Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pustu stuparul

Mesajde alt stupar » 17 Oct 2014, 20:48

pustule... cred ( nu te cunosc :D ) ca in fond esti fecior fain.
Numai ca, in munca asta cu gazele oarecum este ca in dragoste... geaba o placi tu daca ea nu te vrea :oops:
Bai, nu e nici o rusine... nu merge - nu merge, ce rost are sa te chinui ?
Vremea, karma, zodiacul, dusmanii si alte 1000 de cauze... incerci altceva si gata !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Closcutz » 17 Oct 2014, 21:28

Sunt o mie si una de cauze pentru care stuparitul nu merge si pace. In alta ordine de idei e o treaba de care s-au apucat multi, dar miere nu s-a produs in cantitati direct proportionale... De curiozitate ai facut un bilant anul asta(cat ai bagat si cat ai scos..) Se merita? De ce faci apicultura?( Spre exemplu si pescuitul este un hobby in care bagi mult si scoti putin de cele mai multe ori, dar e satisfactia sufleteasca! ) Ce ti-ai propus sa faci din apicultura? Care e directia pe viitor? Sotia ce zice de treaba asta cu stupii?( Sa-ti zic ce spune a mea...n-ai vrea sa stii!). Miere buna poti si sa cumperi fara sa faci atatea eforturi si experimente(doar nu consumi intr-un an 50 de kg :?: )
Closcutz

Mesajde joohny » 17 Oct 2014, 21:39

Va salut.Pustule,merg si banii tai. :D .Una peste alta este ca ai stupii slabuti insa pe nimeni nu l-a adus barza invatat.Atita timp cit o sa scoti bani din buzunar eu sint sigur ca o sa incerci sa fie mai bine pe viitor.Deci primii 3 ani o sa fie mai grei ,urmatorii sint sigur ca o sa-ti aduca si bucurii si satisfactii materiale.Eu nu-ti dau sfaturi insa incearca sa ai grija de albine cam cum ai grija de tine.Sanatate.
joohny

Mesajde Closcutz » 17 Oct 2014, 22:01

Pustu, eu nu sunt de aceeasi parere cu Johny... Daca nu-ti merge cu albinele 2-3 ani si nu schimbi radical treaba, n-are rost sa te chinui. Fa balanta si vezi cum sta treaba. Chiar sunt curios cati stupi ai (ok nu lesinati fara nicio sansa de a trece ,,balana") si cata miere ai extras anul asta(miere marfa). Dc nu calculezi singur, te va baga in sedinta sotia si nu stiu pe unde vei scoate,,camasa" :lol:
Closcutz

Mesajde pustu » 18 Oct 2014, 23:53

yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde pustu » 18 Oct 2014, 23:56

alt stupar scrie:pustule... cred ( nu te cunosc :D ) ca in fond esti fecior fain.
Numai ca, in munca asta cu gazele oarecum este ca in dragoste... geaba o placi tu daca ea nu te vrea :oops:
Bai, nu e nici o rusine... nu merge - nu merge, ce rost are sa te chinui ?
Vremea, karma, zodiacul, dusmanii si alte 1000 de cauze... incerci altceva si gata !

Asta e " gata " .
Multa sanatate .
pustu

Mesajde pustu » 19 Oct 2014, 00:08

pustu

Mesajde FLORINELU » 19 Oct 2014, 08:17

ai facut niste unificari pe care eu unul nu le-as face niciodata in felul acesta,in loc sa le stropesti cu solutie apa -tuica,le-ai imbatat cu tuica nediluata,vezi tu omul cand bea putin joaca foarte bine,dar cand se imbata i se inmoaie picioarele si cred ca asa au facut si albinele tale,ai uitat sa gauresti ziarul zici, poate de la mirosul de tuica ai uitat, tu nu stiu nu cunosc metoda dar fiecare mica greseala se adauga la totalul operatiunii si iti da un 0 barat. dupa cum vad eu la stupii tai nu ai o distanta sa circule albinele intre partea de sus a ramei si podisor,ceea ce e foarte important. ai facut si un lucru bun la acea unificare:ai pregatit multa tuica ca sa-ti ramana si tie :lol: nu degeaba santeti vestiti voi acolo prin cantitatea mare de tuica pe care o produceti. :lol:
de ce nu incerci si o unificare dupa metoda mea :?: ca ai de unde.
FLORINELU

Mesajde igo1 » 20 Oct 2014, 02:31

Salut. Și eu sunt începător de aceea nu am dreptul sa Îți dau indicații despre albine. Însă pot sa Îți spun Cum am procedat eu anul acesta și Mi-a mers foarte bine. Am luat albinele imediat după pomii fructiferi 6 familii. Răpita au prinso la mine. Deși eram și sunt în continuare foarte entuziasmat de albine, am avut grija ca la fiecare vizita in stupina sa îmi pregătesc dinainte planul de actiune. În sezonul activ am intervenit odată pe săptămână și a fost suficient. Înainte sa fac o intervenție majora gen divizare sau schimbarea locației sau administrare sirop am stat și am analizat foarte bine situația. Am întrebat pe toată lumea și apoi am aplicat procedura. Acum am 13 familii din care 4 mai slabe ele se găsesc pe 4 rame ful cu albine iar restul pe 7. Pentru cele 4 fam slabe aveam în plan sa le mut câte 2 în lăzi orizontale însă pt a face asta ar trebui sa le schimb locul la cel puțin 2 și nu știu dacă nu cumva le-as face mai mult rău decât bine la vremea ăsta.

Ti - am enumerat aceste lucruri pt ca am văzut filmulet ele tale și acolo am observat multe greșeli. Și eu am greșit anul acesta. Am scăpat 3 familii în friguri și nu am mai.luat miere de la ele. Am pierdut 2 roiuri care au ieșit fără sa mă anunțe și din prea multa curiozitate am pierdut și 2 mătci din roi artificiali. Ca sa nu iernez cu mătci de salvare am fost nevoit sa cumpăr 2 și astfel am mai trecut prin experiența de a le introduce în stup. Am făcut un filmulet foarte frumos cu ăsta.

Ce sa zic acum un mare bine le-ai face albinelor dacă le-ai restrânge cuibul foarte bine. Astfel încât sa fie ultima rama foarte bine acoperita. Și hrana astfel sa fie compacta. Așa Mi-a zis cineva pe forum intr-o discuție despre condensul generat de folie. Cică dacă sunt albinele înghesuite poți ierna liniștit cu folie ca nu vei avea condens. Și spunandu ăsta am căutat filmulete cu împachetări sau control timpuriu în februarie martie. Am văzut ca într-adevăr unde era densitate mare condens nu era și invers. Dacă ai 6 rame de albine folia o pui doar sa acopere ramele nu și spațiul gol rămas. Îți doresc numai bine
igo1

Mesajde yo2lsk » 20 Oct 2014, 20:05

Salut Pustu,

Dupa cum a spus si Florinelul, ai uitat sa intepi ziarul intre cele 2 familii de albine. Basca pe o portiune se si suprapune. Albinele din corpul de sus nu au nici o posibilitate de a iesi din corp in acest moment.
yo2lsk

Mesajde Florin Dobre » 20 Oct 2014, 20:17

La cat de fleasca l-a facut cu tuica, tare mi-e ca vor manca si ziarul tot...asta daca se mai trezesc din betie. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Augustin78 » 20 Oct 2014, 20:20

Salut.
Asta dupa ce-si revin din coma alcoolica :lol:
Numai bine.
ps:pustu,iernare usoara si ai mare grija de tine si familia ta(aici intra si cele de albine) ;)
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Florin Dobre » 20 Oct 2014, 20:22

Augustin78 scrie:Asta dupa ce-si revin din coma alcoolica :lol:

:lol:
Te-ai uitat de peste deal sa vezi ce scriu. :lol: :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Augustin78 » 20 Oct 2014, 20:25

....gand la gand,Florine. :lol:

Pustu,astept o noua filmare..chiar sunt curios cum se vor face acele unificari..sper sa fie in regula.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Florin Dobre » 20 Oct 2014, 20:30

Augustin78 scrie:....gand la gand,Florine. :lol:

Neah, zona-i de vina...prea multi pruni. :lol:
Pustu, cu tuica vad ca stai bine...iti permiti sa uzi ziarele cu ea. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde pustu » 21 Oct 2014, 03:56

FLORINELU scrie: nu degeaba santeti vestiti voi acolo prin cantitatea mare de tuica pe care o produceti. :lol:

Sa traiesti nea Florinelu . Tin sa mentionez ca de loc sunt din Galati , moldovean , si pe la noi se bea tuica asa la 35-40 de grade . Asta cu care am dat la stupi nu cred sa depaseasca 20 asa ca m-am gandit ca are mai multa apa decat i-as fi pus eu vreodata . Tuica am cumparat-o .
Florin Dobre scrie:Pustu, cu tuica vad ca stai bine...iti permiti sa uzi ziarele cu ea. :lol:

N-am mai pus alcool in gura de 19 ani de cand am plecat intr-o vineri la discoteca si m-am trezit duminica intr-o padure la 20 km de oras . Filme cu prosti . Bine ca m-am trezit :lol:

Multumesc tuturor pentru comentarii . Sper sa ajung miercuri la stupina sa vad ce si cum .
Sanatate si numai bine .
pustu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?