de Closcutz » 23 Iul 2013, 12:47
Cu bune si rele anu apicol 2013 s-a cam dus si trebuie sa incep schema pt la anu. Cand am timp voi incerca sa va arat cat am reusit sa fac eu din banii pe care i-am alocat pasiunii numita apicultura. Pina acum nu am investit nici un leu de la stat sau ue ci numai ce am produs cu forte proprii. Si celor care cred ca am ajuns la numarul asta peste noapte sa le destainui macar o parte din secretul reusitei. Primele familii le-am primit d la taica-meu ca dar de nunta. A urmat inca 10 lazi, si inca 25 , 5 roi facuti inn primul an, apoi inca 60 de lazi, camioneta, centrifuga, banc de descapacit, masti cu bluza, afumator, cutit, bidoane de plastic vreo 30,furculita, chilograme de suruburi, zeci de chilograme de fier pt picioare, cutii de vopsea, bormasina,motocoasa, coasa zeci de chilograme de cuie, 75 de pachete de rame, traf, faguri artificiali pina acum vreo 18 cutii cumparate fara ceara la schimb, roiuri, investitii in camioneta, alergatura cand pe camp, cand pe forumul vechi, cand la serviciu apoi gospodaria... Nu vreau sa ma laud dar am citit tot ce mi-a picat in mina de la lucrarile cele mai simple, manualul apicultorului, stuparitul, cartea abatelui Warre, Cresterea matcilor de Ruttner, tehnologie apicola moderna, apicultura, brosuri, tot ce am gasit in format electronic si gratis ca nu-mi permiteam sa impart in prea multe locuri banii.