Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pictoru' ! Cu lanseta printre stupi .....

Mesajde iunicu » 30 Iul 2012, 14:35

Mestere, pe mine m-au cucerit istorioarele tale. Povestea cu Troleu m-a amuzat peste poate.
Astept cu nerabdare si alte texte.
Sa traiesti pictore!
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde modigliani » 30 Iul 2012, 15:12

iunicu scrie:Astept cu nerabdare si alte texte.
Sa traiesti pictore!

Un stol de p...p...p...pasari pe Agighiol !

(continuare )

Gabi ! Ce baiat istet !

..................................................................

Dupa ce trecem de ,, dilema " ce-o aveam in legatura cu numele zburatoarelor de pe Agighiol , dupa ce traversam comuna dezamagiti ca nu i-am putut studia grimasa politistului local spunandu-i dezinvolt ca ... noi doar cautam ciocolata cu rom , dupa ce trecem de cateva ori prin dreptul ulitei ce ne-ar fi scos din sat si ne-ar fi condus spre tabara , dupa multe alte discutii amicale in contradictoriu , iata-ne ajunsi si iata-ne in fata unei farfurii umpluta cu generozitate de catre nea Mitica cu o plachie absolut fara egal !

Obositi , obositi atat de ziua respectiva cat si de multitudinea de senzatii ce le intalnisem si le petrecusem in saptamana respectiva , infulecam in tacere din ,, ambrozia " cu gust de peste gatita cu dragoste si simt de raspundere de catre originala noastra gazda . Mai pe urma , pe la sfarsitul mesei , umblam insetati la bidoanele de vin , ne umplem paharele , dam noroc , dar nu inainte de-al invita si pe nea Mitica sa ciocneasca cu noi . V-am mai spus despre el cam ce fel de om este . Este de un bun simt iesit din comun . In timp ce noi ne bucuram de tot ceea ce ne oferea , dansul statea retras in cel mai umbrit loc studiind parca reactiile noastre , parca voind sa se bucure de bucuriile noastre . Mi-aduc aminte ca-n respectivul concediu , nu de putine ori imi dadeam gandurile la o parte si ma-ntrebam ..... ce-o face el , saracu' , in viata lui de zi cu zi , cum o gandi , ce bucurii o avea si ce si-ar putea dori de la viata , cum si-o umple timpul cand nu are pe nimeni prin preajma , nimeni in care sa refuleze indatoritor .

Cum spuneam , il invitam sa stea cu noi la masa , sa manance si dansul , sa nu stea asa retras ca nu este cazul . Se justifica simplu :

- Nu domnilor . Am mancat io , stati linistiti .
- Hai bre , vino-ncoa ! zice Mabusse . Vino , ia loc si mai mananca putin . Doua batai strica , doua mese niciodata !
- Nu dom' doctor . Sarumana . Nu mananc . .... Io mananc urat si n-am dintii toti in gura . Poate va fac sila .
- Hai bre , nea Mitica ! sarim toti cu gura pe el . Lasa treburile astea ! Vino-ncoa' si stai aicia langa mine , ca n-o fi foc !

Greu , reusim sa-l aducem langa noi la masa . Se simtea stingher , se simtea ,, bagat in seama de oameni importanti " , se simtea parca rupt din simplul sau univers . Sau poate ii era teama ca se va simti foarte bine , iar la plecarea noastra de maine .... ii vom lipsi si noi si mugurele de traire necunoscuta pana atunci de el ce-si facea loc in sufletul lui . Nu stiu , n-am mai stat sa ma gandesc la asta , pana azi .... chiar uitasem .
Va mai spuneam ca felul lui de-a vorbi era practic aproape imposibil de urmarit . Intuitiv acceptam ca-i limba Romana . Insa .... parca era pasareasca ! Stiam ca trebuie sa intelegem , ca n-ar fi un efort prea mare sa-i patrundem spusele , dar , daca nu eram ,, energizati " suficient cat sa ne aliniem ,, tainele comunicarii fiintelor superioare " cu ale dansului , nu reuseam usor . Ei bine , in dupa amiaza aia eram .... ,, plini de energie " . Ne uimea , de-a dreptul , usurinta cu care-l intelegeam pe nea Mitica , si , stupefiati ne uitam unii la altii vazand in colegii nostrii cum vorbesc si ei , in aceeasi cantitate de litere doar ca oranduite aleatoriu , si cu un ton mult sub baritonal si ,, grav " , sau , dupa cum era cazul , gaseam fraze in care consideram absolut necesar sa repetam o anumita litera . Probabil pentru o mai buna intelegere a celorlalti .

- Mai nea Mitica , traiti-ar familia matale , ce-i faci bre la plachia asta ? E Dumnezeiasca !!!
- Tata , de data asta ma ajutat si Gabi , baiatu' meu . Dumneavoastra nu-l stiti , c-a fost plecat la Sarinastuf cu provizii . E venit de deunazi , dupa ce-ati iesit la peste . Acu' doarme ca-i frant .
- Cum bre ? Ai baiat asa de mare ??
- Daaaa ! Mare si sanatos , baiat destept , nu prost asa ca mine . A fost si la scoala ! ne spune nea Mitica mandru . Si m-ajuta p-acilea toata ziulica , face toate alea !
- Bravo bre ! Sa-ti traiasca ! Cand s-o scula sa-l aduci sa-l stim si noi !
zice Nae ridicand paharul .

Ca-n orice parinte ce-si incepe ziua si gandurile cu copilul sau , si si-o incheie tot cu si prin el , nea Mitica pus dintr-o data in postura de-a avea ce vorbi cu ,, oamenii importanti " care , iata , il si asculta ,, fascinati " , sare din scaun :

- Da' las' ca-l scol sa-l vedeti ! Acu' ma duc !
- Lasa-l bre sa doarma ! Vine el mai pe seara !
- Nu ! Las' c-a dormit destul . Atatia oameni prin batatura si el porcaie-n odaie ? E rusine mare . Ca n-a fost , e una ! Da' acu' ca-i acilea tre sa vada de oameni !
zice gazda noastra si dispare catre odaie inainte de-al putea noi opri . Si se-ndeparta parca nerabdator sa-si trezeasca odrasla , sa-l aduca repede sa-l cunoastem . Noi pe el , si el pe noi .

Auzim dinspre odaie niste strigate , un dialog ciudat care ..... cu siguranta nu era Romanesc , replicile lui Gabi la fel de neandertaliene si grobiene ca ale lui tata-sau , ceva zgomote de bufneli si tranteli la care ne-am uitat lung unii la altii si tacit am decretat ca n-au cum sa fie venite din violenta , ci poate din vreun soi de manifestare de dragoste ce noi n-o stim , dupa care apare nea Mitica tot singur , asa cum plecase .

- Gata ! Vine ! L-am trezit ! Da' i-am spus sa-si dea cu apa pe fata inainte sa vina-ncoa . E baiat destept , v-am zis , si e rusine sa vina acilea cu ochii lipiti de somn . Vine-acu' !
- Hai bre omule ! Ti-am spus sa lasi baiatu'-n pace . Se trezea cand putea si venea el singur !
- Nu ! Acu' sa vina . Cand zic io ! O fi el destept , da io sun' tac-su ! Vine cand zic io !
- Cum zici matale , bre !
zice Mabusse conciliant , nedorind sa adanceasca vre-un conflict probabil dintre cei doi . Sa vina sa-l stim si noi ! Nu-i asa Pictore ? sa vina acum !
- Da doctore ! Sa vina sa-l stim si noi . Poate vreodata nu-i nea Mitica p-aici si-om avea nevoie de cineva sa ne deschida portile .
- Da domle' ! Sa vina ! zice Livache . Sa vina acum ! Mai ales ca-i si destept cum zice tac-su , am si io cu cine vorbi ceva nou ! De astia m-am saturat o saptamana .

.......................................................

In cateva minute apare ..... Gabi ! Un nume prea mic si prea lipsit de ,, cantitate " pentru a fi purtat de ..... muntele de om din fata noastra . Pret de-o secunda gandul mi-a fost plecat la Gulliver , Gargantua , Godzila , Yeti sau alte personaje gigantice din carti sau filme . Greu de apreciat ce inaltime sau greutate avea . Sunt oameni pentru care aceste unitati de masura parca nu se pot aplica si nu poti nici macar aprecia cat au . Esti doar coplesit de gigantul din fata ta ! Asa si Gabi .

- BUNA ZIUA ! zice simplu si face sa ne vibreze paharele noua si inima-n piept lu' tata-sau . GABI !
- Noroc .... mai .... Gabita !
zice Mabusse pierdut .
- Salut Gabi ! zic eu privind in sus .... de tot .
- Hai noroc ! Ce-ai mancat mah ? zice Livache amuzat .
- Sa traiesti ... flacau ! zice Didel de-a dreptul complexat de talia interlocutorului . Ce-ti da mah tactu sa mananci ? Boillies-uri cu alune ?
- ... NU . ASA-S IO . MARE .
- Aaaaa ! Daaa ? Nu , serios ? Asa esti tu , mare ???
zic eu jumate amuzat , jumate inspaimantat .
- Pictore ....... ,, mergi incet " ! zice Nae insotindu-si spusa cu o privire sugestiva ce ma indemna la maxima diplomatie .
- AAAA ! NU ! DOAR CE-AM FOST LA SARINASTUF ! raspunde Gabi .... inteligent facandu-ne pe noi sa ne privim cu sprancenele ridicate la jumatea fruntilor si provocand un zambet mandru pe fata lu' nea Mitica .

In sfarsit . Pretindem ca .... ceva ne scapa , ceva n-am inteles noi cum trebuie ( doctore , fiti-ar vinu'-al dracu' , e bun rau , da se suie la cap ! ) si-l invitam sa ia loc . Se sfatuieste tamp din priviri cu tac-su , acesta-i da acordul tacit , Gabi sa pravaleste pe scaunul metalic trezind in noi suspiciuni la adresa rezistentei la eforturi mecanice ale picioarelor acestuia .

Odata ce-l aveam la masa era absolut firesc sa-i punem un vin ( ocazie cu care-am descoperit ca paharele de oameni normali erau subponderate pentru .... flacau ) , sa-i punem si lui o portie da plachie si ..... sa facem conversatie inteligenta cu el , asa cum ne-a sugerat plin de mandrie tata-su ca ar trebui :

- Si .... ia zii Gabi , .... care-i treaba ? incep eu timid .... nestiind cu ce sa-ncep .
- CE FUMEZI ? AAAA , D-ASTEA . SI LA NOI ,, ARE " .
- Bun ! Perfect ! Ia o tigare ! Vrei ?
- DA .
- Deci .... , ce zicea Pictoru' ? Care-i treaba ?
insista si Nae .
- CARE TREABA ?
- Pai .... zii si tu ceva !
- AM SI BARCA !
- Ia-uzi ! Are si barca ! Bravo , bai Gabi ! Ai barca ! De care ?
- DA , DA' NU-MI INTRA TOATE ALEA-N IA . IO AM VRUT DA' N-AM PUTUT !
- ..... Nu-ti intra toate ? Nasol . Pai ..... cum ai incercat ? Zi-ne si noua , sa stim si noi !
- AM MAI PATIT ASTA PE RAZELM , ANU' TRECUT CAND A DAT GHEATA !
- ????? Daaaa ? Siiiii ? Cum a fost ?
- I-AM SI ZIS LU' ALA , CA IO NU FAC ASA CEVA !
- Daaa ??? I-ai zis ? Bravo ! Asa-i trebuie ! .... Da' .... cui ai zis tu asta ?
- AM AJUNS TARZIU , PE LA 10 ! CE SA MAI FAC D-ACOLO-NCOLO ?

Imaginati-va o masa plina de oameni , care cum a fost prins de inceputul ,, discutiei " . unii cu paharele ,, in drum " spre gura , altii cu tigarile sprijinite pe scrumiere , unul in drum spre buda si oprit in cadrul usii cu capul intors , cu privirea fixa si uitand de ceea ce-l facuse sa se ridice , in capul mesei un bust gigantic terminat in extreme de doua brate cat doi busteni , in sus cu un gat de dimensiunea unei galeti de nada , pe care se aseza o capatana uriasa , invelita de un par des si canepiu sub care gaseai o singura spranceana de cca 30 cm / 5 cm care umbrea cu generozitate doi ochi mijiti si somnorosi dar lipsiti de ura ( de fapt lipsiti de orice ) , un nas ,, borcanic " si doua buze ce aratau mai mult decat clar ca ..... avem foarte putin vin ramas pentru ultima seara la Valea Nucarilor !
Singura figura normala , fericita sau zambitoare din intreg cadrul respectiv , era a lu' nea Mitica ! Era scufundat in mandrie paterna privindu-si odrasla la masa cu ,, domnii de la Bucuresti " discutand ,, treburi serioase " !
Scutur vehement din cap spunandu-mi si ambitionandu-ma sa-i ,, dau de cap " situatiei , mi-l fac din priviri pe Livache aliat in scopul ce mi-l propusesem si continui :

- Da Gabi ! Era deja tarziu ! Daca plecai si tu mai devreme ..... poate se rezolva ceva ! spun eu raspunzand la .... nimic ! Livache intervine in forta sa ma ajute :
- Da Pictore ! Daca pleca mai devreme ..... era ceva , nu ?
- AU LUAT TREI PLASE PLINE DE ALBITURA , AI DRACU' !
zice Gabi tamp .
- Mai Gabi ! Stai asa ! zice Nae . Mai frate ! Noi nu ne intelegem deloc ! Tu ce zici acolo ?
- NU DOMNU' , N-AI INTELES ! IO N-AM VRUT SA MERG DELOC !
- Unde n-ai vrut mah sa mergi ?
intervine Mabusse usor iritat .
- TI-AM ZIS ! PE RAZELM !
- Cand Gabi ? Asta iarna ?
- NU !
- Da' Cand mah ? Nu ziceai tu de asta iarna cand a dat gheata ?
- NU ! ACU' CAND AU VRUT MALAIU' , ULEIU' SI FAINA !
- ???????????????????????
- N-AI INTELES . STAI SA-TI MAI SPUI ODATA ! FII ATENT ACILEA .....
- Bine ! .... Hai ! .... Ia-o de la capat , da'-ncet , sa intelegem !
zice Mabuse scos din minti !
- AU PLECAT EI TREI , LA-NCEPUT . AI INTELES ?
- Nu . Tu du-te mah , si pisa-te ! Ce-ai ramas in usa ca prostu' ?
- ... Las' ca ma p*s p-orma . Tre' sa vad ce se-ntampla !
- Las' ca-ti zicem noi !
- N-aveti cum .....

....................................................................

- Gabi ! Deci ! Despre ce vorbim ?
- PAI VA SPUNEAM CUM E TREABA !
- Care treaba ?
- PAI CU BARCA , CAND AM FOST IO CU MALAIU' !
- Livache ! Stai ! Piua ! Gabi , ia tati o tigare , trage bine din ea , noi ne calmam , si-o iei de la capat . Bine ?
- N-AM MAI LUAT-O ODATA ?
- Ba da ! Mai ia-o odata !
- Spune-i mah s-o ia de la capatu' alalaltu' ! Poate suntem noi ,, dusi " si nu-ntelegem !
- Bah ! Ia taceti din gura si lasati baiatu' sa spuna el ce-are de spus , si nu-l mai interupeti ! Va bagati voi aiurea-n seama si-l zapaciti ! Zii Gabi !
- ASA . CAND AM AJUNS ERA TARZIU . SI-A RAMAS PROSTII FARA MALAI . CA BARCA N-O MAI AVEAM DE ANU' TRECUT . DA' I-AM ZIS SI LU' ALA SA VINA CAND POATE , CA-L REZOLV IO .
- ...................... ???
- Fratilor , Caragiale ..... e la cresa , grupa mica ! Sa mor eu !
- ........ Du-te ma si te pisa , n-auzi ?
- Nu plec nici daca ma p*s pe mine ! Tre' sa stau aici sa vad !!!
- HAI CA NU-I ASA-NTUNERIC . O IEI DUPA GARDUT LA DREAPTA SI DAI DE STUFU' ALA . IO ACOLO MA p*s !
- Mabusse , ce-ai pus frate-n vin ? Coca ?
- Bah ! Terminati cu prostiile ! Asta-i caz medical , si vreau sa inteleg !
zice Mabusse profesional .

Ca sa fi la peste si sa nu-i auzi vocea lu' Didel , ..... trebuie .... sa nu fie acolo !!! Toata seara Didel tacuse si se uita ori prin ochelari ori pe deasupra lor . Saracu' , ca si noi nu intelegea nimic , insa eforturi depuneam toti s-o putem face . Ceva ne scapa , si asta ne irita la maxim !

............................................................

Dezarmat , Nae , spune :

- Mai Gabi . Uite cum facem : tu spui ce-ai de spus , noi intelegem sigur , da' nu azi ! Maine , promitem ca ne gandim la ce zici tu , si pana plecam d-aici iti spunem parerea noastra . Ok ?
- CUM VRETI DUMNEAVOASTRA , DOMNU' NAE . IO NU MA SUPAR .
- Perfect ! Mai pune-i mah baiatului un vin , lu' nea Mitica la fel , si lasati-l sa spuna !
- SPUNEAM CA M-AM CERTAT CU EI , CA IE PROSTI ! IO LE-AM ZIS DE ANU TRECUT !
- Bravo Gabi ! Foarte bine ! Da-i inainte , zii !
- PAI DA ! CA D-AIA L-A SI LASAT AIA A LU' SACOTEI ! DE PROST CE IE , D-AIA !
- Si el ce-a zis ?
- CE SA ZICA ? A ZIS CA LUI NU-I TREBE BARCA !
- Ahaaa ! ..... Da' malaiu'-i trebuia ?
- CARE MALAI ?
- Ala de ziceai ca l-ai dus cu uleiu' si cu faina !
- CARE ?
- Pai n-ai zis tu ca ai dus ulei , malai si faina ?
- AAAA ! DA , DA' ACUM NU DE-AIA SPUNEAM !
- Gabi ! Schimbam iarasi ! Tu ..... zii ce vrei tu ! Noi .... nu mai vrem nimic ! Bine ?

Se ridica Didel , ia paharul solemn de pe masa , cu un ton aproape neantalnit la el se intoarce spre nea Mitica :

- Nea Mitica , sa-ti traiasca ! Ai o minune de baiat ! Destept , gospodar , muncitor si ,, painea lu' Dumnezeu " ! Sa va dea Dumnezeu sanatate ! Hai noroc ! Si tu Nae , .... du-te si te pisa ca nu mai spune nimenea nimic ! Care mai scoate o vorba-n seara asta ..... doarme cu Gabi !
modigliani

Mesajde modigliani » 31 Iul 2012, 04:37

Bai fratilor - sper sa nu luati drept reclama ce scriu acum aici - cum ati aflat probabil deja , o vreme n-am putut avea acces la net . N-am mai "mazgalit" nici p-aici nici pe la Anunturi . Am intrat acum acolo si-am gasit cateva MP-uri carora nu mai are rost sa le raspund . Sunt de cateva saptamani bune si cu siguranta orice raspuns ar fi fost tardiv .

Probabil ca p-aici stau userii mai mult decat p-acolo , si pe aceasta cale imi cer mii de scuze celor ce mi le-au trimis si si-au exprimat dorinta unei colaborari . N-as vrea vrodata ca dansii sa creada ca le-am ignorat . Ci pur si simplu mi-a fost imposibil sa accesez NET-ul , mail-ul , contul de pe Anunturi .

Cele bune !
modigliani

Mesajde modigliani » 01 Aug 2012, 02:38

" Lături " inghetate.....

......................

Inceput de Aprilie , 2004 .

Aveam o lucrare la Pitesti , mai exact intretinerea periodica a acesteia . Baietii din echipa de atunci erau pescari cu totii . Bogdan , Cristi Duda si Sile . Sile , .... mai putin , insa el era responsabil cu entuziasmul . Da , exact cum auziti ! Responsabil cu entuziasmul . De cate ori se nimerea de prindeam noi vreunu' mai rasarit , Sile deborda de fericire : ,, Bravo , bai Pictore ! Bravo ! Da , mah , sa beau ! Uite ce peste frumos a scos asta ! "

Daca aveam treaba la Pitesti cel mult 30 de minute , si nimic altceva de facut in ziua aia , zic baietii :

- Bai Pictore , cand terminam acolo , nu dam si noi undeva la peste ?
- Pai unde vreti voi sa mergem , mah ?
- Nu stiu frate ! Te intereseaza ! N-am vazut un mal de garla din toamna ! Turbez !
- Da bai nene ! Are dreptate asta ..... . Unde-o fi , numa sa ,, dibuim " un baboi , ... acolo !
- Bah ! Uite unde zic eu : mergem mai la munte si dam in Valsan .
- Unde dracu-i asta ?
- Mergem pan-la Curtea de Arges , o luam pe drumu' de Campulung , si la un moment dat facem stanga spre Bradetu . Pe tot traseul asta intalnim Valsanul .
- Pai , ... ce peste gasim noi acolo ?
- Mreana si Pastrav .
- Soto ? Poate mergem , dracu' , degeaba !
- Soto ! Acolo merg eu cu cortu' si am prins . Nu o data , de fiecare data cand merg !
- Hai ! "

....................................................

Pe la 8 30 h , cu treaba terminata la Pitesti , ne indreptam spre Curtea de Arges . Lasam in urma si frumosul oras dintre dealuri , trecem de manastire si o luam pe drumul spre Campulung . Prima localitate dupa Curtea de Arges este Valea Iasului , urmata si aceasta de o multime de satucuri care mai de care mai cochete , mai frumoase , mai neaose . Mergand insa spre munte , aceste satucuri , care mai de care , la fel , erau mai ninse si mai neanfrunzite . Nu luasem asta-n calcul . La noi in campie primavara se aratase destul de generoasa . P-acolo insa .... se mai lasa inca asteptata . Curtile , insirate , de aici din drum catre padurile de la poalele muntilor erau din ce in ce mai albe si inca ne dezvelite de troieni .

- Unde dracu' mergem noi , mah ? La copca ???
- Taci dracu' din gura , bai Bogdane ! Unde copca pe rau ?
- Stiu , mah , ce zici ! Zic si eu asa ! Nu vezi ? Noi suntem in pulovere si adidasi , si aici e zapada cat cotetele la caini !
- Acu' ce vrei ? Am ajuns , dam si noi putin la peste ! Asta e ! Daca nu ne-am gandit ?
- Prindem noi ..... draci ! Ascultati aici la mine ! "

.....................................................

Nu ne-am putut opri nicaieri pe malul Valsanului pana in comuna Bradetu . N-am gasit nicaieri un locsor care sa ne inspire , asadar am urcat pana acolo . Pentru cei ce nu cunosc drumul , acolo se termina asfaltul . Este ultima localitate din sirul inceput cu Valea Iasului . De la Bradetu-ncolo poti continua pe un drum de exploatare forestiera , drum ce se termina undeva la poalele Ceahlaului . Niciodata , insa , n-am urcat pana acolo .

De la finele asfaltului , odata cu drumul de criblura , esti intampinat cu generozitate de salbatica natura ! Vara mai urcasem pe acest drum . Este un vis ! Practic urci printre doi versanti montani pe fundul unei prapastii marginite de acestia . Pe fundul acesteia este acest drumeag ce alterneaza splendid cu raul Valsan . Privind catre in sus , spre oricare dintre acesti versanti , uneori atat de abrupti sunt , incat iti dau senzatia ca urmeaza sa se pravaleasca pe tine . Soarele aproape ca nu ajunge la drumul acesta . Este impiedicat de padurile de brazi si de steiurile verticale de stanci , ceea ce contribuie la misterul drumetiei . Toata aceasta priveliste se intinde pret de 8 km , dupa care cei doi versanti se departeaza unul de altul lasand loc unei gigantice poieni de cca 45 ha ( asa am auzit pe localnici ca apreciind suprafata ) , poiana prin care serpuieste Valsanul cristalin . Acolo voiam sa ajungem , indiferent ca , deja , zapada era de aproximativ 50 - 70 cm . Repet , eram echipati de primavara de campie .

Insa ceea ce face obiectul acestei povestiri erau ..... niste turturi gigantici scursi pe acei versanti .
Sus pe munte , acolo unde soarele se putea lafai printre brazi , zapada incepuse sa se topeasca si sa se scurga catre drum , unde ingheta in forme si siluete inimaginabile ! Si nu doar atat , ci , cunoscuta zona ca fiind bogata in diverse minereuri , pe masura ce apa spala muntele dizolva , probabil , aceste minereuri si capata culoarea acestora . Erau gheturi de culori turqoise , caramizii , albastre , verzui , galben-ocru , ..... si altele ! Absolut inimaginabil !

- Pictoreeee ! Sa fiu al dracu' ! Nu se poate asa ceva !
- Bai nene , ............. eu am ramas fara cuvinte !
- Uite la turturele ala ! E cat un bloc de 4 etaje !
- Si ce culoare are frate ! Nu-mi vine sa cred !
- Stii , frate , cum ma simt acum ?
- Cum , mah ?
- Zici ca-s Alice in tara Minunilor !
- Si ziceti ca n-avem cum sa facem poze ?
- Nu ! N-am luat aparatu' !
- Imi vine sa ma-npusc ! Cui sa povestesti asta si sa te creada ? "

Intradevar , ceea ce vedeam noi era mult dincolo de limita imaginabilului ! Turturii aia aveau dimensiuni colosale si culori parca desprinse din vise . Fuioare de culoare se rasuceau intre ele ca-ntrun dans nebun , se amestecau alocuri de unde rezultau si alte noi combinatii de culori , se mai intampla sa fie cate o pleznitura prin intreg sloiul , pleznitura ce avea culoarea aceeasi dar mai alburie si dadea intregului ansamblu inghetat imagine de bloc de marmura . Toti , fara exceptie , ramasesem ,, interzisi " . Uitasem de frig , uitasem pentru ce suntem acolo , uitasem ca ar trebui sa ne uitam la ceasuri , ..... uitasem de lume !

La un moment dat , Bogdan , coplesit de senzatii si de grandoarea privelistii , incearca sa scape si sa ne mobilizeze catre malul Valsanului . Uitandu-se pierdut catre un sloi gigantic de culoare turqoise- alburie sagetata de fuioare albastrui si verzui ne zice :

- Uite bah ! Uite la ala d-acolo !
- Asa ! Ce-i cu el ?
- Culoarea lui ! De ce-ti aduce aminte ?
- Nu stiu , mah ! Zii ! Ce-i in capu' tau ?
- Zici ca-s laturi inghetate la mamaia pe strada pe langa gura de canal !
- ...... Fir-ai al dracu' de ****** !!!!!!! Cum poti , mah sa compari asta cu laturile lu' mata mare ?
- Pai pot , mah ! Daca-s la fel la culoare ?
- Haideti , mah sa mergem ! A dat asta cu mucii-n fasole ! Tampitule !

.................................................................

Am urcat pana in poiana de mai sus unde ne-a intampinat un soare generos de primavara , soare care se reflecta vesel in valtorile Valsanului . Printre troienele de pe malul acestuia ne-am facut loc si ne-am apucat de pescuit . Sincer , nu credeam ca vom prinde ceva . Intradevar , verile , se intampla sa mai prind 2 - 3 pastraviori pe care-i eliberam imediat . Acum insa chiar nu ma asteptam la vreo captura .
Insa dupa cateva lanseuri ..... primul pastrav se arata interesat de micutul vobler argintiu ! Dupa el inca unul , si inca unul , si ..... pana la 8 bucati ! Parca nu ne venea sa credem ca suntem atat de rasfatati de soarta in acea zi ! Cel mai bucuros era Sile ! La fiecare dintre cei 8 pastravi , indiferent de autorul capturii , chiuia extaziat de rasuna poiana ! ..... N-aveam ce sa-i facem . Mai ne facuse asta , si nu o data , ci de fiecare data cand ne-am incumetat sa-l luam cu noi la peste . Asta e Sile , si gata ! Vrei liniste ? Il lasi acasa ! Punct !

Insa timpul trecea pe nesimtite . Se facuse aproape 16 00 h , ori la data aia se putea lejer numi seara , deja . Soarele nu ne mai incalzea . Se dusese dincolo de brazii de pe piscuri lasand in urma lui temperatura ce , de fapt , trebuia s-o aiba zona respectiva la acea data . Strangem repede , ne aruncam in masina si plecam catre Bradetu cu gand sa admiram inca o data , din fuga de data asta insa , minunile de gheata ce ne taiase respiratiile la venire .

Va spuneam ca drumul dintre Bradetu si poiana in care pescuisem este de 8 km . Ei bine , dupa doar 1,5 km , privind in fata pe drum vad ...... un gigantic munte ..... de zapada ! Pret de cateva secunde am crezut totusi ca este doar o iluzie si ca urmeaza sa disting o curba a drumului , vreuna ce se ascundea ochilor obositi de marea de alb ce-o privisem toata ziua . Dar nu ! Pe masura ce ne apropiam se distingea din ce in ce mai clar ca este ..... un munte de zapada !

Ca sa ne fie si mai evident ceea ce refuzam sa credem , faptul ca eram pe munte prizonierii unei mini avalanse de zapada , in troianul respectiv se distingeau printre bulgarii albi tulpini de brazi mai mititei ce putusera fi smulsi de caderea agresiva a zapezii ! Ne frecam la ochi si nu ne venea sa credem !

- Nu ! ..... N-are cum ! ..... Asta n-are cum !!!
- Cum mah ??? ..... Cum adica , ..... sa plec la peste si ..... sa ma prinda avalansa !
- Uite !!! ..... Asa cum vezi !!! Ai plecat la peste si te-a prins avalansa !
- Cum sa-i zic lu' nevasta-mea ca am ramas la peste ..... ca m-a prins ..... AVALANSA ???
- Ii spui , si gata ! Asta e !
- Poate crede a ta ! Insa a mea zice direct ca am ramas la femei !
- ..... Mda ! Nu m-am gandit ! Si-a mea o sa zica la fel !
- Pai , ..... hai sa dam zapada !
- Maaaah ! Tu nu esti normal ??? Aici sunt doua trenuri de zapada ! Cu ce vrei tu s-o dai la o parte ? Cu lingurita ??? Nici casma n-avem la noi !
- Bun !!! Ce facem ?
- Hai inapoi in poiana . Era cabana aia acolo si am vazut lume . Poate stiu aia ce facem .
- Vrem , nu vrem , doar asta putem sa facem . Hai ! "

Ne-am intors in poiana unde , intradevar , se aflau ceva cabanute . Vara , acestea au statut de ,, boutique " . Gasesti tigari , sucuri , bauturi , criossant-uri, snacks-uri , seminte si altele , insa la preturi duble fata de ce gasim acasa . Intr-un fel e firesc ! Doar nu urca pana acolo masina de distributie cu marfa . Acum insa , golite de marfuri , cu 2 - 3 mese in mijloc , tin loc de bodega pentru muncitorii din exploatarea forestiera de mai sus de pe munte . Am aflat atunci ca acestia , la terminarea programului se opreau sa bea ,, una mica " . Norocul nostru ! Mai ales pentru faptul ca exploatarea fusese deschisa ..... cu doar doua zile inainte ! Si mai ales pentru faptul ca la ora aia inca mai erau pe munte si nu coborasera in sat ! Daca mai stateam inca 30 ' p-acolo ..... ramaneam singurii de pe munte si ne-ar fi scos astia a doua zi dimineata d-acolo !

Noi , isterizati la maxim , dam buzna-n bodega si incepem sa le povestim febril ce-am patit :

,, - Domle' ! A venit avalansa ! S-a inchis drumu' ! N-avem pe un' s-o luam ! Aici ramanem !
- Hei ! .... Hei ! .... Tinere ! Ia-o-ncet ! Ce zici ca s-a intamplat ?
- Zapada ... multa ... pe drum ... mai jos la vale ... noi la peste ... a cazut cu tot cu pomi .... n-avem haine ... ce-i zic nevesti-mii ....
- Mai Gheorghe , ce ,, zice " astia , mah ?
- O fi cazut iar namete de pe munte , mah !
- Mai ai motorina la lama aia ?
- Am . Doua butoaie .
- Auziti mah baieti . Va scoatem amu . Numa' stai nitel aici la soba sa terminam si noi cinzecile astea .
- Unchiule , da-ti-ar Dumnezeu sanatate ! Mai dam noi un rand , numai sa ne scoateti !
- Bine , mah .... ! Mai da un rand , atuncea ! "

Dupa inca ,, UN " rand , aproape la ora la care se intuneca afara , oamenii muntelui s-au apucat de treaba . Mergea foarte greu . Zapada ce cazuse era zapada uda . Zapada incalzita de soare pe tot parcursul zilei . Uda fiind , era si foarte grea si extrem de bine tasata in timpul caderii . Incarcand acestia sa sape pana la drum ar fi durat , probabil , toata noaptea , asa ca i-am rugat sa treaca cu lama peste muntele de zapada si sa ne croiasca drum atat cat sa putem noi trece . Ne-au inteles si asa au facut , ne-au ajutat pe noi sa trecem dincolo dupa care au ramas sa-si faca drum pentru camioanele incarcate cu trunchiuri de brazi .

- Domnilor , multumim mult ! Sa va dea Dumnezeu sanatate !
- Mereti cu bine , mah flacai !
- Hai ! Ramaneti cu bine ! Sanatate acasa !
- No ! Drum intins ! .... Auziti mah ??? Da' ce catati voi la munte , ca nu v-am intrebat ?
- Ce sa catam unchiule ? Uite , eram la peste !
- .... La....... unde erati , mah ??? La peste ??? I-auzi bah Gheorghe ce ,, zice " astia ! Cica ,, era " la peste !
- Ha.. ha.. ha.. ! Si va mai mirati , mai flacai , ca arunca fomeile alea dupa voi ,, pan " casa cu ceva ! Ha.. ha.. ha ! No , .... mereti sanatosi !"
modigliani

Mesajde modigliani » 19 Aug 2012, 10:02

Augustine , ti-am promis ca-ti aduc prima lucrare facuta dupa accident . ;)

Iaca ..... amicii mei sunt pe Dunare . Eu inca nu pot pescui ( nu pot mulina ) . Dar cu gandul la ei .......
Fişiere ataşate
25072012091.jpg
modigliani

Mesajde augustin » 19 Aug 2012, 11:18

Multumesc, Modi!
Nu ti-am mai cerut acordul sa folosesc lucrarea, dar in cinstea ta o pun la avatar.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde modigliani » 19 Aug 2012, 12:39

augustin scrie:Multumesc, Modi!
Nu ti-am mai cerut acordul sa folosesc lucrarea, dar in cinstea ta o pun la avatar.

Mersi si eu pentru apreciere.

Spune-mi , vrei ceva anume pentru avatar ? O imagine , o idee , reprezentarea a ceva anume ? Daca-mi faci cinstea de-a-mi pune lucrarea la avatar ..... barem sa-ti dedic ceva . Lucrarea in sine ti-o trimit prin Fan Curier cu dedicatie .......
modigliani

Mesajde modigliani » 19 Aug 2012, 13:08

iunicu scrie:Mestere, pe mine m-au cucerit istorioarele tale. Povestea cu Troleu m-a amuzat peste poate.
Astept cu nerabdare si alte texte.
Sa traiesti pictore!

Prietene , nu toate au hazul celei cu Troleu . Insa mai toate povestile mele sunt cu si despre oameni . Oameni cu trairi , cu sentimente , cu ..... bune , cu rele .
Iata una ce vine , deloc intamplator , pe fondul ultimelor discutii in contradictoriu dintre mine si alti useri . Cer iertare tuturor celor pe care i-am deranjat cumva prin pozitia mea ......

Unde ajungem , fratilor , daca nu gasim in noi puterea de conciliere ?

..................................................................................................................

Bezna pe Dunare...

- Bai Cristi ! Terminati , bai fratilor , cu ,, balamucul " asta ! De doua zile n-aveti stare ! Lasa-l in pace !
- Cum , mah , sa-l las in pace ? Una - doua , se-mpiedica de mine ! Aia nu-i bine , aia nu-i la locul ei , i-am miscat lansetele , i-am varsat momelile ! Tu nu vezi ca-l ,, mananca " ?
- Cristi ! Ce ti-am facut eu mai nene ? Nu e Pictore asta ! Treaba e ca-l deranjez ! De cand am ajuns aici imi cauta carcota ! Fii atent Cristi la mine : nu mai pupi tu iesire cu mine la Dunare toata viata ta !
- Sa te-auda Dumnezeu ! Nici sa nu te mai vad la un km de mine pe maluri de Dunare !

Intradevar , eram de doua zile undeva pe la Calarasi . Astia doi , Cristi si Radio , nu ,, aveau " loc unul de altul . Se certau din toate prostiile , se enervau reciproc , faceau sa planeze asupra intregului grup o atmosfera tensionata , o atmosfera ce nu dadea loc celei pe care-o cautam acolo sa se faca simtita .
Era greu de tot sa poti decide care are dreptate . De fapt , daca intrebai pe oricare din grup , inclusiv pe ei doi , nu aveai cum sa afli de la ce pornise treaba asta . Problema se adancea de la ora la ora prin faptul ca , daca la inceput eram chiar usor amuzati de ,, dialogul " dintre ei , pe rand ne ,, aliam " unuia . ..... Asta e , asta e firea omului . Simte nevoia sa dea cuiva dreptate . Este mult mai usor decat sa dai ambelor tabere sau sa le judeci pe amandoua .

Spre finele zilei a doua de sedere deja simteam ca lucrurile scapa de sub control . Existau tentative de gatit separat ( pe gasti ) , preferinte de grup seara la sprit , evitarea ostentativa a unei intrebari si implicit a unui raspuns din grupul ,, oponent " , intr-un cuvant iesirea era de ,, bacanie " . Am incercat in mai multe randuri sa ameliorez problema . Am preferat sa o las mai moale cu pescuitul si sa incerc sa discut cu ei , sa le distrag atentia si energia de la ,, conflict " , in ideea ca daca reusesc o sa-mi priasca atat mie cat si celorlalti mai mult decat ..... jumate cu firele-n apa , jumate atrasi de ,, blandeturile " lor . A fost imposibil ! Pe masura ce incercam sa ma apropii de vreunul din ei ma trezeam eu in ,, focuri " :

- Ce mai vrei Pictore ? Taci dracu' din gura , vezi-ti de betele tale ! Si cu asta sa nu mai te prind la Dunare !

Fireste , in linistea de-acolo , ,, asta " auzea si ,, percuta " :

- Ce-mi trebuie mie , mah , sa-mi dai tu voie la Dunare ? Uite , vin cand vrea si unde vrea muschiu' meu ! ..... Clar ???? ..... Si tu Pictore , nu-i mai sopti ca sa ne-mpacam ! Nu nene ! M-a enervat rau ! Lasa-l in pace , ca-i major si vaccinat ! Nu te mai baga aiurea !
- Ia stati , mah , putin ! Voi nu cumva exagerati ? Cum adica sa nu ma bag ?
- Pai ce , esti nevasta-mea ?
- Nu-s nevasta-ta , da stau cu tine 4 zile incheiate aici , si n-am de gand sa-mi stric pescuiala ca aveti voi ,, scame-n sange " !
- Nu-ti convine , da-i drumu' acasa ! Hai , si nu ne mai f ... te cu d-astea !

In momentul ala am vazut negru-n fata ochilor ! Eu , incercand sa fiu conciliant , lasandu-mi tot si toate , eram ..... trimis acasa ! Si nu doar de cel ce facuse afirmatia , ci si de celalalt care , iata , dupa doua zile de contraziceri , prima oara era de acord cu ,, dusmanul " , nu prin vreo afirmatie ci prin tacere si priviri ,, de acord " .
Cum probabil va imaginati , m-am enervat peste masura si , in maxim 30 minute aveam toate bagajele in si pe masina . Varfurile lansetelor erau scoase prin haion cu ramele in carlige , cortul transformat in sac cu toate bagajele-n el , vase , ceaune si partea mea de provizii aruncate peste toate celelalte din masina .

De jos de pe mal le era greu sa vada ce-i cu ,, agitatia " mea de sus de din tabara . Prima lor reactie a venit cand au auzit masina pornind . Au urcat repede malul si au incercat sa ma opreasca . Dar , caum v-am spus ,, pocneam " de nervi . Fara cuvinte am plecat in tromba . La nici 2 minute de la plecare au inceput sa ma sune :

- Pictore , ai innebunit ? Vino dracu'-napoi ! Uite , ti-ai uitat minciogul !
- Unde pleci mah ? Acasa ? Ca daca te duci acasa , merg si eu ! Nici eu nu-i mai suport p-astia !
- Bine , mah ! Calmeaza-te , ia doua-trei beri in sat , si vino-napoi !

Si tot asa ... Insa eram chiar hotarat sa plec . Reusisera sa ma scoata din sarite . In scurt timp mi-am oprit telefonul si am oprit undeva pe dig sa ma schimb de haine pentru drum . In timp ce ma schimbat am vazut o rampa ceva mai salbaticita ce ducea la mal . Din curiozitate am intrat cu pasul sa vad unde duce si am gasit unul dintre cele mai frumoase si salbatice locuri de pescuit pe care vreodata le-am intalnit .
Acum ..... ma ofticam ca decisesem sa plec . Insa .... nici inapoi nu voiam sa dau ! Nu ! Pai ... ce rezolvam ? ,, Uite capra , nu e capra " ! Si-am alunecat intr-un soi de sentiment total tampit in care nu stiam ce anume e mai bine sa fac : Sa ma-ntorc , sa merg mai departe spre casa , sau ....... , da , asta e , .... raman aici singur !!! Mama ce idee misto aveam ! Singur pe malul Dunarii , fac ce vreau , mananc cand vreau , prind cand o fi , cand nu prind dorm in liniste , ..... e perfect !

Mi-am incropit in graba un simulacru de tabara , am scos din masina minimumul necesar pentru noaptea ce urma , mi-am aruncat inapoi in Dunare lansetele si ..... gata ! Era beton ! In scurt timp s-a inserat , mi-am facut o vatra mica in care mi-am facut un foculet , mi-am pus o tarie , si in fata lansetelor m-am ,, pierdut " in ganduri si-n valurile Dunarii . Era absolut minunat ! Cam .... liniste , este adevarat , dar linistea aia era exact ce aveam nevoie dupa doua zile de discutii contradictorii interminabile . Eram doar eu cu gandurile mele , taria mea , tigarea si-u pulovar aruncat neglijent pe umeri .
M-a luat somnu'n scaun . Nu stiu pana la cat am dormit , cert este ca la un moment dat cand m-am trezit era bezna totala , Focul se stinsese , luna plecase dupa o padure de plopi , crestele valurilor nu mai reflectau deloc . ..... Bezna totala !

Si brusc am sarit in exact opusul sentimentului de-l aveam cu cateva ore inainte ! Eram .... ingrozitor de singur . Am incercat sa-mi suplinesc teama de bezna si de singuratate tot cu ganduri insa n-am reusit . Nu aveam ganduri atat de puternice incat sa-mi abata sentimentele de teama si singuratate . Printre altele ma intrebam :

,, Ce caut eu aici ? Cum am ajuns sa fiu singur pe Dunare , in cea mai intunecoasa noapte posibila ? Cum am ,, alunecat " intr-o asemenea situatie ? De ce ? Din cauza a ce ? Din cauza cui ? ..... Mda , din cauza alora ! Nu se mai putea , frate , cu ei ! Innebunisera de tot !
Iar eu ? Un fraier ! Ce ma bag eu aiurea peste ei ? Sa-mi sara mie-n cap ? Si daca stau mai bine sa ma gandesc , eu am vrut doar sa fie bine ! Gata , nu ma mai bag ! Sa fie clar ! Facerea de bine , ..... ! "

Asa am oscilat o vreme in noaptea aia , cu genul asta de ganduri . Dupa inca o vreme , dupa inca vre-o ora am inceput sa derulez gasca ,, nebuna " prin minte :

,, Cristi , .... e super baiat , cam ironic catodata ! Radio , ..... la fel ! Cam tare-n gura , dar nu-i rau la suflet ! Ovidiu , ..... isi vede de-ale lui , nu deranjaza deloc , doar sa nu-i dai doua feluri de bauturi intr-o zi ! Paul , ..... hmm .... nu stie ce vrea , cu cine sa tina , dar la necaz sare primul ! "..... Samd !

I-am luat pe toti la rand , si-n virtutea supararii mele incercam sa le gasesc pacate . Pacate care sa ma faca sa ma simt bine pentru decizia ce-o luasem . Decizia plecarii ! Insa ..... nu reuseam ! Nu reuseam deloc ! Eram izbit in ganduri de ceea ce aveau fioecare mai bun in el ! Fireste , toti au ,, bube-n cap " . Insa calitatile lor , cele ce au facut sa ma ,, aplec " spre prietenia cu ei , cele ce-i definesc si-i contureaza pe fiecare-n parte ca fiind oameni cu care ..... muti muntii sau ti-i pui la rana ...... imi lipseau in acel moment !

Pe bezna , probabil in jur de 03 00 h , mi-a luat si mai putin timp strangerea bagajelor . Si cu ele taras dupa masina am dat buzna-n tabara ! Ca sa-mi fie intrarea cat se poate de triumfala am intrat cu claxon continuu , am parcat cu frana de mana incat aproape am calcat un cort , cu sticla de tarie scoasa pe geam am inceput sa urlu la ei :

,, - Baaaaaaah ! Desteptareaaaaaaaa ! Ce-i aici linistea asta ??? Ce-i aici ? Pension ? Scoala de fete ??? Nu tu baboi , nu tu suete , nu tu baute , nu tu nimic ??? La ce dracu ati mai venit mah aici ??? "

Au tasnit buimaci din corturi , speriati de galagie si agitatie , ..... s-au uitat lung la mine , ..... s-au uitat lung unii la altii , ...... si-au decis brusc si-n mod tacit ca ...... merit aruncat imbracat in Dunare !

Dupa care au aprins focul , au fiert un vin , si-au adus scaunele si ne-am incins la o sueta ..... d-aia cum ne sta noua bine !

....................................................................................

A doua zi cand ne-am desteptat am gasit pe Cristi si pe Radio , unul langa altul pe mal ..... susotind ceva . N-am aflat ce anume ...... Am considerat cu totii ca ..... este treaba lor si cel mai potrivit este sa nu ne amestecam . Doar ne-am baut cafelele zambind privindu-i cum ..... privesc Dunarea !
Fişiere ataşate
1.jpg
2.jpg
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 24 Aug 2012, 14:57

Modi, uite aici un pachetel cu carti. Sper sa mearga transferul. Eventual da un semn daca nu merge si gasesc alta cale.
http://dl.transfer.ro/transfer_ro-24aug ... 3c60aa.zip

Evident, oricine doreste, poate descarca. Sunt carti despre confratii lui Modi. Functioneaza doar 10 zile din momentul postarii mele. Succes!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde modigliani » 24 Aug 2012, 18:26

Mircea_63 scrie:Modi, uite aici un pachetel !

MERSI fratioare !!! ...... Doamne , mi-ai adus aminte de studii ! .... Pielea mea , noua ne ardea de dat cu "carbunu' " pe hartie , lu' alde profii le ardea sa ne futa noua capu' cu tampenii ( vorba vine ! Bai , era un mos tampit care-avea o idee fixa !!! Sa-i reprezentam vantu'-n schite ! Sanchi , ..... "dinamica sugerata" ...... Un dilau ! Pana-ntr-o zi cand i-am facut un patratel , d-ala ca-n Pif si ca-n Rahan , si-am scris in centru lui " IACA VANTU' ! UITE-L, NA !!! " Ma disperase cu saracia lui de vant ! Ne exasperase pe toti ! Deja spuneam in pauze : " Sase , mah ! Vine Viforu dinamic ! " .... Si-am tras o sageata din patratelu' cu scris catre-un colt de pagina in care-mi incercasem un varf de carbune . I-a placut la prost ..... Macar ideea . Am trecut si-n anu' ala :lol: ) ......

Clasici , renascentisti , dada-isti si futuristi , ...... trecand prin toti si prin ce-au facut la viata lor mi-aduc acum aminte de Michelangelo , ..... ilustrul geniu controversat , rebelul gay ( se spune ) , unicul "tembel" de s-a luat in gura cu Papa .......

Intrebat fiind odata , la un eveniment monden :

"- Maestre , dar cum de va reusesc aceste splendide sculpturi ? Sunt de-a dreptul fabuloase !
- Eu nu fac nimica special . Eu , din blocul de marmura , doar dau de-o parte ceea ce tine departe de ochii vostrii sculptura . Ea-i acolo , in marmura . Acolo s-a aflat mereu ! ..... Inca de dinaintea timpului ......
Ultima oară modificat de modigliani pe 24 Aug 2012, 18:57, modificat de 5 ori în total.
modigliani

Mesajde modigliani » 24 Aug 2012, 18:33

Mircea_63 scrie:Modi,

Mirceo , da' te-ai intrebat vreodata ..... de ce Modi si nu .... da Vinci , Michelangelo , Rubens , Picasso , van Gogh , etc ? ..... Idoli sacri ai artei Pamantene !
modigliani

Mesajde modigliani » 24 Aug 2012, 19:04

Bai , ..... ( HAHAHAHAHA !!!!! Uitasem , dracului , de asta !!!! ) pana raspunzi tu stai sa-ti arat un magazin de la facut unu'-n Tulcea , pe faleza-n port ! Vinde , ...... vai soarta lui , ..... un carbune pe luna si-o guma pe trimestru !
Sevaletele cre' ca nici nu-s ale lui , sunt inchiriate , sa dea bine la vitrina !

CINE DRACU' CUMPARA CARBUNI SI ACUARELE IN PORT IN TULCEA ?????????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E ..... DIRECT de pagina personala !
Fişiere ataşate
DSC09840.JPG
modigliani

Mesajde modigliani » 24 Aug 2012, 19:11

Ca sa ma-ntelegi mai bine , pravalia lu' ala e EXACT vis-a-vis de terminalu' din Tulcea !
Cui dracu'-i arde de "vacselurile si bidinelele" lui cand toti sunt scosi din minti sa le plece vaporu' , sa se vada ajunsi care-pe-unde si-au aranjat cu cazarea , sa se vada dand la peste ???? :lol: :lol: :lol:

p.s. In sacosa aia e bere , nene !!!!!!!! Rece si cu alcool ( fo 12 bucati ! ) , nu d-aia "fraiera" , fara alcool , de zice sIMA ca ma cinsteste cu ea ! :lol:
Fişiere ataşate
DSC09842.JPG
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 24 Aug 2012, 21:26

Modi, sa mor io, de juma de ceas iti scriu un mesaj de-mi dadeau si mie lacrimile citindu-l si s-a luat curentu`. Acuma am iesit din starea aia si sunt nervos!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde modigliani » 24 Aug 2012, 22:33

Acuma barem da-l !
modigliani

Mesajde augustin » 24 Aug 2012, 22:45

Pana prin '98 traia unu' Vlad. Musatescu. Oltean. De-al meu. Era un scriitor.Era mai degraba "un permanent (batran) debutant" . Nea Modi scrie exact ca el. Aventurile descrise de el sunt aproximative. Probabil. Dar se vede ca nu are darul plasmuirii decat in grafica. Si chiar si acolo exista realitate. In proportie de cel putin 60. La suta. Restu' e talent.
Vlad Musatescu nu e trecut in enciclopedii. Dar a fermecat copilarii. Adolescentze. Tinereti.
Nici Nea Modi nu va fi bagat in vreo encicopedie. Oare? Da' pentru mine are ceva. Si pentru ca acel ceva tre sa poarte un nume, ei bine... Se cheama farmec.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?