Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: horia_ch

Mesajde jenica67 » 01 Oct 2012, 19:15

Folia tip sac la metru, nu este roasa de albine.
jenica67

Mesajde catalin.profiri » 01 Oct 2012, 19:18

Balu, eu am folie pe stupi tot timpul anului. Daca e groasa nu o rod (cauta la materiale de constructii). Doar daca e subtire (ca si sacii de gunoi) o rod.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde tiby visan » 01 Oct 2012, 19:59

Salut toti colegii de form.As avea si eu o intrebare:am stupii cu fund plin,o sa-i inpachetez pt.iarna si daca as pune pt. inpachetare urmatoarele:la perete polistiren de 2-3 apoi cuibul (ramele) iaras polistiren 2-3 ,diafragma alte rame, peste ,folie apoi o patura s-au pres ceva si acm intrebarea urdinisul sa fie deschis la maxim?Stupi ii am 3 cu urdinisul pe mijloc si restul de stpi au intreg mai lasa condens?MULTUMESC.
desteptaciunea are limite,prostia n-are margini.
tiby visan

Mesajde teinegru64 » 01 Oct 2012, 20:16

Doua diafragme polestiren + folie = condens la greu.Mergi pe polestiren si podisoare departate.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde horia_ch » 02 Oct 2012, 11:28

Într-adevăr, folia groasă (am din cea folosită la solarii) nu este roasă de albine nici iarna, nici vara. Propolisul şi ceara adunate pe ea nu sunt o problemă reală. Pentru mine folia este... ieftin şi bun.
Legat de folie+fund plin s-a mai discutat. Nu se prea potrivesc. Eventual cu fantă lăsată la folie (iernare horn). Dar rezultatele pot să varieze mult. Stupii mei sunt cu fund din plasă (nu le mai spun antivarooa, până nu se lămureşte şi treaba asta).
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Oct 2012, 11:36

eu vreau sa incerc iarna asta intre folie si podisor sa pun un polistiren extrudat gros de 6mm si dimensiune 42/49cm exact cat are exteriorul cuibului !!!
peste polistiren vine podisorul ( rama hranitor cum ii zice mister Lorant , inalt de 7cm ) in care vreau sa pun cateva ziare !!!
ce zici Horia ??? su nu numai tu !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde horia_ch » 02 Oct 2012, 12:47

Eu zic că va fi ok. Doar să etanşezi bine şi să nu uiţi fundurile ca la tratament :) !
PS Nu ştiu cu ce te-ar putea ajuta ziarele alea... :?
horia_ch

Mesajde balu » 07 Oct 2012, 20:45

Eu nu am podisoare, ca de as avea nu ar mai trebui folie.
As pune materialul acela de se pune sub parchet peste rame si apoi polestiren, fara alta folie, o fi bine?
Poate ar fi bine sa fac niste podisoare din parchet dar nu prea mai e timp, si nu stiu daca rezista la propolis, la dezlipire.
balu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 07 Oct 2012, 21:19

am mai auzit metoda ca daca ai podisoare nu mai ai nevoie de folie !!! posibil si fara folie !!!
dar daca pun polistirenul intre podisor si cuib fara folie am sanse sa il roada albinele !!! am mai avut polistiren extrudat pe post de reductor de urdinis !!!
asa il rodeau , ca ziceai ca am soareci in stup ( Doamne fereste ) !!!
ar mai fi un avantaj !!! daca vreau sa vad cum e asezat ghemul ridic pudisorul impreuna cu polistirenul si folia ramane lipita si propolizata !!! deranj mai mic !!! daca nu ar fi folia , daca ridic podisorul il dezlipesc destul de greu datorita propolizarii !!!
iarna asta asa incerc sa iernez !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde horia_ch » 08 Oct 2012, 08:29

balu scrie:Eu nu am podisoare, ca de as avea nu ar mai trebui folie.
As pune materialul acela de se pune sub parchet peste rame si apoi polestiren, fara alta folie, o fi bine?

Acel material este ros cu mare plăcere de către albine. :!: Ai nevoie de folie!
horia_ch

Mesajde Cristian IONITA » 08 Oct 2012, 09:22

ca este ros sunt convins, treaba cu "placerea" insa nu prea-mi vine sa o cred
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Anterior

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?