Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Noi 2011, 14:08

daca tot am avut polistirenul m-am gandit sa-l folosesc !!! model de stup ACA !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn2221.jpg
SI DIN BUCATI DIN PACATE !!! CU ECONOMIE !!!
rsz_dscn2220.jpg
ASTEA INTREGI SUNT DE ANUL TRECUT !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Noi 2011, 14:13

modelul " unguresc " !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn2252.jpg
EXPANDAT DE 3 CM PESTE ZIARE !!!
rsz_dscn2222.jpg
EXTRUDAT DE 2 CM PESTE ZIARE !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Noi 2011, 14:16

am " albastrit " pomii cu zeama bordeleza solutie 3% !!! la primavara 0,5% !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn2257.jpg
PERII !!!
rsz_dscn2256.jpg
PIERSICII !!!
rsz_1dscn2255.jpg
CIRESII !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde jimm » 12 Noi 2011, 18:32

Salut Luiane spune repde cum prepari zeama bordoleza? Cum faci solutia?
Ultima oară modificat de jimm pe 12 Noi 2011, 19:27, modificat 1 dată în total.
jimm

Mesajde victor s » 12 Noi 2011, 18:41

si mai ales cand si de ce se da cu aceasta zeama bordeleza (am vazut ca se gaseste de cumparat gata preparata).
in aceasta toamna am plantat in locul viei,pomisori fructiferi gata altoiti (cam 40 de bucati) si ma intereseaza si pe mine acest subiect !
toate cele bune si multumiri...(pentru eventualul raspuns)!
victor s

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Noi 2011, 19:16

daca vrei sa o prepari se pune o parte piatra vanata ( sulfat de cupru ) si 2 parti var !!! nu am facut asa niciodata !!!
am cumparat gata amestecata !!! este frantuzeasca si are marele avantaj ca este compatibila cu alte substante de stropit !!!
am gasit cu 42 lei !!! acum se da solutie 3% !!! am pus 300 grame la 10 litri apa !!!
pentru a va usura munca se cumpara si la plic de 50 grame !!! vedeti ce volum are si la 10 litri apa se pune de 6 ori cat are un plic !!!
la cires am dat pentru o boala pe care nu o retin , la piersic este cel mai important tratament impotriva basicarii frunzelor , si la peri este buna impotriva focului bacterian !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gabi bee » 12 Noi 2011, 19:36

nici eu nu prepar zeama bordeleza ci cumpar gata preparata la plic insa pretul este 4 -5 lei plicul si se pune in 10 litri de apa . la 42 de lei pt 10 litri de apa e fffff scump sau poate ai gresit pretul [?] lucian ! produsul de numeste CHAMPION [pe baza de cupru] si-l folosesc de cativa ani si se pune la 10 litri de apa . in perioada de repaos vegetativ se fac 1-2 stropiri care obligatoriu vor contine si un insecticid uleios cu care se imbaiaza pomii , de preferat dupa ce nu mai au frunze . eu personal fac un singur tratament in repaus vegetativ si anume in luna ianuarie sau februarie , cand prind o perioada mai calda ! sunt multe amanunte legate de stropiri , de perioade , de anumite boli la anumite specii de pomi , ce sa mai , ca si la albine , o adevatata meserie ! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Noi 2011, 20:10

maistore , maistore !!!toamna dupa ce au cazut frunzele am spus 300 grame bordeleza la 10 litri apa !!! solutie 3% !!! cu un kg bordeleza faci 33 litri solutie !!!
vara se da 0,5 % !!! vara dintr-un kg faci 2oo litri solutie !!!
la 5 lei plicul de 50 grame vine kilogramul 100 de lei !!!
nu esti atent la ce citesti !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gabi bee » 12 Noi 2011, 22:05

lucian , fungicidul CHAMPION , care este varianta moderna a zemei bordeleze, se vinde la plic de 30 grame si concentratia care se da in aceasta perioada este de 0,3 % si nicidecum 3 % , iar dupa inflorirea pomilor se da 0,04 % . deci pt 10 litri de apa iti trebuie un plic de 30 grame care costa 4 maxim 5 lei . il folosesc de cativa ani si stiu ce vorbesc . cu zeama bordeleza clasica este altceva si anume dupa preparare se stropeste cu o solutie de 2 % prefloral si 1% dupa inflorire . nu stiu ce substanta folosesti dar astea sunt dozele corecte date in toate cartile mele de pomicultura ! ia verifica !te salut ! ;)
Fişiere ataşate
Picture 025 (Copy).jpg
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Noi 2011, 23:32

problema la mine a fost ciresul bolnav !!! la piersic pentru basicarea frunzelor merge bordeleza 3% dupa ce cad frunzele !!! la peri am dat-o sa folosesc toata solutia !!!
am folosit si eu champion si stiu ca este super !!! acuma a fost randul bordelezei !!! si sa stii ca zeama bordeleza dupa stiinta mea este acceptata in livezile ecologice !!! te salut !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde mibu » 13 Noi 2011, 00:01

Salut baieti!
Cind vorbim de zeama bordeleza , ne gindim la cupru ! In cazul asta orice preparat pe baza de cupru este fungicid si combate in special mana ! In aceasta perioada nici nu se pune problema de asa ceva ! Nici la pomi si nici la vita de vie !
Totusi daca vreti sa faceti ceva tratamente cititi prospectele produselor si mai intrebati si pe altii care au facut tratamente !
Sanatate !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 13 Noi 2011, 20:11

acest cuptor de uscat fructe l-am vazut tot la manastirea Bodrog !!! esential este ca fructele sunt puse pe acele gratare din lemn si se usuca fara sa ajunga fumul la ele !!!
focul arde jos , intr-o " semibolta " si incalzeste cuptorul , iar fumul se evacueaza prin spatele cuptorului !!!
se mai pot observa cate 2 aerisitoare pe lateralul cuptorului in partea de sus pe fiecare parte !!!
Fişiere ataşate
rsz_3dscn2259.jpg
rsz_1dscn2260.jpg
rsz_1dscn2261.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 15 Noi 2011, 19:40

astazi am fost la tara !!! destul de rece !!! saptamana trecuta sambata am mai avut familii mai puternice ce mai aveau albine sus pe rame !!! astazi NICI O FAMILIE !!! toata lumea adunata intre rame !!! surpriza a fost ca la cateva familii zburau ceva albine !!! sincer nu ma asteptam !!!
zi cu soare , fara vant !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn2265.jpg
rsz_1dscn2262.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 15 Noi 2011, 19:57

Astazi am zburat !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 15 Noi 2011, 20:09

Va dau cuvantul meu de onoare ca astazi am filmat la un vecin o albina care aducea polen !!! Daca aveti rabdare sa vedeti filmul pana la sfarsit observati o albina care aduce polen !!! In stup este un roi pe care vecinul l-a adus de la spatiul dintre capetele grinzilor captusit cu scandura de la o cunostinta !!!
Roiul a fost adus luna trecuta in data de 15 cu tot cu fagurii pe care mai era puiet !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Avram Sorin » 16 Noi 2011, 10:01

D. Lucian ce am vazut acolo la urdinis este profil de AL folosit la zugravit ? De cand folositi acest sistem ? este ok ? Ca parca nu as da banii pentru grile de soareci gata cumparate daca merge si cu acest sitem.
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?