Cer scuze nu doar lui Valter ci si tuturor care iubesc albina/ muncesc pt ea/simt pt ea ...
Am afirmat ''multe'' lucruri in aceasta perioada care pot fi intelese gresit daca nu ma cunoasteti .
Cred in selectie.
Ea incepe cand alegi fam din care tragi ,fam in care startezi, spatiul (botca)in care o cresti, hrana care o pui la dispozitie ...,dar nu cred ca in timpul vietii (oricui)sa reusesti sa obtii suse TOTAL ''schimbate ''=o rasa .
Pe pagina d-lui dr Daniel m-am lovit de urmatoarea informatie : -''fac pastoral din '10 ''+ ''matci din roire care anul acesta n-au roit '' +''selectie serioasa ''____ eu ASTA combat...
Daca o matca (buckfast )e laptoasa/tatoasa/... dar nu poti ''trage'' din ea decat ''nimic'',eu o consider instabila = NU e buna (reclama la bere - masina de 500 de cai

)
Normal ca un APICULTOR poate sa jongleze cu calitatile ei si sa obtina mai mult /mai usor/mai economic decat cu una autohtona cu caractere BINE conturate , dar e alta treaba .
Haideti sa interpretam cartea doar literar sa vedem ce iese :
-in aprilie unesc 3-4 fam (sa am popor )intr-o cutie F spatioasa (20 rame 1/1 jos + cat la fel ) + faguri artificiali (total ) + ce buckfast vreti dv ... roieste sau nu !? Corect ar fi sa nu roiasca doar i-am dat spatiu /i-am dat de lucru/i-am dat ''matca''...
La multi ani !