Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: mihai33

Mesajde mihai33 » 02 Noi 2012, 22:12

regine lingustica, ne pregateam sa facem roii!
Fişiere ataşate
044 (Copy).jpg
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Noi 2012, 22:15

si floarea galbena , si tu galben !!! :lol:
am vazut cateva caturi la care sunt brauri si in partea de sus si in partea de jos !!!
la stupii mai am brau doar in partea de jos !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde mihai33 » 02 Noi 2012, 22:22

noi locatii pt roi!...locatii cu iarba medicinala!

PS: da Lucian, caturile au grau ca sa poti baga dalta linistit, pt ca propolizeaza foarte puternic, si nu de putine ori au fost cazurile in care s-au rupt braurile caturilor
Fişiere ataşate
038 (Copy).jpg
039 (Copy).jpg
mihai33

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Noi 2012, 22:25

mai pui ceva poze astazi ??? :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde mihai33 » 02 Noi 2012, 22:25

roii bagati la iernat, toti sunt pe 6 rame

PS: maine ma duc la fete si am sa revin cu fotografii!..am o gramada de treaba la ele!.:)

Lucian ..asta ma bucura sa sti ca ai schimbat un pic treaba cu braul,..:))))))..acum cred ca nu vei mai avea probleme !!
Fişiere ataşate
071 (Copy).jpg
mihai33

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Noi 2012, 22:30

mihai , dragutule , de 33 de ori dragutule , nu am schimbat nimic la brauri !!!
de la bun inceput le-am avut in partea de jos a corpurilor si numai in partea de jos !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde mihai33 » 02 Noi 2012, 22:31

..am intarziat un pic, stiam ca astepti sa le vezi..dar doar ce m-a sunat seful, sa ma intrebe de sanatate..:)..mai atasez 3 si atat ca nu mai am:))

ultima fotografie este facuta dupa 2 saptamani de mutari, eram rupt de oboseala, plecam la 8 dimineata si ne intorceam la 2 noaptea!!...

Luciane esti deosebit pe cuvantul meu:))
Fişiere ataşate
063 (Copy).jpg
048 (Copy).jpg
062 (Copy).jpg
mihai33

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Noi 2012, 22:38

multumesc pentru aprecieri !!! sa stii ca ma straduiesc si nu-mi iasa toate asa cum vreau intotdeauna !!!
deosebit poti sa fii si in sensul rau al cuvantului !!! :P :P :P
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 03 Noi 2012, 00:26, modificat 1 dată în total.
ves.lucian.zabrani

Mesajde mihai33 » 02 Noi 2012, 23:01

eu lucrez echipat, indiferent ce altii ar spune !
manusile le dau jos doar cand recoltez regine si transvazez!:)
mihai33

Mesajde mihai33 » 03 Noi 2012, 22:38

Dupa cum am promis , am facut cateva fotografii ...terenul este accidentat dar am reusit sa ii pun la linie cat de cat..:))
Fişiere ataşate
fotografie0009 (Copy).jpg
daca va uitati bine albinele sunt de o parte si de alta a ramelor, de la ultima la prima, fum nu am folosit deloc
fotografie0008 (Copy).jpg
fotografie0007 (Copy).jpg
mihai33

Mesajde ves.lucian.zabrani » 03 Noi 2012, 22:40

frumos arata stupii !!! teren accidentat !!! mai greu accesibil !!! :lol: :lol: :lol:
ves.lucian.zabrani

Mesajde mihai33 » 03 Noi 2012, 22:42

din 42 doar 11 sunt cu mancare putina, in schimb ceilalti caramida!..tare imi era sa nu se rupa cutia din polistiren cand i-am aranjat!
inclusiv astazi le-am facut si ultimul tratament contra varooa...acum ma duc peste 2 saptamani sa le ridic tratamentul si sa ii mai ajut cu ceva sirop pe cei 11 si c-am atat pe anul asta!!

Lucica, eu cand am spus ca stau precum capra neagra...:)))...lasa mai bine asa decat sa mi fure..:)
Fişiere ataşate
fotografie0012 (Copy).jpg
fotografie0011 (Copy).jpg
fotografie0010 (Copy).jpg
mihai33

Mesajde mihai33 » 03 Noi 2012, 23:00

sincer imi pun toata baza in ei, de ridicat rame nu am ridicat, toti erau linistiti asta rezulta ca matcile sunt prezente, nu avea rost sa risc vreun furtisag, astazi temperatura a fost de 27 de grade, albinele zbura frumos si am vazut si ceva polen, am observat ca a rasarit papadia pe aici.
mihai33

Mesajde andrei_calinescu » 06 Noi 2012, 21:38

Buna Mihai,

Foarte placut ce faci acolo in dulcea Italie.
Despre roinitele de polistiren: am lucrat cu ele in Franta, foarte bune erau. Am o parere buna spre f buna.
Aveti hranitor podisor?
Ce pret au in Italia? Defectul lor pentru Romania e ca aici sunt prea scumpe.
Te salut cu respect pentru ca se simte cat si cum muncesti acolo.
andrei_calinescu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 08 Noi 2012, 10:16

la multi ani cu sanatate !!! sa-ti dea Dumnezeu bucurie, tot binele din lume si tot ce-ti doresti !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde mihai33 » 08 Noi 2012, 16:31

andrei_calinescu scrie:Buna Mihai,

Foarte placut ce faci acolo in dulcea Italie.
Despre roinitele de polistiren: am lucrat cu ele in Franta, foarte bune erau. Am o parere buna spre f buna.
Aveti hranitor podisor?
Ce pret au in Italia? Defectul lor pentru Romania e ca aici sunt prea scumpe.
Te salut cu respect pentru ca se simte cat si cum muncesti acolo.

Te salut si eu Andrei!
Am citit foarte mult despre activitatea ta din Franta, incerc si eu sa ma adaptez la fel cum ai facut si tu!
Roinitele din polistiren sunt de doua feluri...din polistiren extrudat si costa relativ multicel 15-20 euro, cand cumperi una nu se cunoaste dar cand cumperi 100...:))
si roinitele din polistiren expandat, costul lor undeva la 5 euro, si cumparate la palet de 300 de bucati dezasamblate ca sa poti primi acest pret.. hranitoarele sunt separat costul lor nu il stiu, eu prefer sa mi le fac, ajung undeva la maxim 2 euro, durata lor de viata 3-6 ani!
Problema celor din expandat este ca daca familiile stau mai mult de 24h inchise incep sa le roada, in schimb avantajele sunt foarte multe, in primul rand tin caldura iarna, si racoare vara.
Hranitoarele cel mai bine este a fi facute rama hranitor cu fagure si tinute tot timpul in stup, acum eu nu am avut posibilitatea asta si am fost nevoit sa construiesc hranitoare separat.
O alta prb la ele, este propolisul, la capac si rame...dar se rezolva repede cu o folie deasupra pt capac si distantieri metalici la rame.
Am spus pe larg aceste lucruri pt cei ce vor dori macar sa incerce un an doi sa le foloseasca, nu pentru tine, care cunosti foarte foarte bine acest lucru.
Un avantaj ar mai fi ca le poti lucra la caldura fara sa deranjezi vecinii, lumea este rea, te pot denunta imediat,..sa nu mai spun ca eu chiar daca am un garaj pe care il folosesc fara sa platesc nimic, cand este vorba sa tai la circular sau sa bat efectiv cuie, ma duc frumos in zone izolate unde nu ma aude nimeni si imi fac treaba..:))...azi aici maine dincolo..sa nu bata la ochi..:))...trebuie sa ne adaptam situatiei..:)
Orice informatie legata de casetele de 6 rame, folosite pt crestere de matci si laptisor, sunt dispus sa ascult din experienta ta..!!

PS: Lucian ms frumos de urari, sa traiesti si tu si sa fi sanatos!
mihai33

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?