Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Marius Mada

Mesajde mausica » 20 Sep 2015, 14:08

am iernat pe asa ceva(nu in totalitate adevarat,era amestecat cu fs si ceva F)si nu sunt probleme,cel putin nu in zona noastra,pt ca avem ferestre dese de zbor.Insa daca il pui pe unu din Moldova sa ierneze pe asa ceva.......nu il vad prea bine ;)
Adevarul e ca e buna sa o ai in zona,pt ca da ceva miere(nu multa)insa destula cat sa umple golul de rezerve de dupa fs sau chiar mai bine.depinde de cat de multa fl ai prin preajma.
Eu unul ma bucur ca o am in jurul vetrei,sincer iti spun.Si daca nu as stoarce nimic tot ar fi un plus decat sa bag zahar sau alte treburi,e o stimulare/complectare foarte buna
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde cristi_vidican » 20 Sep 2015, 14:19

Dacă-ți spun cât zahăr am dat eu?
După FS n-am avut cântar pe plus.
Trăiască Iulișca.

P.S. Pe la noi sunt femei pe care le cheamă Iulișca (de la Iuliana)
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde mausica » 20 Sep 2015, 14:32

cristi_vidican scrie:Dacă-ți spun cât zahăr am dat eu?
După FS n-am avut cântar pe plus.
Trăiască Iulișca.

P.S. Pe la noi sunt femei pe care le cheamă Iulișca (de la Iuliana)

Pai crezi ca eu nu am dat ??? Insa noroc cu iulisca............ca mai bagam grozav :lol:
PS: am mai auzit de numele asta ;)
PPS: nu mai sta atunci........arunca niste pamant cu radacini si .............asteapta sa vezi ce holda iti faci :lol:
mausica

Mesajde balu » 20 Sep 2015, 17:27

am vazut si pe aici cite 2-3 fire de iulisca pe la portile caselor, are cam 2 m h
balu

Mesajde mausica » 10 Oct 2015, 22:24

pt capace ;)
Fişiere ataşate
1559812_590496964360544_774736986_n.jpg
mausica

Mesajde alin75 » 10 Oct 2015, 22:27

mausica scrie:pt capace ;)

Detaliza poza! Sunt interesat!
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde mausica » 11 Oct 2015, 09:55

alin75 scrie:
mausica scrie:pt capace ;)

Detaliza poza! Sunt interesat!

E un abkant(simplu) pt indoit tabla
Fişiere ataşate
9379_590443911032516_1578668150_n.jpg
mausica

Mesajde mausica » 11 Oct 2015, 09:56

Si iese la colturi cam asa
Fişiere ataşate
1779687_596887677054806_1794678824_n.jpg
mausica

Mesajde alin75 » 11 Oct 2015, 14:00

Cand eram elev (pe timpu' raposatului), aveam asa ceva la atelierul liceului, dar vag imi amintesc partea constructiva. M-am jucat cu niste cornier si nu mi-a iesit nimic. Indoi tabla pentru capace (eu le fac tip "italian") cu 2 sanduri si forta cat cuprinde.....
De asta ceream poze detaliate la "scula" ....
alin75

Mesajde mausica » 11 Oct 2015, 14:25

Aline,nu am alte poze detailate...........am luat aceste poze de la altcineva doar pt a arata cum fac altii capacele.
mausica

Mesajde alin75 » 11 Oct 2015, 15:28

mausica scrie:Aline,nu am alte poze detailate...........am luat aceste poze de la altcineva doar pt a arata cum fac altii capacele.

Am crezut ca este poza de la tine...
alin75

Mesajde cristi_vidican » 11 Oct 2015, 21:47

Apropo de iulișcă ....
Am observat la un vecin de vis-a-vis că a pus anul trecut 1 plantă de iulișcă în fața casei.
A tăiat-o și apus un pom în locul ei. Acum, pe o rază de 2 m pete tot a ieșit iulișca.
Îți dai seama ce va fi peste câțiva ani?
Bine că e asfalt între noi :lol:

P.S. Merg să spăl niște găleți că peste ani voi avea și eu miere de iulișcă
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde mausica » 11 Oct 2015, 21:55

nu am uitat de tine......ajung si la tine cu iulisca.......curand
Poate ca sa vezi stupii vei taia padurea de iulisca :lol:
mausica

Mesajde cristian bh » 11 Oct 2015, 22:02

Degeaba a taiat planta ca radacinile s-au intins ,..merg ca la vie! :)
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde mausica » 11 Oct 2015, 22:41

cristian bh scrie:Degeaba a taiat planta ca radacinile s-au intins ,..merg ca la vie! :)

exact
mausica

Mesajde mausica » 12 Oct 2015, 11:21

Am scris acest mesaj mai mult ca o retrospectiva sa il am ca si reper pt anii care vor urma.
Am iesit din iarna lui 2014 cu toti stupii,am avut o singura pierdere de matca(pe care l-am unificat).Stupii au iesit vigorosi,cum zona ma ajuta au inceput sa bage primul polen inca de prin februarie.Unii au avut dezvoltarea mai exploziva ,ajutati cu sirop si cu aportul de polen din natura.
In perioada pomilor am colectat si niste polen pt necesitatile proprii...dupa care am plecat in rapita cu o masina de stupi(vreo 33).stupii fiind bine dezvoltati nu a fost problema sa nu urce in magazia de 1/1.In toate aceste magazii nu aveam rame cladite(doar 1-2/stup)deci a fost o rapita de sacrificiu pt mine am cladit faguri 1/1 la toti stupii,au urmat si ceva roiri( s-a lasat cu facut de roi)s-a facut si miere...per ansamblu a fost o rapita reusita.
In drumul spre casa m-am oprit la S 1 mai mult pt o ciuguleala...salcamul de acolo fiind o mare parte afectat de conditiile meteo......deci slabe sanse de recolte,insa a fost bun pt a mentine activi stupii.Toate bazele imi erau pe S 2.....care s-a dovedit a fi bun.
A urmat mult asteptat s2 am impartit stupii(cei care au fost in rapita si au ramas intregi) au plecat intr-o locatie....altii au ramas pe vatra.In amandoua locatiile am salcam si stupi putini in zona.Salcamul a dat bine s-a facut o medie multumitoare....bineinteles am avut parte si de ceva roiri...din partea cui nu ma asteptam.....adica matci tinere(1 an vechime)au tras primele,inca din rapita la roit.
A urmat extragerea,facut roi,si a inceput culesul la poliflora amestecata cu mana.La tei nu am reusit sa ajung si am ramas pe vetrele cu poliflora pregatind stupii pt fs .
Fs de anul asta a fost o dezamagire ....uzura mare.....cules slab....am facut 3 mutari la 3 lanuri diferite total ca si regiune..........si mare lucru nu am reusit sa fac.Am hotarat sa revin pe vatra si incerc sa refac stupii veniti destul de slabi si fara rezervele de iarna facute.
Datorita aportului bun de polen din natura(am vatra la marginea padurii)si stimularilor facute.Pe toata luna septembrie am avut parte de un cules bun si m-a scutit putin de stimulari.
Anul asta am incercat pt prima oara si transvazarea.......care norocul incepatorului mi-a reusit si am scos 14 matci f ok ca si aspect.....caracteristice le voi vedea anii ce vin.
Legat de aspectul cu roitul parerea mea strict personala tinand cont de ce am in stupina este urmatoarea:
Am matci autohtone(cu care au venit stupii la cumparare),matci carpatine,carnica si bk toate cumparate de pe piata din diverse locuri si tari.Am ales sa iau din fiecare ca sa pot sa vad personal comportamentul fiecarei rasa,ca pareri din auzite..............e plin podul.Nu vreau sa iau parte nici unei rase doar prezint situatia din stupina.Cum e normal intre toate rasele am varfuri cat si unele mai putin bune,dar strict de aspectul ROIRE carpatina,carnica si babele au intrat primele in botcareala si au dat probleme inca incepand de la rapita,singurele care PE TOATA PERIOADA ANULUI nu au avut nici macar gand de plecare a fost rasa bk.Au fost stupii cu cele mai mari populatii,puiet mult,miere.
Oricat de blamata ar fi rasa sau nu pe mine m-a multumit cel mai mult,instinctul de roire 0 baga polen bine,tin ponta sus pe toata perioada,populatie masiva,fructifica culesul bine ,plus altele care nu imi vin in minte.....
Per ansamblu a fost un an bun raportat la anul anterior....am reusit aproape sa dublez efectivul si sa scot si ceva miere :)
Ce am observat din toate aceste plimbari e ca e musai sa ai rasa buna de matci care sa iti dea cele mai mici probleme cu roitul,sa tina populatia sus si sa poti lucra linistit la ele fara sa te imbraci cosmonaut.Rasa e musai sa fie ceva de calitate daca vrei sa ai productii de miere si sa nu ai probleme cu roitul. .......restul e can-can.Albina cat cuprinde si sa inceapa culesul numai, ca au ele grija de restul.
Cam asta e povestea pe scurt a anului 2015 pt mine.
mausica

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?