Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Primii mei pasi....

Mesajde Crysty » 22 Apr 2014, 11:09

Draga pagina personala,

este o perioada grea, de 1 saptamana ploua continuu, frig. Da ploaie de aceea de zici ca "toarna cu galeata". Nici pamantul nu mai poate inghiti atata apa. Si daca ai stii tu pagina personala ca Busu, ala de la PRO tv, zice ca si urmatoarele 2 saptamani tot la fel o sa fie.

Si am prins o fereastra cu soare si ne-am uitat in stupi. Nu numai ca au stagnat, dar au si regresat. Acolo unde a eclozionat puietul, matca nu a mai pontat. Stii ramele alea de le-am bagat la construit ? Inca mai sunt la construit. Dar nu-i bai. O dam inainte

Le-am servit din nou cu un apicomplex

Si ca sa fie treaba treaba, am instalat asta:
Fişiere ataşate
2014-04-21 15.42.08-1.jpg
adapator
Crysty

Mesajde Crysty » 25 Apr 2014, 20:01

m-am tot gandit daca sa o cumpar sau sa o fac. pana la urma am achizitionat-o. nu sunt ferm convins ca am facut o alegere buna, dar o sa vedem. Cel mai mult imi dau de gandit rotile. mi se pare ca au un diamentru cam mic (desi sunt pe camera)
Fişiere ataşate
photo 1.jpg
Crysty

Mesajde Crysty » 25 Apr 2014, 20:01

si poza 2
Fişiere ataşate
photo 2.jpg
Crysty

Mesajde Crysty » 25 Apr 2014, 20:02

ultima poza
Fişiere ataşate
photo 3.jpg
Crysty

Mesajde GARFIELD » 25 Apr 2014, 20:52

Uita-te pe pagina la mine...si vezi lisa ce am facut-o in 2 zile ;) ...deja am testat pe teren moale rau,si merge brici cu 60 de kile :D .
Lisa de care ai luat ...are un amic...si daca ploua...e gata :shock: ...cara la mana :lol:
GARFIELD

Mesajde Crysty » 26 Mai 2014, 21:09

hai sa "updatam putin situatia"

pana pe la mijlocul lui aprilie, totul a fost in regula. stupii s-au dezvoltat ca la carte pana la acel moment. nici macar nu ii sparsesem si totusi ei erau in grafic (7-8 rame). A venit aprile cu frig si ploi. Totul a luat regresat.
Am dus prin 09.05 un total de 16 stupi la salcam, iar restul i-am impartit pe alte vetre ca sa testez si alte locuri de cules. Salcamul s-a deschis cam prin 13-14.05. Samabat 24.05 i-am deschis.

Avand in vedere ca atunci cand i-am dus au avut 0 mancare in, a, facut niste calcule si in principiul in decurs de 1 saptamana abagat ca 1.5 - 2 kg/zi.
Fişiere ataşate
photo 1.JPG
photo 1.JPG (39.11 KiB) Vizualizat de 9962 ori
Crysty

Mesajde Crysty » 26 Mai 2014, 21:10

paralel am pregatit si astea pt roiuri:
Fişiere ataşate
photo 2.JPG
photo 2.JPG (46.38 KiB) Vizualizat de 9961 ori
Crysty

Mesajde Crysty » 26 Mai 2014, 21:11

inca nu am gasit botci in stupi, dar sigur apar (plus ca astept sa imi vina si matcile comandate)
Fişiere ataşate
photo 3.JPG
photo 3.JPG (47.84 KiB) Vizualizat de 9960 ori
Crysty

Mesajde Crysty » 26 Mai 2014, 21:16

am uitat sa spun de agresivitate. cred ca au suferit o mutatie ceva, ca sunt de nerecunoscut cat de agresive si violente au devenit. ne urmaresc si nu se lasa pana nu iti infig toate cate un ac. sunt convins ca fara halat nu as rezista 3 minute.
Crysty

Mesajde FLORINELU » 26 Mai 2014, 21:26

sa inteleg ca au cules si totusi sant agresive???
FLORINELU

Mesajde Crysty » 26 Mai 2014, 22:21

FLORINELU scrie:sa inteleg ca au cules si totusi sant agresive???

da, asa este si nu pot sa imi explic. adica am inteles ca erau asa cand a fost vremea cand a fost, dar nici acum nu le-a trecut.

sa vedem, ca vineri seara le aduc. vroiam sa le duc si la Tei, dar din cate imi dau seama anul asta teiul se suprapune peste poliflora, asa ca aleg poliflora,
Crysty

Mesajde Crysty » 31 Mai 2014, 19:29

azi noapte i-am adus si noi acasa de la salcam. avand in vedere frigul de pe timpul zilei, 15-16 grade :shock: , doar am deschis un capac sa ma uit la un stup. mierea, putina care exista prin cat, este necapacita. Nu am inteles niciodata care sunt "evenimentele" care conduc albina sa capaceasca fagurii, dar acum nici nu imi bag capul.

oricum, luni, vedem ce extragem si tot atunci facem si noi roi. Marti dimineata vin matcile. Astazi am terminat, cap coada, acestia:

stupi noi.jpg
stupi pentru roiuri
Crysty

Mesajde Arhivistu » 31 Mai 2014, 20:53

Poate nu sunt pline celule,atunci nu o capacesc desi ea este maturata
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde Crysty » 05 Iun 2014, 16:01

photo.JPG

am extras. a iesit cam 5kg/familie. Avand in vedere cum a fost vremea, pot sa zic "nu e panica man"
Acum ne gandim cum procedam mai departe, facem poliflora sau mergem la tei. Inca nu stim

Am verificat familiile. Acum urmeaza partea ciudata 0 roi, 0 botci (nu, nu au roit). Banuiesc ca o sa urmeze in perioada urmatoare.
Intre timp au venit matcile comandate si am facut 6 roiuri.
Crysty

Mesajde Crysty » 12 Iun 2014, 16:54

Update:

au venit matcile:
2 x buckfast
4 x carpatina

am facut 6 roiuri pe 2 rame. Am mai facut 1 roi din singurul stup care a facut botci. Asa ca pana acum in total sunt 7 roi. Intarirea lor se va face prin mutare rama gata sa eclozioneze, luata din stupi puternici.

As mai avea in plan inca 6-7 roi, dar numai daca se gandesc sa roiasca. Pana acum, doar 1. Nu am sa fac roiuri prin botci de salvare. Acestia ar fi cei noi:
Fişiere ataşate
photo-111.jpg
Crysty

Mesajde Crysty » 15 Iun 2014, 12:40

Am facut un control la stupi in eventualitatea unui cules la tei.

Am verificat matcile noi si doar 1 matca (Carpatina) din cele cumparate nu a inceput sa depuna oua. Poate ramele sunt problema, asa ca am introdu o alta rama.

Au inceput sa bage poliflora in stup. Daca dupa salacam toate ramele erau goale, acum se gaseste si miere de poliflora. Acum am urcat si primul video din stupina:

[youtube]www.youtube.com/embed/ckcw79jUCmk[/youtube]
Crysty

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?