dragi colegi,am o nedumerire in legatura cu activitatea apicola de anul acesta si astept pareri si poate sfaturi de la voi.
dar iata despre ce e vorba:la mine in stupina in prima vara totul a fost in regula,apoi cand au iceput sa infloreasaca pomii fructiferi(sau poate mai tarziu),albinele mele au devenit foarte irascibile,rele pur si simplu,mi-au terorizat vecinii,dar si pe mine,nu odata a trebuit sa fug in casa ca sa scap de ele(noroc ca am vecini intelegatori si putini).unii colegi de pe forum spuneau ca au albinele rele de la rapita,dar la mine nici gand de rapita. apoi albinele mele au devenit cuminti incat nici intr-un an nu am avut asa albine blande,intepaturi?,trebuia sa le rog frumos sa ma intepe cate una. puteam sa lucru la ele de multe ori fara fum si fara masca asa de cuminti erau,chiar si acuma in toamna sant destul de blande.
ma intreb si va intreb si va cer parerea daca aveti vreo explicatie in legatura cu acest comportament.
si uite asa mai invatam unul de la altul.
ca o gluma dau eu primul raspuns:oare am ajuns un apicultor asa de bun incat nici albinele nu ma mai inteapa