I-am tratat cu varachet forte de 3 ori pana acum la interval de o saptamana cum m-a indrumat domnul de la apicola.
cutiile nu arata tocmai bine au unele rosturi, pe care m-am gandit sa le umplu cu silicon univarsal sau sanitar,am gasit ceva la 7 ron. I-am stimulat cu sirop si din ce am citit ar mai merge stimulati sa intre cu cat mai multa musca in iarna. stupii sunt toti pe cate 5-6 rame in cutii dadant de 10 rame,mai putin cel ce se afla in roinita. Acum doua zile l-am sunat pe Ionut din Mioveni cu care m-am intalnit si am mers sa cumpar o cutie noua de stup de la Titesti de la mutu29 alcatuita din corp cuib dadant 10 rame, fund fix, cat corp intreg, capac acoperit cu tabla si podisor blanite la suma de 170 ron,grosimea lemnului de3cm.Initial stabilisem la telefon pretul de 130 ron,dar cand am ajuns acolo la 130 de ron imi dadea stup in aceeasi configuratie dar cu grosimea materialului lemnos de 2 cm. In fine acum vreau sa mut familia din stupul cu care am inceput in aceasta cutie noua iar in aceea dupa ce o voi reconditiona familia din roinita pe care au deteriorat o la baza... Numai bine!