Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: genutzu-neamt

Mesajde Jean Valjean » 03 Feb 2013, 12:02

Am auzit eu bine? Fratele dumneavoastra are in America 15.000 (cinsprezece mii) de colonii?
Puteti sa ne impartasiti putin din modul de lucru de acolo ?
Cati oameni, tehnologii, etc?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde amadeusmbi » 06 Feb 2013, 21:46

Inregistrare emisiune, la o calitate buna:
http://www.tvrplus.ro/editie-ferma-80138
si reluarea de miercuri
http://www.tvrplus.ro/editie-ferma-81234
1< MEA stationar < 1Bals
amadeusmbi

Mesajde nae » 07 Feb 2013, 19:11

D-le Apetrei sa fiti sanatos si dv si fam si familiile de albine .
Munca /pasiune/munca/satisfactie /munca... munca/suflet /munca .
Sper ca incepatorii sa nu faca calcule de genul 300 fam X 50-60 Kg X pret- si asta doar 2 zile pe saptamana ci sa urmareasca ultima parte a interviului .
In curtea dv am vazut multa munca ,in vorba dv pasiune = toata stima .
nae

Mesajde genutzu » 08 Feb 2013, 22:34

CristiTm scrie:frumos interviul felicitari
va rog daca imi puteti raspunde am vazut in film ca nu folositi folia nici podisor, nu le folosit pt ca aveti fundul stupului fix sau aveti o umiditate mai mare in zona si condenseaza mai mult ?

Nu folosesc iarna folia deoarece nu am funduri cu sita si ar condensa puternic. La stupii cu fundurile fixe existenta foliei iarna garanteaza moartea coloniei in primavara..
genutzu

Mesajde andrei_calinescu » 15 Feb 2013, 10:17

Salut Genutzu,

Am avut in sfarsit ragazul sa vad filmul acum. Te felicit.
Am urmatoarea intrebare: pe cateva colonii am vazut semnul "plus". Banuiesc ca e un calificativ. Ce reprezinta?

Ca observatii, fara a dori sa intram in polemici:
- in locul tau as fi fost mai temperat in legatura cu cantitatea de miere obtinuta, nu de alta dar trishtii de la finante, cred ca folosesc astfel de emisiuni ca barometre ale activitatii respective - stii la ce ma refer, fabricare de impozite, etc etc.
- prea putine cuvinte, chiar deloc despre declinul mediului inconjurator, secete, stropiri, etc.

Altfel, totul foarte reusit.
Andrei
andrei_calinescu

Mesajde ignatov andrei » 15 Mar 2013, 21:55

Puietul varos nu produce forme de mucegai. Ataca doar puietul. Acesta este mucegaiul alb, sau mucegaiul comun. Fagurii se topesc. Stupii se flambeaza.
Genutzu, spune-mi ce este gresit in ceea ce am scris mai sus?!?
Unde ai vazut ca nu sunt calm?!? Sa-mi arati o singura postare unde am inceput eu cu contrele. Am postat tot timpul CORECT! E normal - la umila mea valoare - ca apicultor, sa reactionez la cei care sunt "autoritari si cunoscatori" fara motive temeinice! Mai bine am bea un sprit in zona cu multe "OGLINZI"!
ignatov andrei

Mesajde Mircea_63 » 15 Mar 2013, 22:19

Nu ma bag intre doi titani ai stuparitului, dar treaba aia cu rosu e formulata fara nicio logica!

Puietul varos... ataca puietul!
Nu produce mucegai...acesta este mucegaiul alb. Fraza n-are logica!

Eu propun -d-le Ignatov- sa-i cerem scuze lui Genutzu ca am intrat asa incaltati pe pagina lui si sa ne retragem. Am tot respectul pentru cunostintele d-vs apicole, in schimb, ma apuca uneori rasul la modul cum formulati si la ceea ce ar trebui sa fie logica frazei.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde bostina constantin » 15 Mar 2013, 23:17

Acuma eu intreb ;
puiet in sac ' puiet varos ..sunt declarate [in apicultura] boli, Andrei a zis ca boala ,,puiet varos'' [boala], nu produce....
Eu locuind [o perioada], si circuland foarte mult in banat si in general in ardeal, am observat ca multi termeni de exprimare se pot intelege gresit, cateodata chiar invers, de interlocuitor daca e de peste Carpati ;)
Asa ca eu zic sa fim mai atenti, cand discutam cu colegi din zone [ regiuni] diferite, chiar reprezentand aceeasi tara, sa nu intelegem ofensa ;)
PS sa se intelega , ca va apreciez f mult pe amandoi :)
Sanatate va doresc :D
bostina constantin

Mesajde genutzu » 15 Mar 2013, 23:50

stati oamenilor linistiti ca nu se supara nimeni cu nimic!
Faza cu titanii e valabila pt Harnaj si altii ca el. Eu ma multe de bagat la cap.Ignatoave nu ai gresit cu nimic, poate nu ne-am inteles bine sau mai bine zis am inteles gresit ce a vrut sa zica celalalt. Acolo, la rama la care te refereai si tu si eu am vazut pastura mucegaita si posibil si puiet larvar la fel. Nu contest ca e mucegai alb pt ca asa este.Eu ziceam doar ca nu e puiet varos, adica cel putin asta am vrut sa zic. Acum nici nu mai stiu macar pe ce pagina sau la ce topic am zis. sa fiti sanatosi si grija de albine ca ceea ce o sa faceti in urmatoarele 40-50 zile va determina bunastarea voastra un an intreg.
genutzu

Mesajde paul » 16 Mar 2013, 11:22

genutzu scrie:si grija de albine ca ceea ce o sa faceti in urmatoarele 40-50 zile va determina bunastarea voastra un an intreg.

Salut Genutzu !
Si ce ar trebui sa le facem albinelor acum pe vremea asta ... -4 C la Suceava ... maxima zilei ??? Si de luni, marti , cand vezi Doamne vor fi 6C ... incep ploile !!! Si uite asa din 40-50 zile , ramane sa putem face ceva in vreo 10-20 !
Nici macar un zbor de curatire mai "generos" n-a fost ! :evil:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde genutzu » 16 Mar 2013, 18:17

putem face doua lucruri: ele sunt CALDURA SI HRANA. Caldura cat putem noi de mult prin alte metode decat cu ajutorul resoului sau altor instalatii pe curent electric iar hrana putin si des si musai cu aport proteic. Modalitatile de realizare a acestor doua lucruri extrem de importante difera in functie de tehnologia fiecaruia si de cat de mult intelege fiecare necesitatea lor in propria stupina!
daca acum turam motoarele si avem combustibil, ulei si set motor de calitate vom face miere la salcam!
genutzu

Mesajde Tudor20 » 16 Mar 2013, 18:31

Salut Genuztu,
Daca pana in momentul de fata nu am zbor de curatire intens , doar asa , o mica bazaiala la urdinis pe 28 feb , crezi ca asi putea sa incep sa administrez turte cu aport proteic? Am observat, in timpul deschiderii unui stup, ca albinele au punga rectala incarcata. Stupii ii am langa Piatra Neamt!
Merci!
Tudor20

Mesajde genutzu » 23 Iun 2013, 19:32

genutzu

Mesajde cristi_vidican » 23 Iun 2013, 22:17

Mulțumim de recomandare. O delectare să vă ascult, mai ales că aveți competențe polivalente, care pun în valoare bogăția apiculturii.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Donbazil » 23 Iun 2013, 23:35

Sal'tare!
Felicitari domnule!
Am vazut azi la tv. reportajul si mi-a placut. Esti demn de toata admiratia! :idea:
Sal'tare!
Donbazil -Faget
Donbazil

Mesajde BeesDream » 24 Iun 2013, 01:20

genutzu scrie:am sa pun aici la pagina personala filmuletul cu emisiunea facuta de cei de la TVR 2 -ferma decembrie 2012:
http://www.youtube.com/watch?v=tpcg64oI ... e=youtu.be

Domnule Genutzu ati dat niste sfaturi extraordinare incepatorilor in acest clip si nu poate spune nimeni ca sunt niste sfaturi proaste! Sanatate dumneavoastra si familiei, numai bine! Imagine
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?