Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Anca

Mesajde claudia_0218 » 02 Iul 2012, 00:51

Stup 1 rama 8.
Mi se pare cea mai mare batalie pe rama asta care era de miere si pastura.
Desi parca arata ca a fost si cu oua.
Am senzatia ca am citit de pomana atata timp si ca nu mai inteleg nimica :(
Fişiere ataşate
rama8s1p2.jpg
Prima parte
rama8s1p1.jpg
si a doua...
"Te poți împodobi cu penele altuia, dar nu poți zbura cu ele". Lucian Blaga
claudia_0218

Mesajde claudia_0218 » 02 Iul 2012, 01:06

Al doilea stup. Sotul meu a deplasat diafragma ca sa poata manevra mai usor. In mod normal nu e asa labartata...
Fişiere ataşate
stup 2 ventileaza.jpg
Se ventileaza ceva...
stup 2.jpg
Fata
claudia_0218

Mesajde claudia_0218 » 02 Iul 2012, 01:10

STUP2 R1
Fişiere ataşate
rama1s2p2.jpg
partea a doua care nu stiu ce sa mai cred de ea...
rama1s2p1.jpg
rama 1 cu miere si pastura si... oua de trantor cumva?
claudia_0218

Mesajde claudia_0218 » 02 Iul 2012, 01:19

Stup 2 rama 2
Fişiere ataşate
rama2s2matca.jpg
Matca asta e cam la fel ca sambata trecuta. Amandoua matcutele fug de noi ceva de groaza...
rama2s2p2.jpg
rama2s2p1.jpg
claudia_0218

Mesajde claudia_0218 » 02 Iul 2012, 01:26

De acum incolo s-ar putea sa incurc putin ramele ca aveam cam putina baterie la camera si mi-era ca se termina pana termin de pozat.
Rama 3 stup 2
Fişiere ataşate
rama3s2p2.jpg
rama3s2p1.jpg
claudia_0218

Mesajde claudia_0218 » 02 Iul 2012, 01:26

rama 4 stup 2
Fişiere ataşate
rama4s2p2.jpg
rama4s2p1.jpg
claudia_0218

Mesajde claudia_0218 » 02 Iul 2012, 01:32

rama 5 stup 2
Fişiere ataşate
rama5s2cu larve.jpg
Are larve sau oua ... ca s-ar putea sa ma exprim eu gresit.
rama5s2p2.jpg
rama5s2p1.jpg
claudia_0218

Mesajde claudia_0218 » 02 Iul 2012, 01:37

rama 6 stup 2
Fişiere ataşate
rama6s2p2.jpg
rama6s2p1.jpg
rama6s2larve.jpg
larve diverse stadii de dezvoltare
claudia_0218

Mesajde claudia_0218 » 02 Iul 2012, 01:44

rama 7 stup 2 . Rama asta arata tare rau desi e plina de oua, larve etc. Au pus si ele cum s-au descurcat...
Fişiere ataşate
rama7s2lateral.jpg
Lateral
rama7s2p2.jpg
rama7s2p1.jpg
claudia_0218

Mesajde claudia_0218 » 02 Iul 2012, 01:46

rama 8 stup 2.
Rama asta avea miere si pastura saptamana trecuta si acum nu mai are mare lucru..
Fişiere ataşate
rama8s2p2.jpg
rama8s2p1.jpg
claudia_0218

Mesajde claudia_0218 » 02 Iul 2012, 01:54

Nu stiu daca are vreo relevanta dar pozele au fost facute la ora 2 dupa amiaza.
claudia_0218

Mesajde iunicu » 02 Iul 2012, 07:39

Anca de ce te stresezi tu cu designul ramelor? Daca matca ponteaza in rama aia urata inseamna ca e buna. Singura grija este inlaturarea ramelor prea negre in toamna cand matca nu mai depune oua.
Scoate ramele nepontate din mijlocul cuibului. Pe langa faptul ca pot fi considerate de matca drept diafragma, iti rasfira si albina care nu mai cloceste corespunzator. Este mai utila aglomeratia de albina pe rama decat aglomeratia nejustificata de rame in lada.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde aliuta2000 » 02 Iul 2012, 09:03

vezi ca ai si rame care sunt batrane si care trebuiesc inlocuite .
ca un sfat daca nu trece lumina prin ele trebuiesc inlocuite ,
un alt sfat : cam la 3 ani se inlocuiesc ramele intr-un stup aprox 1/3 in fiecare an .
nu ai foarte multa albina in pozele care le-ai aratat , cu exceptia catorva rame care sunt mai pline .
Incearcas sa restrangi un pic cuiburile , dar sa lasi spatiu de ouat pentru matca si stransura pentru albine .
mai multe rame sunt deformate , dar asta se va schimba cu timpul si cu experienta .
multa bafta si nu te(va) juca(ti) fara masca pentru ca nu se stie niciodata cand le sare la basca si se intarata si e mai usor sa previi decat sa tratezi .si nu umblati in stupi in fiecare zi ... uneori e bine sa treaca macar o saptamana sau poate mai mult , altori situatia o cere . Albinele stiu sa lucreze si fara interventia noastra care de foarte multe ori face rau
A.D.
aliuta2000

Mesajde claudia_0218 » 02 Iul 2012, 11:20

iunicu scrie:Scoate ramele nepontate din mijlocul cuibului. Pe langa faptul ca pot fi considerate de matca drept diafragma, iti rasfira si albina care nu mai cloceste corespunzator. Este mai utila aglomeratia de albina pe rama decat aglomeratia nejustificata de rame in lada.

Mda, am gresit ca am lasat rama aia nepontata acolo dar nu prea stiam ce sa facem. data viitoare o scoatem dar mai e o saptamana pana atunci... sper sa nu se apuce sa ponteze pe ea ca din cate vad eu e clar ca am cam multe rame...
claudia_0218

Mesajde claudia_0218 » 02 Iul 2012, 11:26

aliuta2000 scrie:vezi ca ai si rame care sunt batrane si care trebuiesc inlocuite .
un alt sfat : cam la 3 ani se inlocuiesc ramele intr-un stup aprox 1/3 in fiecare an .
nu ai foarte multa albina in pozele care le-ai aratat , cu exceptia catorva rame care sunt mai pline .
Incearcas sa restrangi un pic cuiburile , dar sa lasi spatiu de ouat pentru matca si stransura pentru albine .
mai multe rame sunt deformate , dar asta se va schimba cu timpul si cu experienta .
multa bafta si nu te(va) juca(ti) fara masca pentru ca nu se stie niciodata cand le sare la basca si se intarata si e mai usor sa previi decat sa tratezi .si nu umblati in stupi in fiecare zi ... uneori e bine sa treaca macar o saptamana sau poate mai mult , altori situatia o cere . Albinele stiu sa lucreze si fara interventia noastra care de foarte multe ori face rau

locul unde am eu stupii sunt la distanta de constanta de 70 km, in Furnica langa dumbraveni. nu avem cum ajunge mai des de o data pe saptamana din cauza serviciului. eh, noi cam stim ce trebuie sa facem dar am vrea sa facem mai repede si din pacate albinele au cursul lor pe care nu-l pot schimba. multumesc pentru sfaturi. sa vedem cum putem restrange cuibul duminica astfel ca sa nu stricam prea multe pe acolo.
ma intreb daca as fi facut pozele seara pe la 8 daca ar fi fost mai multa albina, ca presupun ca la ora aceea sunt toate inapoi.
claudia_0218

Mesajde aliuta2000 » 02 Iul 2012, 11:32

claudia_0218 scrie:
aliuta2000 scrie:vezi ca ai si rame care sunt batrane si care trebuiesc inlocuite .

locul unde am eu stupii sunt la distanta de constanta de 70 km, in Furnica langa dumbraveni. nu avem cum ajunge mai des de o data pe saptamana din cauza serviciului. eh, noi cam stim ce trebuie sa facem dar am vrea sa facem mai repede si din pacate albinele au cursul lor pe care nu-l pot schimba. multumesc pentru sfaturi. sa vedem cum putem restrange cuibul duminica astfel ca sa nu stricam prea multe pe acolo.
ma intreb daca as fi facut pozele seara pe la 8 daca ar fi fost mai multa albina, ca presupun ca la ora aceea sunt toate inapoi.

Nu cred ca acea albina te intereseaza ci albina care sa ingrijeasca puietul . Albina culegatoare are rolul de a cara , dar matca oua in functie de cata albina are de ingrijire in stup .ALbina culegatoare se prapadeste in aprox 20 zile de cand incepe sa culeaga si ea va fi inlocuita de actuala albina doica care incepe sa culeaga cam pe la 18 zile dupa ce a iesit , si locul ei va fi luat de actualul puiet capcit si tot asa .
daca ai albina tanara care sa acopere si rame ok pontate , 2 rame pline de puiet sunt mai bune decat 4 rame cu ceva puiet si vor da albina mai multa pentru seria urmatoare , si deci o crestere sustinuta .
Bafta , si nu uita sa scoti ramele vechi pe cat de mult se poate , chair daca sunt cu puiet le dai la margine si cand iese puietul din ele harr afara cu ea si pui la crescut una noua daca nu ai una cladita , daca e cu miere e mai usor ca o extragi si o dai apoi sub forma de stimulare/ hrana tot lor .
Bafta.
A.D.
aliuta2000

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?