Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: BogdanU

Mesajde BogdanU » 23 Mar 2014, 22:36

Am instalat si adapatorul in stupina, un vas cu apa cu sare si unul cu apa fara sare . ;)
Fişiere ataşate
Picture 002_800x600.jpg
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde BogdanU » 23 Mar 2014, 22:39

Temperaturi destul de ridicate ... :o , polen la greu de patru feluri, atat am observat eu . :)
Fişiere ataşate
Picture 001_800x600.jpg
BogdanU

Mesajde BogdanU » 15 Aug 2014, 14:53

Si dupa cum se anunta primavara as fi zis ca-i un an bun...
Darrrr... nu a fost asa!
Oricum a fost anul, pentru mine a fost excelent - am facut primul pastoral, iar acest lucru a contat foarte mult pentru mine dar in special pentru ele - albinele. Nu vor mai ierna pe zahar ci pe miere si sa nu mai zic de sunetul acela "melodios" al centrifugei care oricat de veche ar fi si oricat de tare ar scartaii, cand vezi mierea cum curge la canea tot sunete melodioase scoate ;) , i-adevarat, numai la salcam de pofta si la floare putin mai mult a "cantat" pentru mine centrifuga.
Multumesc Domnului si pentru atat!
Am facut cativa roisori si mierea imi ajunge peste iarna, ba chiar am mai si scos din cheltuiala cu drumurile la stupina prin vanzarea catre cunostinte!

In concluzie eu, am avut un an bun, dar se poate si mai bine.
Acum, i-am adus pe vatra permanenta de acasa si am inceput deja pregatirile pentru iarna!

Doamne-ajuta la toata lumea si spor in toate!
BogdanU

Mesajde BogdanU » 23 Sep 2014, 16:33

Sambata am facut primul tratament pentru varooa.
Am folosit mult blamatul Varatraz, amestecat cu gaz lampant si vaporizat cu homemade-ul din dotare am reusit, sper eu, sa elimin ceva "bagabonti". Dupa 20 min. căzuseră vreo 7 bucăți ce dadeau armonios din picioare...
Astept sa vad si reactia in timp a albinelor, sper sa nu fie probleme!
BogdanU

Mesajde BogdanU » 24 Sep 2014, 09:47

5 grade astăzi de dimineață, cam răcoare... mai sunt de aranjat cuiburi pentru iernat, sper sa mai prind o zi cu temperaturi acceptabile sa pot face si asta.
BogdanU

Mesajde mirel » 24 Sep 2014, 11:12

BogdanU scrie:Sambata am facut primul tratament pentru varooa.

salut!
de ce asa tarziu primul tratament??
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde BogdanU » 24 Sep 2014, 12:11

Nu fac decat trei tratamente toamna si trei primavara, tinand cont ca mai am inca puiet in stupi, mai fac unul la șapte zile și încă unul cand nu o sa mai fie puiet deloc.
Nu am avut probleme așa grave cu varooa si nici nu sunt adeptul tratamentelor prea multe daca nu este nevoie.
Treaba cu stabilitul nivelului de infestare este relativa.
BogdanU

Mesajde mirel » 24 Sep 2014, 12:37

eu cred ca ai inteles gresit ideea tratamentelor de toamna.....
tot ce a fost si este puiet se presupune ca v a fi albina care v a ajunge in primavara .....ori daca ea a avut ca si colgi de camera (celula) ceva acarieni care au ''supt'' din ea, mai ajunge ea sa zboare pe ghiocei ?
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde BogdanU » 24 Sep 2014, 14:46

Bun, si cum ar trebui sa procedez?
BogdanU

Mesajde mirel » 24 Sep 2014, 15:17

pai asta incercam sa ti spun ca e ''tarziu'' si nu ar trebuie sa 'procedezi' ci TREBUIA sa procedezi ..... acum nu mai ai ce face decat sa ti urmezi schema ta....
tratamentele trabuiau incepute odata cu inceperea cresterii albinei pt iernare.... (1-10 august primul tratament)
0761194759
mirel

Mesajde BogdanU » 24 Sep 2014, 16:50

La aceea data aveam in roi de 6 rame puiet capacit pe 3 respectiv 4 rame iar in familii din 12 rame aveam 8-9 rame cu puiet capacit, m-am gandit ca o mare parte din paraziti sunt pititi pe-acolo in proporție de 70% din cati am avut cand am facut tratamentul, oricum o sa ma gandesc si la a incepe tratamentele mai devreme!
BogdanU

Mesajde mirel » 24 Sep 2014, 19:31

Studiaza(citeste) paduchele ce/cum/cand afecteaza albina, si stadiile de la ou la albina si fai niste legaturi!
Te salu cu respect!
0761194759
mirel

Mesajde FLORINELU » 24 Sep 2014, 20:10

Bogdane,si eu fac exact cum spui tu ,3 tratamente toamna si 3 primavara ,de aproape 20 de ani si nu am avut nici o problema,asa ca de ce sa ne complicam cu tot felul de scheme de tratament? apropo primul tratament de toamna l-am facut(sper)maine deoarece mai am destul de mult puiet.
FLORINELU

Mesajde paul » 24 Sep 2014, 20:18

[quote="FLORINELU"]Bogdane,si eu fac exact cum spui tu ,3 tratamente toamna si 3 primavara ,
Nenea Florinelu, explica te rog treaba cu cele 3 tratamente din primavara: cand le incepi, la ce interval le faci si mai ales ... care-i eficienta ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde BogdanU » 24 Sep 2014, 22:50

Asta - primavara imi aduc aminte ca am facut tratamentele cu Varachet prin martie, nu mai retin data exacta insa le-am facut la interval de o săptămână.
Varooa asta, din ce am mai citit si eu, se inmulteste in anumite conditii de temperatura si umezeala iar primavara nu prea se intrunesc acestea.
In alta ordine de idei, lipsa puietului de trantor duce la o stagnare a inmultirii parazitului, puietul de trantor fiind parazitat pana la de 15 ori mai mult față de puietul de lucrătoare.
Ce va spun, va spun din carti... nu am citit prea multe, as vrea sa am mai mult timp pentru asta... poate la iarna.
BogdanU

Mesajde FLORINELU » 25 Sep 2014, 06:08

paul scrie:
FLORINELU scrie:Bogdane,si eu fac exact cum spui tu ,3 tratamente toamna si 3 primavara ,
Nenea Florinelu, explica te rog treaba cu cele 3 tratamente din primavara: cand le incepi, la ce interval le faci si mai ales ... care-i eficienta ???

Paul,in apicultura eu sant intrun fel autodidact,nu prea am avut pe cine intreba,nu aveam internet pe la inceputuri aveam o carte si aia imprumutata cresterea albinelor de Antonescu,aceea a fost biblia mea in apicultura si de acolo am invatat multe si inca mai lucrez cu albinele cum scrie acolo. le recomand tuturor sa citeasca acea carte,. tratamentul antivarooa il fac in felu urmator:3 tratamente la interval de 7 zile in sept. oct.,de exemplu azi incep primul tratament. le fac numai dimineata ca sa prind cat mai multe albine in stup si 3 tratamente in acelasi fel primavara in martie aprilie cand albinele au inceput activitatea mai serios. in legatura cu tratamentul de toamna care ultimul ar trebui facut cand nu mai exista puiet e cam relativa problema fiindca pot doar anticipa ca nu mai este puiet in toti stupii.
ce este foarte important dupa parerea mea in aceasta problema este corectitudinea cu care se face tratamentul nu sa il facem numai asa ca sa ne laudam ca l-am facut,am vazut destule foite nearse,fumul iesind prin toate colturile stupului etc... cartea am restituit-o si acum mi-e dor de ea.
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?