de Livius » 04 Oct 2012, 11:11
Bine v-am găsit! Mă numesc Liviu Crăciun, locuiesc în Piatra Neamţ, şi lucrez momentan ca agent vânzări feronerie pentru construcţii, reprezentant pe judeţul Neamţ al S.C. “DASO FERCOM” S.R.L. Bacău. În trecutul, mai mult sau mai puţin îndepărtat, nu mi-a trecut niciodată prin cap ideea de a creşte albine. Însă, la un moment dat, nişte probleme de sănătate mai vechi, în legătură cu nişte dureri reumatice, m-a determinat în extremis, să încerc şi varianta apiterapiei. Nu ştiam nici măcar dacă sunt alergic sau nu la veninul de albină, aşa că, am rugat o cunoştinţă, asistentă medicală la U.P.U. să mă însoţească într-o incursiune, echipată cu toate cele necesare pentru a mă pune pe picioare, dacă ar fi fost necesar. Prima albină destinată să mă înţepe am prins-o de pe o floare, am pus-o undeva pe picior, am lăsat-o să înţepe şi am aşteptat. Am văzut că nu s-a întâmplat nimic rău, am mai pus una. Pentru prima zi de tratament a fost suficient. Astfel, am ajuns să mă gândesc mai mult şi mai des la albine, la modul lor de viaţă, şi implicit, am ajuns să-mi doresc să am şi eu un stup sau doi de care să mă ocup. Deocamdată sunt, cum se spune, « apicultor de week-end ». Însă, acum, de ce să nu recunosc, nu numai că mi-aş dori mai mult, dar şi regret foarte mult că nu m-am apucat mai devreme de această nobilă îndeletnicire. De ce nu m-am apucat? Pur şi simplu, nu mi-a venit ideea, dar, mai bine mai târziu decât niciodată. Din cauza faptului că, momentan nu am foarte mult timp pentru a mă ocupa de stupi, am ales stupul Warre tocmai pentru că nu necesită intervenţii prea multe şi prea dese. Aveam încă din primăvara anului acesta doi astfel de stupi goi, pregătiţi şi căutam pe cineva care să mă ajute să-i populez. Am vorbit cu vreo câţiva apicultori din zonă, dar toţi se plângeau că în iarna precedentă le-au cam murit familiile de albine şi voiau în primul rând să-şi populeze ei cutiile goale, şi abia pe urmă, dacă mai aveau vreun roi disponibil… Timpul trecea şi intram în panică pentru că nu găseam roiuri cu care să populez stupii. Până când l-am cunoscut pe domnul Romică Ciurdea, apicultor tot din Piatra Neamţ, cu stupina în localitatea Hârtop - Neamţ. El a fost de acord să mă ajute. Dumnezeu să-i dea sănătate şi spor în toate cele bune pe care le întreprinde! Şi astfel, de la jumătatea lunii iulie 2012, am două famili de albine, deci, mă pot numi, oarecum apicultor. Evident că nu am cine ştie ce accesorii apicole, doar strictul necesar, însă, cu timpul, poate mă voi dota. Nea Romică m-a sfătuit ca pe anul viitor să-mi procur şi, măcar un stup clasic, cu rame, să am ocazia să învăţ să lucrez cu rama, şi o să încerc să-l ascult.
- Fişiere ataşate
-

- Aşa arătau stupii după ce i-am poziţionat în locul unde urmau să rămână.
Simplu, practic, eficient!