Catre sfarsitul lunii sa scoti draciile ale de la urdinis si sa pui gratie contra socatilor din cornier gaurit (tabla aia gaurita de aluminiu care se foloseste la amenajari interioare).
gica

Mesajde ves.lucian.zabrani » 05 Oct 2011, 21:05

am pus gratiile antisoareci !!! am 3 modele : un model mai mic la 3 stupi (cel cu fundul verde ) , unul mai mare ( la fundul galben ) , si la 22 de stupi varianta cea mai ieftina !!! coltar de rigips taiat la 25 cm lungime !!!
se fixeaza elegant cu 2 holtzsuruburi !!!
astazi am fost foarte atent sa vad cum intra albina incarcata cu polen !!! va spun SIGUR ca intra !!! se forteaza putin si saculetii cu polen intre pe rand !!! pacat ca nu am filmat !!! cred ca fac un filmulet sambata !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn1969.jpg
rsz_dscn1970.jpg
rsz_dscn1971.jpg
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 05 Oct 2011, 22:10, modificat de 2 ori în total.
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 05 Oct 2011, 21:09

gratia de sus este facuta din coltar cu gaurile de 8 mm !!! IN cartea BOLILE ALBINELOR SCRIE CA CHITCANUL MIC POATE TRECE PRIN 8 MM !!!
CRED CA SI NEA GICA A SPUS LA FEL !!!
coltarul cu gauri de 6 mm , din care am folosit si eu are mai multe gauri !!! l-am taiat la 25 cm si l-am apasat cu mana fara sa-l indrept de tot !!!
am incercat sa indrept unul cu ciocanul si a iesit ca pisatul boului pe ulita !!!
Fişiere ataşate
rsz_2dscn1972.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde Adi Hodis » 05 Oct 2011, 21:13

ves.lucian.zabrani scrie:atentie !!! nu faceti si voi ce am facut eu !!! din gresala am atins cu o rama coltul stupului si vedeti consecintele !!! REPEDE APA SI SPALAT BINE !!!
la alt stup vedeti aglomeratia !!! este din cauza ca STUPUL NU ESTE FOARTE ETANS !!! MIROASE A MIERE !!! REPEDE CARPA CU MOTORINA SI STEARSA IMBINAREA DINTRE STUPI PE TOATA LUNGIMEA !!!
AM SCAPAT CU BINE !!!

Lucian ... atentia e mai valabila si eficace inainte de a cumpara stupii :idea:

Rama claditoare are eficienta in cuib pentru ca acolo se creste puietul de trantor, nicidecum in catul de recolta.
Astea 2 aspecte sint f. importante. :!:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde ves.lucian.zabrani » 05 Oct 2011, 21:16

azi am luat hranitoarele jos !!! le-am spalat si le-am pus in pivnita !!!
gaura ramasa am astupat-o cu PFL , cu tabla sau cu discuri cu 4 pozitii !!!din astea nu am decat 4 !!!
in poza de jos fabricantul a facut initial gaura din dreapta sus dar nu incapea hranitor mare asa cum am eu , fiind facuta prea aproape de coltul podisorului !!!
am fost nevoit sa fac alta gaura si sa astup gaura veche !!!
Fişiere ataşate
rsz_1dscn1974.jpg
rsz_dscn1975.jpg
rsz_dscn1973.jpg
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 06 Oct 2011, 04:31, modificat 1 dată în total.
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 05 Oct 2011, 21:17

Adi Hodis scrie:
ves.lucian.zabrani scrie:atentie !!! nu faceti si voi ce am facut eu !!! din gresala am atins cu o rama coltul stupului si vedeti consecintele !!! REPEDE APA SI SPALAT BINE !!!
AM SCAPAT CU BINE !!!

Lucian ... atentia e mai valabila si eficace inainte de a cumpara stupii :idea:

Rama claditoare are eficienta in cuib pentru ca acolo se creste puietul de trantor, nicidecum in catul de recolta.
Astea 2 aspecte sint f. importante. :!:

multam fain ADI !!! ma gandeam eu la o smecherie dar nici vorba !!! Doamne multam Tie ca stau bine cu PAPA in stupi !!!alaltaieri am cumparat 40 kg de zahar !!! dupa ce am vazut cum stau , ramane pe primavara !!!
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?