Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde murarudumitru » 06 Mai 2014, 21:28

FLORINELU scrie:azi am facut 2 roi dupa metoda mea , pana in toamna daca nu imi da fiecare cate 10 kg. de miere o incurca cu mine.

10 nu da sigur domn florin dar 9,99 tot da
murarudumitru

Mesajde liviutzbogos » 06 Mai 2014, 21:28

FLORINELU scrie:azi am facut 2 roi dupa metoda mea , pana in toamna daca nu imi da fiecare cate 10 kg. de miere o incurca cu mine.

Azi si eu am facut doi roi, dupa metoda...care am primit-o si mi-a placut. Eu deja am stors miere de la ei, asa ca.... :D
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 07 Mai 2014, 06:52

ca ai facut roi te cred,metoda nu stiu cine te-a trombonit, dar cu mierea nu cred pana nu vad,ca la mine nici vorba,poate ne da Lucian cate un bidon de aia de rapita ca el sa ajuns.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 07 Mai 2014, 10:54

FLORINELU scrie:ca ai facut roi te cred,metoda nu stiu cine te-a trombonit, dar cu mierea nu cred pana nu vad,ca la mine nici vorba,poate ne da Lucian cate un bidon de aia de rapita ca el sa ajuns.

Am stors vre-o 2 kg de la paducel, atata cat or murdarit ramele din magazie, ca dupaia or intrat in somaj :lol: Acuma le-am scos eu somajul din cap...SPER.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 07 Mai 2014, 12:50

da asa e ,toata lumea spune ca a stors 2-3 kg. ca sa nu poti sa ai pretentia sa-ti dea si tie cadou acolo5-6 kg. de miere daca nu ai avut norocol lor,iar aia care a stors-o a dat-o cadou la soacra si nepoti,iar el nici nu a gustat-o , lumeeeeeeee ,lumeeeeeeeeeee, sora lume.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 07 Mai 2014, 12:57

FLORINELU scrie:da asa e ,toata lumea spune ca a stors 2-3 kg. ca sa nu poti sa ai pretentia sa-ti dea si tie cadou acolo5-6 kg. de miere daca nu ai avut norocol lor,iar aia care a stors-o a dat-o cadou la soacra si nepoti,iar el nici nu a gustat-o , lumeeeeeeee ,lumeeeeeeeeeee, sora lume.

Ce ti-e si cu ardelenii astia, cum se iau ei de moldoveni...noroc ca am un as in maneca ( ardeleanca mea care ma mai scapa ) :lol:
Pai daca ale mele or intrat in friguri si or somat pana acuma, de unde zeci de kg de miere...cu ce am stors ieri numa am murdarit centrifuga :P
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 09 Mai 2014, 06:55

buna dimineata tuturor celor ce mai au timp sa dea o geana pe forum ca acuma e treaba multa la albine. la mine azi se arata o vreme splendida aseara am fost sa vad salcamul,e inflorit binisor,azi cand ies albinele la plimbare o sa merg sa le numar sa vad cate sant la munca si cat muncesc,nu de altceva dar sa stiu cum le fac pontajul :lol: . ier a fost zi de curatenie generala la cabana apicola si toate sculele folosite la stors. asteptam ziua cea mare cand ne vom manji cu miere pana la urechi sper sau voi murdari doar centrifuga :?:
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 14 Mai 2014, 07:28

buna dimineata colegi,am o rugaminte la domniile voastre: daca stie cineva de ce nu mai primesc notificarile la mesajele de pe forum si ce trebuie sa fac sa le primesc?
FLORINELU

Mesajde samuellazea » 14 Mai 2014, 10:11

Sa traiti,

notificarile nu se mai primesc de ceva vreme si au fost semnalate iar mircea a spus ca nu e de la forum si ca o sa incerce sa remedieze problema. O sa caut si o sa pun link la subiect ;)

Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde samuellazea » 14 Mai 2014, 10:14

samuellazea

Mesajde FLORINELU » 14 Mai 2014, 16:18

multumesc Sami , lamurit bustean,sa facut nu se poate :lol:
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 15 Mai 2014, 21:15

am facut un roi dupa metoda Mircea 63 si culmea am reusit din prima, multumesc Mircea.
Fişiere ataşate
la stupina 005.JPG
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 15 Mai 2014, 21:17

inca una
Fişiere ataşate
la stupina 004.JPG
FLORINELU

Mesajde State » 15 Mai 2014, 21:34

Cel putin interesant(pentru mine). :)
Acum intreb si eu: metoda functioneaza doar la stupii care au botci de roire ?
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde liviutzbogos » 15 Mai 2014, 21:51

Ala nu e roiul ce-a plecat de la mine, ca parca imi par cunoscute vre-o trei albine de acolo... :lol:

Metoda e asa cum cred eu? Adica: se rup toate botcile si se scutura in fata stupului, albina intra inapoi in stup si astfel i se induce senzatia de roit. Gresesc? :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde State » 15 Mai 2014, 22:53

liviutzbogos scrie:Ala nu e roiul ce-a plecat de la mine, ca parca imi par cunoscute vre-o trei albine de acolo... :lol:

Metoda e asa cum cred eu? Adica: se rup toate botcile si se scutura in fata stupului, albina intra inapoi in stup si astfel i se induce senzatia de roit. Gresesc? :)

Ai inteles si tu mai rau decat mine. :lol:
In stup lasi 1 sau 2 botci. O parte din albine intra in stup, o parte ramane afara cu regina batrana. Vezi ca a descris Mircea63 aceasta metoda, pe pagina lui Paganel. Nu intelesesem nici eu din prima. :)
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?