Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde Augustin78 » 06 Feb 2016, 18:58

Salutare
Astazi am achizitionat cateva cleme de prindere corp de cuib si podisor de cuib/cat. Am comandat 100 de bucati.
rsz_12016-02-06_163225.jpg
cleme inox

Pe langa astea am mai comandat si 30 de manere mici pentru roinite sau caturi de jumate..

rsz_2016-02-06_163234.jpg
manere mici 1.5 lei

dar sincer nu sunt ca cele din pozele de prezentare :oops: nu sunt foarte multumit de calitatea lor si aspect...in fine la 1.5 lei/buc ce poti sa ceri...au zis ca vin vopsite...nu au venit...in fine,asta este....va urma o poza comparativa intre 2 manere :D
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 06 Feb 2016, 19:01

comparatie calitate manere :D

rsz_2016-02-06_163321.jpg
comparatie manere

diferenta este de la cer la pamant ... insa acel maner nu este la acelasi pret ...deci diferente sunt si la calitate insa si la aspect si material....deci e vorba aceea

"Dai un ban dar stai in fata"

Mai are cineva astfel de manere?Cum se comporta in timp? Rezista macar 10 ani ? :P
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 06 Feb 2016, 22:32

cateva scule de facut doape.....aceste doape se pot folosi la imbinarea unor scanduri sau alte lucrari de tamplarie :)

rsz_2016-02-06_204517.jpg
aceleasi freze

rsz_2016-02-06_204455.jpg
freze de facut doape
Augustin78

Mesajde mausica » 06 Feb 2016, 23:04

Dar ce manere vrei tu la roinite ??? E asa de greu sa prinzi o sipca fata-spate la ce grosime vrei tu si iaca manerul.......eu zic ca e prostie sa pui la roinite manere metalice.
Acele doape facute de sculele alea nu sunt pretabile la imbinari de scandura. Pt asa ceva exista dibluri de lemn din material tare (pe diferite dimensiuni). Cu astea a tale poti acoperii vreo gaura prin scandura de la nodurile cazatoare..
Iar legat de acele cleme...nu inteleg de ce te complici :shock: si vrei sa prinzi mag de cuib, podisorul de mag...ma si doare capul cand vad atatea fiara pe un stup. Nu e mai simplu cu niste dibluri de ex, coltare, falt....etc ??
:P
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde cristian bh » 06 Feb 2016, 23:04

Augustin78 scrie:cateva scule de facut doape.....aceste doape se pot folosi la imbinarea unor scanduri

Te mananca degetele sa te faci si tamplar,....bag seama! :)
cum zici ca imbin doua scanduri cu aceste doape? :D
edit,....na,...ca mi-o lua altu inainte! :lol:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde cristian bh » 06 Feb 2016, 23:11

mausica scrie:Acele doape facute de sculele alea nu sunt pretabile la imbinari de scandura. Pt asa ceva exista dibluri de lemn din material tare (pe diferite dimensiuni). Cu astea a tale poti acoperii vreo gaura prin scandura de la nodurile cazatoare..

Daca vrei sa fii cool,....iei si niste burghie cu zencuitor de diametrul doapelor ca alea a lui pustu,...si nu se mai vad holzsuruburile prin scanduri!
cristian bh

Mesajde mausica » 06 Feb 2016, 23:13

cristian bh scrie:
cum zici ca imbin doua scanduri cu aceste doape? :D
edit,....na,...ca mi-o lua altu inainte! :lol:

:lol: :lol: cu doapele astea ii arati tu cum sa le imbine ....hahahaha
mausica

Mesajde mausica » 06 Feb 2016, 23:14

cristian bh scrie:
mausica scrie:Acele doape facute de sculele alea nu sunt pretabile la imbinari de scandura. Pt asa ceva exista dibluri de lemn din material tare (pe diferite dimensiuni). Cu astea a tale poti acoperii vreo gaura prin scandura de la nodurile cazatoare..

Daca vrei sa fii cool,....iei si niste burghie cu zencuitor de diametrul doapelor ca alea a lui pustu,...si nu se mai vad holzsuruburile prin scanduri!

Bre sa iti spun drept la roinitele mele asa am astupat holsuruburile ;)
Ca am si eu prostiile alea de scule :lol:
mausica

Mesajde Augustin78 » 06 Feb 2016, 23:18

Salut Marius,Cristi
Am cumparat asa ceva roinite cu acele manere de care zici tu...si erau prinse in cuisoare care abea au intrat in lemn cca 3 mm si era sa dau de pamant cu un roi....le-am aranjat cu zici tu cu holzsuruburi si acum sunt ok....insa pentru mai buna siguranta vreau sa pun manere...e vorba de siguranta mea si a altora....
..legat de cleme e mai comod sa prind fundul de cuib cu acele cleme.....acum am niste bucati de platbanda si prinse cu holzsuruburi si e tare incomod cand cureti fundurile....cu acele cleme te misti fara alte ustensile dupa tine.....pererea mea :D

Cristi,legat de acele doape merge la imbinari de scandura dar nu te gandi la scandura pentru rezistenta....eu m-am referit la imbinari la colt de exemplu la un capac,la un podisor lucruri deastea mai simple....
...si sa sti ca parca m-as apuca sa-mi fac eu cateva scule..sa-mi pot faCE cum doresc eu cutiile si micile nevoi urgente in ale tamplariei.....aici nu ma refer la lucrari de anvergura mare....sa zicem carpeli :D
...pe viitor vedem cum evoluam si ce se mai impune.....
..........incet si sigur.....de multe ori incet si mai si gresim.....asa e cand mergi pe tatonare ;)

Va multumesc pentru tot,amandurora sunteti niste prieteni grozavi....

edit....
na,ca voi a-ti mai scris in continuare pina am terminat eu acest pomelnic :D

VA MULTUMESC ...STIMA...RESPECT al vostru cu drag Augustin.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 06 Feb 2016, 23:21

cristian bh scrie:

cand voi gasi sigur le voi aresta :D
Augustin78

Mesajde mausica » 06 Feb 2016, 23:29

Augustin78 scrie:
..legat de cleme e mai comod sa prind fundul de cuib cu acele cleme.....

Asta da....perfect adevarat.
Asa ar si trebuii sa fie ca sa iti usurezi curatatul primavara ;)
Dar sa prinzi mai sus cum ai zis(mag,podisor...etc)............am mai zis :D
Sa ai spor !!!
mausica

Mesajde Augustin78 » 06 Feb 2016, 23:36

am dat cateva exemple...eu asa am vazut la altii cu magazine prinse de cuib cu acele cleme....
eu am magazinele cu brau...deci nu se pne la mine....le voi folosi la funduri si daca raman..mai vedem :D

Doamne ajuta!
Augustin78

Mesajde cristian bh » 06 Feb 2016, 23:51

Ai putea sa zic asa sa faci doape pt imbinari dar invers,...adica nu cu fibra scurta ci lunga,....adica :D ,...acel dop din poza poti sa-l divizi usor in cateva mai scurte,dar sa-l imparti in doua pe lungime,...asta nu poti.
Cum nici lemnul de foc nu-l tai pe lungime din secure ci cu circularul sau drujba in schimb il crapi pe fibra apoi,surcele!
diblurile pt imbinari sunt facute tot pe lungimea fibrei,....si se gasesc in aceleasi magazine,din lemn de fag,..da iar nu vad rostul acestei imbinari ca nu faceti mobila,.
Apoi,..pt a infunda noduri cazatoare,...aceste doape sunt prea micute in diametru,si doape din astea cu diametru de 30mm se gasesc si astea de cumparat,...iar pt a nu se vedea holzsurubul e mai practic si rapid sa pui chit,....decat sa te complici cu doape!
considerati-le mai bine niste jucarii pt adulti! :D
cristian bh

Mesajde Augustin78 » 07 Feb 2016, 11:52

Salut Cristian
Am inteles... astea sunt jucarii pentru incepatorii in ale tamplariei :D

Am gasit intrebuintarea acelor "jucarii"
http://s1106.photobucket.com/user/icXu/ ... d.gif.html

Am vazut acele doape in comert la punga de 100 de bucati ....cred

Numai bine.
ps:mai arata-ne si noua cateva metode :)
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 14 Feb 2016, 18:48

Va salut
astazi a fost frumos...peste 12 grade..eu am ajuns la tara pe la ora 14:00 am si facut o mica fimare cu stupina..... :D

Deci sunt multumit..prezenta 100% ..e primul an cand e totul ok...aduc toti polen..familiile sunt mai mari,mai mici :D dar sunt prezenti

Voi reveni...Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 14 Feb 2016, 19:36

Sanatate maxima tuturor!
Augustin78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?