TDI scrie:Cam asta ar fi o situatie sintetizata a mai mult de jumatate din stupii mei. Una din observatii - la instaurarea iernii stupii puternici si foarte puternici nu erau asezati in ghem, acum - doar acestia si doar partial mai formeaza un ghem.
alexx scrie:Salutare imi spuneti si mie de ce nu formeaza toti ghemul daca temperaturile totusi sunt destul de scazute?
TDI scrie:Familia de albine reactioneaza la mediul exterior pe baza coordonatelor la care se raporteaza: 1. genetica 2.hrana(polen/miere) vitellogenin 3. constructia lazii, impachetaj si expunerea ei fata de soare, vant, etc.alexx scrie:Salutare imi spuneti si mie de ce nu formeaza toti ghemul daca temperaturile totusi sunt destul de scazute?
Pe scurt: puiet(cand apare), hrana(prea putina), caldura, boala(nosemoza, varooa). Exista doar raspunsuri variabile in functie de fiecare stupina si respectiv fiecare familie de albine.
FLORINELU scrie:imi place evidenta stupilor co acel tabel,buna idea,dar nu stiu cum stabilesti cantitatea exacta de miere din stup la o anumita data. chiar cantaresti fiecare stup
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori