Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pictoru' ! Cu lanseta printre stupi .....

Mesajde modigliani » 03 Sep 2012, 22:06

alt stupar scrie:Te bagi ?

...... DA !!! ......
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 03 Sep 2012, 22:13

Stupare, zii repede pe care parte a Muresului ai stupina? Ca daca e pe partea Dunarii, e una si daca e pe partea Lipovei...esti Ardelean, adica esti de-al meu.
Pai daca-i asa, om gandi noi mai incet, frate, da` facem o barca si 2-1 mergem si la pescuit, luam si albinele in pastoral.

Modi, daca isi ia fetite dulci, subtirele la mijloc si care umbla din floare in floare...se cheama ca a devenit???... :lol: Vedem atunci la ce trage! Ma intreb de pe acum si fac o lista:
-bere?
-vodca?
-papricas, da` astia nu prea stiu ce-i bun, fac ei tocanita...da` nu-i ca papricasu!
-filme? Punem un CD in carlig si testam sa vedem ce codecuri are, la ce trage.
Oricum, pe asta nu-l prindem cu una cu doua ca-i uns cu toate alifiile. A` propos, il stii pe Alifie? :lol:
Mah, daca mergi totusi in Delta...eu zic ca nu-i sigur sa fii numa tu si cu el. Dai si tu o matca acolo si vin cu tine, nu te risca asa!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde modigliani » 03 Sep 2012, 22:22

Mircea_63 scrie: A` propos, il stii pe Alifie?

Am o poveste cu el ! O aduc in seara asta !!! ....... Cum dracu' sa nu-l stiu ? Cine nu-l stie pe Alifie ? E cate-un Alifie la fiece km patrat de Romanie !!! :lol: :lol: :lol:
modigliani

Mesajde modigliani » 03 Sep 2012, 22:32

Puiul ......... si sfoara

.....................................................................

Dabuleni , 14 August 2010 .

Suntem deja de doua zile acolo . De prins se prinde . De odihnit .... prea putin . Dimineata la primele raze de soare ne trezim , dam drumul la aragaze , ne bem cafeaua si plecam la peste .
Navigam cca 2 km in amonte pe bratul dintre insula Papadia si tarm . Am dat de peste doar ascunzandu-ne de razele ucigatoare ale soarelui . Al dracu' somotei statea si el ascuns sub structurile de pe malurile umbrite . Plecasem de acasa in toiul discutiilor de la stiri despre tsunami-ul solar , despre riscurile de cancer de piele , despre eventualitatea intreruperii totale a curentului electric si telecomunicatiilor , samd . Cu toate aceste ganduri ne-am propus sa ne simtim bine .
Veneam in tabara in jurul pranzului sau putin dupa acesta cu juvelicele ... destul de satisfacute de sarcina purtata . Somotei , ciortanei , scobari , samd . Urma masa de pranz , si , ca niciodata , in locul somnului de dupa amiaza trebuia sa-l ascultam pe Alifie cum dadea din banc in banc , uneori chiar intercalandu-le intre ele facandu-ne sa pierdem sirul acestora .
Nu mai conta . Nu mai avea importanta . Deja totul devenise la Alifie un banc continuu . Cum incercai sa deschizi gura , sa spui ceva , orice , in orice context intervenea cu :

- ,, Da' p-ala cu ..... ti l-am spus ? Stai sa-t' spui !"

Si-ncepea o ,, salva de mitraliera " de bancuri , unele mai cunoscute , altele mai putin , insa spuse de el isi dublau farmecul , cel putin .

Dupa atatea poante , bancuri , susanele , si alte ,, nenorociri " haioase care ne faceau de multe ori sa nici nu mai putem rade si sa lasam fruntile-n palme total dezarmati de debitul si fervoarea sa , aproape ca nu eram in stare sa mai discernem cand vorbeste serios sau cand face misto . Lui Andrei Riga chiar i s-a facut rau de ras intr-una din seri .
Nu-l cunostea pe Alifie . De fapt abia ne cunoscuse pe noi , gasca de tembeli . Daca initial era circumspect la intrarea in ,, Hoinareala " cu noi , a sfarsit prin a se inscrie categoric la orice urmatoare iesire organizata de noi .

Spuneam ca nu mai eram capabili sa discernem cand Alifie vorbea serios sau cand ,, batea campii " . In ziua de 14 , spre dupa amiaza , intr-o perioada de acalmie in tabara , Alifie ,, mosmondea " serios la un capat de sfoara de cam 2 metri . Parea foarte ocupat si patruns de ceea ce facea . Domle , asuda si emana pasiune ! Din scaunul pliant il urmaream ingrozit de faptul ca va termina cu nenorocita aia de sfoara dupa care ne va ,, mitralia " iarasi cu bancuri . Ma scufundasem in linistea de moment si-mi doream sa dureze . Chiar il voiam pe Alifie ocupat pana spre seara cu nenorocitul ala de capatai de sfoara . Sfoara respectiva mai avea si vreo doua noduri foarte stranse . O mai si folosisem probabil la tractat vreo barca si nodurile se stansesera puternic . Pentru Alifie acestea devenisera o reala problema ne lasandu-se usor desfacute facandu-l pe acesta sa piarda minute bune in dreptul fiecaruia dintre ele . ...... Doamne , iubeam nodurile alea !!! Nu stiam la ce-i trebuie , .... nu ma interesa , .... atata imi doream , sa dureze !

La un moment dat , evident patruns si pasionat de sfoara respectiva , se indreapta spre mine (,, Doamne fereste , ce PLM vrea asta de la mine ? " spun in sinea mea ingrozit ! )

- Pictore , m-ajuti nitel ? Tine putin de capatul asta .
- Ce vrei mah de la mine ?
- Tine de asta . Da' sa tii intins , auzi tu ?
- ... Tin , mah , tin .
Zic eu cu glasul stins de oboseala .

Si se apuca pasionat sa incalzeasca cu bricheta capatul dinspre el dandu-i acestuia o forma cat se poate de dreapta , eleganta si rotunjita . Urmarindu-i gesturile , urmarindu-i frenezia cu care se dedica varfului de sfoara din flacara brichetei am slabit putin firul .

- PICTOREEEEE ! Tine intins , ti-am zis ! Pai ce dracu' fac aici ? Ti-am zis sa tii bine !!!
- Gata mai nebunule ! ....... Tin intins ! ....... Da' la ce dracu'-ti trebuie nenorocirea asta de sfoara ? Ne rotunjita la capete nu e buna ?
- La ce-mi trebe ? ...... Hmmmm , vezi ca nu te pricepi ? ...... iti dau un pui de p---a sa-l cresti ! Sa-l faci mare , da' sa-l tii legat . Al dracu' , altfel , pleaca si musca lumea ! Ne certam p-aci cu astia !
modigliani

Mesajde MyBees » 04 Sep 2012, 13:38

modigliani scrie:
Mai mult , ma mai "ameninta" cu o familie prietenul si vecinul meu My Bees ! Maine la cafea cica ma consiliaza "live" . Vine sa-mi inspecteze masculu' ! Probabil el o sa-mi spuna de ce n-a cordit-o pe amarata aia de stupitza ! ;)

Aflu eu maine mai multe si va spun !

Modigliani, cu parere de rau cafeaua mi-am baut-o acasa, asa "printre picaturi"... Ramane pe altadata. Nu am reusit sa imi fac timp si azi trebuie sa plec.
Asta legat de cafea.

modigliani scrie: Vine sa-mi inspecteze masculu' ! Probabil el o sa-mi spuna de ce n-a cordit-o pe amarata aia de stupitza ! ;)

Legat de asta, mi-am luat un consilier(ti-am zis mai sus, lipsa de timp) care lucreaza extrem de finut. A trecut de mult de faza artei cu flexu' si acum lucreaza brici. Sau bisturiu. Vine el si te rezolva cu inspectia aia si dupa ce primesc un raport de la el(eventual si un borcanel si cu formol) eu pot sa iti spun exact de ce n-a cordit stupitza :)

Uite-l mai jos cum arata. Asta ca sa nu deschizi, Doamne fereste!, usa vreunui strain.

Imagine

PS. Cu lectura aia am ajuns pe la pagina 8...
Ultima oară modificat de MyBees pe 04 Sep 2012, 13:53, modificat 1 dată în total.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde MyBees » 04 Sep 2012, 13:50

In plus, daca te temi ca apicultura te va indeparta de pescuit, te pot ajuta oricand cu ceva idei de utilizare a vechii recuzite ;)
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde modigliani » 04 Sep 2012, 17:57

MyBees scrie:In plus, daca te temi ca apicultura te va indeparta de pescuit.....

Mariane, la mine , post convalescenta , cel putin pana in acest moment , pescuitul imi este "fructul interzis" ..... :( :( :(
Nu pot mulina , nu pot lega monturi , nu pot conduce barca , nu pot , ..... nu pot , ..... nu pot .....
Daca nu invat urgent sa traiesc si sa ma adaptez degetelor bulite ...... probabil ca iesirile mele la pescuit se vor limita la "plimbare cu amicii" . Cum de altfel s-a si intamplat pana acum . Fireste , nici nu pot concepe asa ceva !!! Admit resemnat ca anul asta este sacrificat , astept rezultatele recuperarii , dar la primavara tre' sa-mi scot parleala ! Cre' ca-mi fac flotant in Delta !

Cat priveste albinaritul ..... nu ma lansam eu usor si fara discernamant in asta . Am sprijinul tatalui meu care pare interesat si el de provocarile ce iminent reies din asta .

Vino odata la cafeaua aia si vorbim mai multe ( putini stiu ca locuiesti la un minut de atelierul meu ) .

...........................................

"Masculu-i" slefuit si chituit ( interior - exterior ) , urmeaza "tunningul" . Fiindca , nene , ...... il tunez ! Sa mor io !
modigliani

Mesajde modigliani » 08 Sep 2012, 05:31

Mai oameni buni , am gasit asta pe forum . Recunosc , este prima oara cand vad ...... ferestre la un stup !!!
In ce fel afecteaza sau ajuta asta ?? In ce fel influenteaza bunul mers al familiei ?

Nu intreb deloc intamplator .....
Fişiere ataşate
ferestre.jpg
modigliani

Mesajde iunicu » 08 Sep 2012, 08:12

Ferestrele alea sunt numai ca sa poata apicultorul sa caste gura la ce se intampla in stup fara sa deschida lada. In restul timpului geamurile alea stau acoperite. Vei vedea, sper eu curand, ca matca incearca sa se ascunda de lumina soarelui cand scoti din stup rama pe care se afla aceasta. Asadar, in familie e bine sa fie intuneric.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde augustin » 08 Sep 2012, 08:15

Cred, doar cred, ca e un model de stup de observatie. Dupa cate imi dau seama, are ferestre pe toate laturile. In general stupul de observatie are un singur rand de faguri, cu geam de o parte si de alta. Cred ca asta e un model experimental.
Iata inca ceva:
Fişiere ataşate
bee-tree-tall.JPG
bee-tree-tall.JPG (27.06 KiB) Vizualizat de 6644 ori
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde modigliani » 08 Sep 2012, 08:23

iunicu scrie:Ferestrele alea sunt numai ca sa poata apicultorul sa caste gura la ce se intampla in stup fara sa deschida lada.

Pai , Nicule , aia-i ideea ! Ca la primul meu stup o sa casc gura de ma calc pe dinti ! O sa stau si-o sa ma uit ca vaca la bec pana-nteleg io ce-i in el , acolo !

iunicu scrie: In restul timpului geamurile alea stau acoperite.in familie e bine sa fie intuneric.

Mersi ! De fapt asta ma interesa . ..... Or sa aiba .... storuri ! :roll:
modigliani

Mesajde augustin » 08 Sep 2012, 08:43

Ca sa-l completez pe Iunicu, iata stupul de observatie al lui C.L. Hristea.
Un amanunt esential este ca pe langa obloane, storuri sau orice vei pune sa-i asiguri intunericul, neaparat va trebui plasat undeva la umbra, astfel incat atunci cand il deschizi, razele soarelui sa nu bata in el. Astfel, albinele nu vor fi prea deranjate de "inundatia" brusca de lumina, iar dupa o oarecare agitatie isi vor continua linistite treaba.
Fişiere ataşate
stup de observatie.JPG
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde modigliani » 09 Sep 2012, 23:13

Mariane , ..... bine-ai venit !!! :D

Poza am gasit-o p-aici , prin forum .
Si te-ai prins ! N-am sa ma limitez la niste cartoane prinse-n pioneze !
modigliani

Mesajde nicus » 09 Sep 2012, 23:50

modigliani scrie:In ce fel influenteaza bunul mers al familiei ?

Apis Mellifera si Apis Cerana isi construiesc cuibul (fagurii) in intuneric.
Apis Dorsata si Apis Florea isi construiesc la lumina.

Pe care o preferi? :)
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde modigliani » 09 Sep 2012, 23:59

In acest moment nu depinde de mine . Marian imi va da o familie , pentru care pregatesc primul stup . Nu stiu ce-mi va da .
modigliani

Mesajde iunicu » 10 Sep 2012, 08:38

Nu conteaza rasa, venin sa aibe. Pictorul e oricum imun fiind la randul sau veninos. :twisted:
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?