Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: APICULTURA-NOUA MEA PASIUNE

Mesajde joohny » 21 Ian 2014, 14:04

Va salut.Pe Lunca Prutului astazi -4 grade.Se pare ca se va raci vremea.Am introdus sibarele 50%.Sanatate.
joohny

Mesajde proapis13 » 21 Ian 2014, 15:28

joohny scrie:Va salut.Pe Lunca Prutului astazi -4 grade.Se pare ca se va raci vremea.Am introdus sibarele 50%.Sanatate.

Esti sigur ca ai facut ceea ce trebuie introducind astfel sibarele???
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde joohny » 21 Ian 2014, 17:07

Va salut.Eu asa cred.Pina astazi le-am avut date jos sibarele.De astazi se raceste prin zona ,cica ajunge pe la -15, -18 grade.Pt.siguranta am pus sibarele.Deci fundurile le-am lasat deschise 50%.D-le Proapis ,daca nu am procedat bine va rog sa ma corectati.Sanatate.
joohny

Mesajde joohny » 22 Ian 2014, 10:26

Va salut.Cred ca a venit iarna si pe Lunca Prutului,deocamdata cu mai putina zapada si cu mai mult frig.Vom trai si vom vedea ce va fi in viitor.Sanatate.
joohny

Mesajde joohny » 28 Ian 2014, 01:00

Va salut.Da,a venit iarna acum si cu frig si cu zapada,Acest lucru va fi bun si pt.agricultura si pt.albine in primavara.Binenteles pt.albinele ce vor trece cu bune din aceasta iarna.Sanatate.
joohny

Mesajde joohny » 01 Feb 2014, 19:13

Va salut.Am trecut si eu pe la stupina.Chiar daca a fost vremea cum a fost in ultimele zile am obs. ca toti sint in regula.Nu ca as fi deschis capaacele ci avind stupi cu fund AV m-am luat dupa tocatura .La toti aveau tocatura sub stupi ceea ce am constatat ca toti maninca,deci sint la apel prezenti.Astept o zi mai aproape de 0 grade poate le voi pune cite o turta glucidica.Sanatate.
joohny

Mesajde joohny » 05 Feb 2014, 12:12

Va salut.In ultimele zile pe-aici a fost destul de ger,fapt ce am constatat formarea de tzurtzuri de ghiata de culoare galbuie la plasa de la fund.Cum comentati acest lucru.Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde joohny » 08 Feb 2014, 20:11

Va salut.Astazi fiind vre-o 3 grade am terminat cu administrarea turtelor energetice.Turta energetica=miere de F.S. lichefiata amestecata cu protofil (numai din pelin) pusa in pungute.Gustul turtei cam amarui .Cantitatea administrata este intre 300-500 g/familie.Sanatate.
joohny

Mesajde TDI » 08 Feb 2014, 20:23

Mister joohny, este impropriu sa denumesti tinctiura simpla de pelin Protofil. Nici chiar inlocuitorii existenti pe aici care probabil ca sunt suficient de buni intrucat sunt folositi multianual nu pot fi numiti protofil, doar tinctiuri din mai multe plante. Puteti cauta, exista topicuri dedicate.
Pe site-ul public Institutul pentru Controlul Produselor Biologice si Medicamentelor de Uz Veterinar este oferita compozitia produsului: uleiuri volatile echivalente pentru: papadie, cimbru, coada soricelului, busuioc (in cantitati diferite)- cu excipienti: complex vitaminic B, alcool etilic farmaceutic de 96 grade si apa purificata pana la 100 grame.
Acasa nu putem reproduce reteta, datorita continutului exact si a modalitatilor de extractie a uleiurilor volatile.
TDI

Mesajde joohny » 08 Feb 2014, 20:49

TDI scrie:Mister joohny, este impropriu sa denumesti tinctiura simpla de pelin Protofil. Nici chiar inlocuitorii existenti pe aici care probabil ca sunt suficient de buni intrucat sunt folositi multianual nu pot fi numiti protofil, doar tinctiuri din mai multe plante. Puteti cauta, exista topicuri dedicate.
Pe site-ul public Institutul pentru Controlul Produselor Biologice si Medicamentelor de Uz Veterinar este oferita compozitia produsului: uleiuri volatile echivalente pentru: papadie, cimbru, coada soricelului, busuioc (in cantitati diferite)- cu excipienti: complex vitaminic B, alcool etilic farmaceutic de 96 grade si apa purificata pana la 100 grame.
Acasa nu putem reproduce reteta, datorita continutului exact si a modalitatilor de extractie a uleiurilor volatile.

Va salut.D-le TDI ,protofilul stiu ca e un amestec de mai multe plante macerate in alcool de 70 grade ,metoda casnica.Tinind cont ca,pt. obtinerea unei anumite cantitati de protofil se foloseste y cantitate de plante(diferite),eu am folosit aceeasi cantitate y de plante =>aceeasi cantitate de protofil(s-au cum vreti d-tra sa-i spuneti).Eu am folosit cuvintul protofil insa specificat din ce e facut.Daca am gresit imi cer scuze,insa totusi as vrea sa-i dati d-tra o denumire pt. al folosi in viitor.In martie am de gind sa fac un fel de alcool +muguri de pin + pelin=ce denumire sa-i pun?Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde TDI » 08 Feb 2014, 21:05

Tinctiura sau extract hidrooalcolic din plante.
O seara buna!
TDI

Mesajde joohny » 08 Feb 2014, 21:24

TDI scrie:Tinctiura sau extract hidrooalcolic din plante.
O seara buna!

Va salut .Tinctiura suna mai bine,hidrooalcolic este un cuvint nu prea uzual si parca cam greu de retinut asa ca il las in vocabolarul chimistilor.Deci ii voi spune tinctiura. :D .Sanatate.
joohny

Mesajde joohny » 10 Feb 2014, 12:55

Va salut.Vesti proaste.Am gasit la un stup cam 1-2 rame de albina moarta(aproape un faras de albina).Stupul ierna pe 5 rame bine populate.Am redus cuibul acum cu o rama(nu am putut reduce cu 2 rame deoarece a-2-a mai avea destul de multa albina pe fata interioara cuibului).Nu cunosc cauza insa sper sa nu fie ceva grav.Sint suparat pe mine deoarece :1.au murit albinele ,2.nu stiu cauza.Nestiinta cauzei mortii albinelor ma consuma cel mai mult psihic.Este greu ABC-ul in apicultura.Daca imi moare aceasta familie atunci consider ca am ajuns la o intersectie in care trebuie sa merg pe o strada exclusiv ,strada apiculturii.Sint tare suparat , :oops: .Sanatate.
joohny

Mesajde FLORINELU » 10 Feb 2014, 13:04

aproape un faras de albine moarte la un stup nu e bine deloc,ceva nu e-n regula pe acolo,dar se mai poate redresa,dar nu o lua in tragic,toti am patit din astea,si mergem mai departe,incearca sa gasesti cauza.
FLORINELU

Mesajde joohny » 10 Feb 2014, 13:24

Va salut.Constatari:1. nu a fost soarec-albinele erau intregi,2.din totalul de albine moarte cam 20-30% sint albine cu trompa scoasa afara,restul nu au trompa scoasa afara,3.aproape la toate ieseau un lichid maroniu la apasarea lor pe abdomen( la mine nu au iesit albinele afara din noiembrie).4.cam 10-20% albine batrine(mai negre la culoare si cu mai putin puf).Cam atit deocamdata.Merg sa vad daca mai constat ceva.Sanatate.
joohny

Mesajde sakala » 10 Feb 2014, 14:34

sa speram ca saptamana asta vom avea zbor si se vor termina grijile
;)
sakala

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?