Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: paul

Mesajde Mircea_63 » 03 Sep 2015, 22:34

Ia uite!? Normal ca te bucuri, miere cat sa mananci, o lingurita, o lingura, dar la fripturica se schimba treaba. :lol:

Sa-ti traiasca purceii.

Paul, scuza-ne ca ne desfasuram pe pagina ta.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde modigliani » 03 Sep 2015, 23:01

Dragos2006 scrie: m-am trezit cu 18 purcei prin stupina

Originale , pana si eu stiu ca in stupina ar trebui sa fie albine , mah , nu purcei !!!!!
Da' ia spune-ne , barem daca tot ii ai p-acolo ...... sunt capaciti sau umbla de capu' lor ? Tare mi-ar place sa-i vad la cules , la salcam .......
Cre' ca-s harnici nevoie-mare !
modigliani

Mesajde MIHAI BALS » 03 Sep 2015, 23:40

Mircea_63 scrie:Ia uite!? Normal ca te bucuri, miere cat sa mananci, o lingurita, o lingura, dar la fripturica se schimba treaba. :lol:

Sa-ti traiasca purceii.

Paul, scuza-ne ca ne desfasuram pe pagina ta.

ce...nesimtire!
demna de anii 63!
asta e,mergem inapoi!
(18 X 600) >( 1000 X 10) lei.
MIHAI BALS

Mesajde paul » 04 Sep 2015, 09:46

Dragos2006 scrie:
PS. Tocmai mi-au fătat doua scroafe si m-am trezit cu 18 purcei prin stupina . Sunt mai bucuros decat atunci cand storc o tona de miere.

Sa inteleg ca te lasi de albine si te reprofilezi pe ... scroafe ? :o
Sau mergi in paralel, ca deh, o satisfactie tre' sa ai de undeva ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cristian bh » 04 Sep 2015, 09:57

MIHAI BALS scrie:(18 X 600) >( 1000 X 10) lei.

Normal ca, la case mari,se fata purcelul de suta de kile,....numa bun de perpelit pe jar, :lol: :lol:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde vasilefi » 08 Sep 2015, 09:11

cum te-am amenintat deja cu o intrebare am ajuns si in punctul sa o pun in aplicare ;)
roitul de care ai mentionat mi-a dat de gandit, spune-mi te rog cati ani au avut matcile?
ai si alte explicatii asupra acestui fapt?
vasilefi

Mesajde paul » 08 Sep 2015, 16:10

vasilefi scrie:cum te-am amenintat deja cu o intrebare am ajuns si in punctul sa o pun in aplicare ;)
roitul de care ai mentionat mi-a dat de gandit, spune-mi te rog cati ani au avut matcile?
ai si alte explicatii asupra acestui fapt?

Vezi ca eu reactionez naspa cand ma simt amenintat ! :lol:
Nu-i cazul ... acum ! :lol:
Exista suspiciunea rezonabila sa am regine de anul trecut in peste 80% din familii. De ce spun asta ... anul trecut i-am adus " praf" de la floarea soarelui. A trebuit sa unific la greu. Am unificat un roi cu o familie. Se presupune ca a ramas in functie regina tanara .
Alte explicatii ... cea mai obiectiva explicatie, dupa tei mi s-a cam rupt de albine, adica in aproape o luna n-am mai fost pe la ele si nu le-am mai verificat de botci. M-am gandit eu (prost) ca n-or sa mai roiasca in ultima decada a lui iulie, inceput de august !
Asta a fost !
Important este ca am reusit dupa unificari la greu , vreo 350 de kg. de zahar transformat in sirop si vreo 3 kg. de drojdie ,asta pana acum, dar mai trebuie sa bag,sa le aduc la un nivel acceptabil pentru data asta din calendar. Nu promit, dar, daca o sa am putin timp azi o sa pun niste poze !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde alin75 » 08 Sep 2015, 16:26

Cand ai spus ca au roit familiile in august, m-am tot gandit si nu am gasit raspuns...., deoarece am avut SL de obicei in august, dar nu roire. Am gasit si eu o situatie care putea sa fie mai naspa ca a ta, adevarat ca doar la o familie.
Acum o saptamana faceam schimbul de regine (unificari cu roi), iar la o familie, intru la control dupa babuta si ce sa vezi, pe rama botci (2), DAR erau in partea de jos, iar cand am rupt botcile larvele erau formate. Daca era inceput de august le dadeam o sansa, asa...... am gasit si regina, am facut cadouri in wek ;)
M-am tot gandit, daca pur si simplu nu verificam, faceam direct unificarea, oare ce iesea acolo?
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde paul » 08 Sep 2015, 22:15

socaciu scrie:Buna Paul,
in sfarsit apar si intrebarile pe care le aveam si eu in gand si ma bucur ca apar si raspunsurile tale. Asta inseamna ca te-ai linistit...pentru moment :?: :!:
Sa-ntreb si eu: cum sunt albinele? Ce pierderi ai, in efectiv? Ce putere au familiile ramase?

Hai Ruxandro, sa nu-mi spui ca esti timida si-ti reprimi (in gand) curiozitatile? :lol:
Nelinistit din varii motive sunt cam tot timpul, albinele fiind unul dintre ele. ;)
Concret ... din 44 unitati biologice pe care le aveam la tei, mai am acum 31, dupa unificari si cei 4 pierduti la transport. Din astea 31 am 2 fara regina imperecheata, nu stiu daca s-au imperecheat cele tinere, un roi slab pe care scrie unificare si o familie a carei regina n-a mers deloc tot sezonul. Mai am vreo 3-4 roi medii, care, cu putin noroc ar putea trece iarna. Restul sunt ok pentru data asta din calendar,cred eu. Daca o sa am timp o sa fac maine niste poze ca sa-ti satisfac curiozitatea. ;)
paul

Mesajde vasilefi » 09 Sep 2015, 22:16

inteleg ca ai unit roiul cu regina tanara cu familia cu matca batrana in speranta ca ramane matca tanara?
cu procedura asta cred ca te poti astepta la orice.
cel mai bine stii daca erau marcate reginele sa vezi care au ramas, cele tinere sau batrane...
si ale mele erau de anul trecut dar n-am avut nici macar o botca... chiar as fi dorit sa am cateva roiuri
vasilefi

Mesajde paul » 10 Sep 2015, 20:13

tdscn0924.jpg
stupina
paul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 10 Sep 2015, 20:17

Sau se putea unifica roiul cu matca tanara , cu familia fara matca batrana !!! Sucit gatul si gata !!!
:lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde paul » 10 Sep 2015, 20:17

Sicrie ... cu dedicatie pentru BH ! :lol:
Fişiere ataşate
DSCN0926.JPG
semne de batranete ...
paul

Mesajde paul » 10 Sep 2015, 20:21

Pentru satisfacerea curiozitatii ... domnitei Ruxandra ! ;)
Fişiere ataşate
tdscn0937.jpg
se putea si mai bine
paul

Mesajde paul » 10 Sep 2015, 20:24

Pentru ... BH ! ;)
Fişiere ataşate
tdscn0940.jpg
sicriu ... populat
paul

Mesajde paul » 10 Sep 2015, 20:28

arata ... cumva
Fişiere ataşate
tdscn0943.jpg
nu le-a placut ... tortul meu
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?