Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: liviu1965

Mesajde liviu1965 » 15 Dec 2011, 11:45

De acord cu tine.
Asa "lucram " si eu pana am vazut modelul asta.
Ce pot sa spun....e perfect.Fiind focarul exact dedesupt se scurteaza timpul de afumat. Ce nu am postat e si posibilitatea de a pune o tabla peste focar.Eu lucrez in doua etape: 1. fum cald-fierbinte, se " coace marfa " .Trebuie sa fii atent la flacara, sa stai pe langa el.Cand e prea puternic pun tabla.Pestele se face cel mai repede,urmeaza carnatii si .... "scarboseniile" ... Etapa 2-a: fum ca la afumatoarea apicola.....mult si dens.Atunci se poate cobori inca un nivel.
Intentionat am lasat distanta intre scanduri ca excesul de fum sa poata fi evacuat.

"Lucrez "de cam 10ani modelul asta. Cea mai buna critica e a prietenilor.....pana acum toti s-au lins pe degete.....si nu numai.

Astept " concurenta ".....
liviu1965

Mesajde Valeanu Razvan » 06 Ian 2012, 16:28

Dl Liviu,
de unde ai procurat nuferi?
daca aveti timp de toate cele de prin curte insemna ca sunteti iesit la pensie,multa sanatate va doresc....
Valeanu Razvan

Mesajde liviu1965 » 06 Ian 2012, 18:42

Pensia...... e departe.....
Putina munca .....si multa organizare a acesteia. Lucrarile de sezon facute din timp si cu ajutor....mecanizat si automatizat.
Sotia are o vorba: " pune-l pe Liviu sa faca ceva ( fizic ) si ....gaseste o solutie sa nu o faca..... fizic "

Nuferi.... vezi pe anunturi apicole din forum.Sunt oferte.

Sa fi sanatos de an nou si la punga gros.

Liviu,
liviu1965

Mesajde CONSTANTIN » 08 Ian 2012, 12:40

La multi ani domnule Liviu!!!
Multe lucruri interesante si frumoase in gospodaria dumneavoastra asa ca am tras un pic cu ochiul. As fi tare curios daca va e de folos conul acela de spart lemne, din fotografii nu reiese ca la-ti folosi.Ne-ati putea impartasi ceva din modul in care poate fi folosit acel con, da randament, mai ales la lemnele mai noduroase, motorul pare a fi de 2,2 Kw, e suficient ?
Multa sanatate !!!
CONSTANTIN

Mesajde Adi Hodis » 08 Ian 2012, 13:56

D-le Constantin, va doresc vizionare placuta :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde gabi bee » 08 Ian 2012, 15:14

eu nu prea sunt in tema cu asemenea utilaje dar ce anume este acea piesa conica prinsa pe axul motorului ca prea despica buturugile usor ? :roll: :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde bostina constantin » 09 Ian 2012, 21:29

Liviu te saluta Costica din Buzau,am piedut o ora sa descriu cum fac eu afumaturi,era ocompletare la cum procedezi tu,si cand sa dau Trimitere erorr.incerc sa bag o poza , atentie la carlige.
albine candesti 051 (Small).jpg
e macrou afumat,o sa mai pun poze cu carnati,ciolane,carne etc
bostina constantin

Mesajde jenica67 » 09 Ian 2012, 22:31

Este un burghiu conic, se gaseste si la noi de cumparat.
jenica67

Mesajde IonutMioveni » 10 Ian 2012, 00:26

Ma scuzati ca ma bag ca musca-n lapte...da' daca se poate va dau un mic sfat zic eu de ajutor.
Atunci cand doriti sa redactati o mica povestioara si aveti ceva mai mult de scris....dupa ce ati scris cam jumatate selectati scrisul si dati Ctrl+C sau copy tot una.Asa nu veti mai avea probleme daca da cumva eroare la postare ca dati inca o data postare mesaj si apasati Ctrl + V sau Paste/Lipire. :)
Sper eu ca v.am fost de ajutor .
Toate cele bune! :D
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde paul » 29 Ian 2012, 16:53

Liviu ... MULTUMESC FRUMOS PENTRU GANDURILE FRUMOASE PE CARE MI LE-AI ADRESAT PE PAGINA PERSONALA !!!
SA FII ... IUBIT !!!
Pana ajungi tu la Falticeni ... cred ca ajung eu mai repede la ... Iasi ! La targ ! Trebuie sa-mi refac inventarul apicol pierdut in incendiu si mai ales ... cu scuzele de rigoare ... vreau sa-l cunosc pe ... Ciocan Sebi ... si pe toti forumistii participanti la targ !!! :lol:
Ai grija ... ESTI GAZDA !!! Vezi ... o tuica fiarta ... o maslina ceva (ca-i in Postul Mare )! :lol: :lol: :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mibu » 29 Ian 2012, 17:06

bine ca le-am vazut dupa ce servisem masa !!!!!!
sunt mare amator de peste afumat!
din ce lemn faceti fumul?
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde liviu1965 » 29 Ian 2012, 17:42

Cu scuzele de rigoare ,dpdv a intarzierii de raspuns onorez:

Incerc sa folosesc facilitatiile tehnice a forumului ca sa raspund intr-o singura postare.

Mesaj de CONSTANTIN » 08 Ian 2012, 12:40
La multi ani domnule Liviu!!!
Multe lucruri interesante si frumoase in gospodaria dumneavoastra asa ca am tras un pic cu ochiul. As fi tare curios daca va e de folos conul acela de spart lemne, din fotografii nu reiese ca la-ti folosi.Ne-ati putea impartasi ceva din modul in care poate fi folosit acel con, da randament, mai ales la lemnele mai noduroase, motorul pare a fi de 2,2 Kw, e suficient ?
Multa sanatate !!!

Am facut conul la un atelier , l-am montat pe un motor trifazic si ....FISSSS, se pare ca am o infasurare cu probleme.Venind frigul.....tot topor+baros+pana.
Cand da caldura il rezolv.
Merci lui Adi cu filmuletul.

Mesaj de bostina constantin » 09 Ian 2012, 21:29
Liviu te saluta Costica din Buzau,am piedut o ora sa descriu cum fac eu afumaturi,era ocompletare la cum procedezi tu,si cand sa dau Trimitere erorr.incerc sa bag o poza , atentie la carlige.

Buna idee.Cred ca o sa le fac din niste electrozi de 3.25.
Stai. Acum cativa ani in urma am prins pestele de cap ( prin branhii ).Mi-a cazut pestele.Am ramas cu capul....
Varianta ta e buna ptr.fumul rece.Daca ii dai cald...patesti ca mine.
PS: Mai omule , stai la casa, renunta la butoi, fa din lemn.

Mesaj de jenica67 » 09 Ian 2012, 22:31
Este un burghiu conic, se gaseste si la noi de cumparat.

UNDE????

Mesaj de paul » 32 minute în urmă
Liviu ... MULTUMESC FRUMOS PENTRU GANDURILE FRUMOASE PE CARE MI LE-AI ADRESAT PE PAGINA PERSONALA !!!
SA FII ... IUBIT !!!
Pana ajungi tu la Falticeni ... cred ca ajung eu mai repede la ... Iasi ! La targ ! Trebuie sa-mi refac inventarul apicol pierdut in incendiu si mai ales ... cu scuzele de rigoare ... vreau sa-l cunosc pe ... Ciocan Sebi ... si pe toti forumistii participanti la targ !!! :lol:
Ai grija ... ESTI GAZDA !!! Vezi ... o tuica fiarta ... o maslina ceva (ca-i in Postul Mare )! :lol: :lol: :lol:

De acord.Stabilim o ora la care ne intalnim la targ si mergem la mine dupa aia.Aviz amatorilor.

Mesaj de mibu » 20 minute în urmă
bine ca le-am vazut dupa ce servisem masa !!!!!!
sunt mare amator de peste afumat!
din ce lemn faceti fumul?

Ca si la preparatele din porc.Ce ai prin curte.La unii le place bradul,la altii esenta tare.Unii folosc zarzar,prun....
Dupa gust.
Important e sa-i da-ti fum rece ca sa nu se faramiteze.
In rest.....pofta buna.
liviu1965

Mesajde paul » 29 Ian 2012, 17:47

Liviu ... merci frumos pentru invitatie ,dar nu cred sa o pot onora ! Mi-am anuntat SEFA (de la serviciu ) ca atunci sambata ... nu pot sa fiu prezent si ... mi-a dat termen pana la ora 13 ... sa fiu inapoi ! Mai ... vedem !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde liviu1965 » 29 Ian 2012, 17:48

paul scrie:Liviu ... merci frumos pentru invitatie ,dar nu cred sa o pot onora ! Mi-am anuntat SEFA (de la serviciu ) ca atunci sambata ... nu pot sa fiu prezent si ... mi-a dat termen pana la ora 13 ... sa fiu inapoi ! Mai ... vedem !

Ok, am scapat atunci......
liviu1965

Mesajde paul » 29 Ian 2012, 17:54

Nu zi ... hop ! :lol:
Aveam in plan sa o fac apicultor (oare) pe sefa ... cea mica ! Fata sefei ... Daca iese ... planul ... o sa trebuiasca si ea (aia mica) ... sa faca niste cumparaturi ... si se schimba datele problemei !
paul

Mesajde liviu1965 » 29 Ian 2012, 18:04

Da doamne .....sa nu.....

PS: unde lucrezi?
liviu1965

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?